Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ilyen esetben ti mit csinálnátok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esetben ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

A barátommal 4 éve vagyunk együtt, van egy öccse, aki eljegyezte a barátnőjét 1 év után. Én még nem vagyok eljegyezve. És most a barátnőjének a szülei meghívták a családot ebédre. (lánykérés céljából)

És az én barátom anyukája mondta, hogy menjek énis, de mondtam, hogy én nem szeretnék menni mert őket hívták. Erre ő azt mondta, hogy de igen menjek, mert a fiának van egy bátyja is és a bátyjának barátnője, és a családot hívták. De én erre azt mondom, hogy nem. Mert őket hívták nem engem, és emiatt én nem szeretnék menni, engem nem hívott senki, nem ismerem őket sem.

Lemondtam az ebédet, kértem a barátomat, hogy mondja meg a szüleinek, hogy én nem megyek.

Erre az anyukám elkezdi itthon, hogy igazam van, mert engem nem hívtak, de hogy a barátom anyukája majd kifog akadni, meg olyan arcal fog rámnézni, hogy miért nem mentem..., Szerintetek most mit csináljak?

Nem szeretnék menni, nemismerem a lány szüleit, nem is vagyok velük olyan jóban, beszélőviszony néha 1-2 szót beszélünk és ennyi.

Mit tegyek? :/

L/24

2014. máj. 16. 08:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Hát, ha emiatt megharagudnak rám, vállalom. Bármire megkértek, idáig mindig mindent megcsináltam és megtettem. Gondolok itt: Locsolás, főzés, takarítás, mosás, amikor ott voltam. Akármit, bármit. De én erre még nem állok készen, hogy elmenjek, leánykérőbe, ahol az öccse kéri meg a lányt, akivel csak 1 éve vannak együtt. Én pedig, aki mindig mindenben segít, 3 éve vagyok együtt a barátommal és engem meg még nem jegyzett el mert ő még nincs rá kész, meg ne eröltessem, akkor az anyukája se eröltesse, hogy elmenjek erre az összejövetelre. Ha majd eljegyez a barátom, akkor én is elmegyek mert akkor már úgyérzem, hogy a családhoz tartozom, de addig nem érzem úgy. Szeretem, tervezzük a jövőt, de szerintem az eljegyzés az egy konkrét dolog.

Nem fogom kierőszakolni belőle, de ő se erőszakolja ki belőlem azt, hogy rosszul érezzem magam. Mikor a barátomék nagyobb körű családjába volt bejelentve ez a dolog már ott is majdnem elbőgtem magam, hogy de jó nekik, pedig még csak 1 éve vannak együtt. Most pedig ez a dolog, inkább nem. Nekem ez nagyon rosszul esik, és nem hiszem, hogy visszatudnám magam fogni sírás ügyileg, pedig tényleg sokszor próbálom. És nem sikerül. Leélgetni, meg hogy kérdezgessenek, hogy mi a baj? Ahhoz nincs kedvem, mert beszélni sem szeretnék róla. A barátom tudja, hogy mik bántanak engem, megszokott vígasztalni, és ezt is megfogja érteni, hogy nem megyek.

Anyukám mondogatja itthon, hogy pedig menjek el meg menjek, mert akkor a barátnőm anyukája majd ellenem hangolja a barátomat, de ha ennyit érek a barátomnak, akkor hangolja!

Na mindegy

Köszönöm a válaszokat!

2014. máj. 16. 09:08
 12/21 anonim ***** válasza:
Csak azért nem elmenni egy ilyen eseményre mert sérelemként ér az hogy ti még nem vagytok ott szerintem elég rossz érv.
2014. máj. 16. 09:13
 13/21 anonim ***** válasza:
Hogy akarsz így a családhoz tartozni, ha közben idegennek érzed magad? 4 éve együtt vagytok, azért nem vagy már idegen. Elég gyerekes érv, hogy nem vagy hajlandó elmenni a leendő sógorod lánykérésére, mert te nem vagy eljegyezve. Akkor addig te nem is vagy hajlandó részt venni a családi összejöveteleken? Az eljegyzés nem csak rólad és a barátodról szól.
2014. máj. 16. 09:25
 14/21 A kérdező kommentje:

Én akkor is úgy érzem, hogy nekem nem kell ide elmennem, mert nem engem akarnak megismerni, hanem a szülők egymást. És engem nem hívtak meg, csak a barátom szülei, de az öccse barátnőjének a szülei nem.

És lehet, hogy gyerekes de nekem fontos, és lehet, hogy nem csak rólunk szól az eljegyzés, de a házasság csak rólunk szól, hogy mi egymással hogy tudunk élni. És ennek az alapja az eljegyzés. Én még nem tartozom a családhoz. Segítek mindenben, de akkor sem szeretnék elmenni, mert rosszul érezném magam. Nem is ismerem őket, hiába vagyunk 4 éve együtt a barátom öccsét se nagyon ismerem, 1x 2x ha 1-2 mondatot beszéltem vele, de semmi több. Akkor is zavarban vagyok, még náluk is, és nem tudom ezt az érzést magamból kiölni. És hiába nyugszom meg egy két hétre, utána újra előjön. Talán az eljegyzéssel máshogy érezném magam. A szüleim is mondták itthon, hogy engem nem hívtak meg és ilyenkor nem kell elmennem, csak ha engem is megkeresnek és meghívnak.

2014. máj. 16. 09:52
 15/21 anonim ***** válasza:

Szóval te az esküvőig idegen vagy és nem vagy hajlandó részt venni a családi eseményekben. Értem, nincs több kérdésem. Ha te attól jobban érzed magad, hogy majd az esküvőn a rokonság azt se tudja kit vesz el a párod, a te problémád lesz.

Megjegyzés: Én még a párom haverjának az esküvőjére is elmentem, pedig nekem aztán végképp semmi közöm nincs oda. Aztán ment ott a susmus, mert a menyasszony kb olyan beállítottságú lehetett, mint te, mert ugyan úgy viselkedett. Állítólag pohárköszöntőnél volt is nagy balhé meg lejáratás, mert anyóson-apóson kívül nem is ismert senkit, mert nem volt hajlandó nyitni senki felé. Szóval csak szólok, ha neked feltett szándékot hozzátartozni egy családhoz, akkor AKARJ is a család része lenni. Ne csak egy "jaa a Jocónak a felesége". Ez a barátodra nézve is elég sértő lehet, legalábbis én nagyon jól kijövök az egész rokonsággal, mert nagyon aranyosak, kedvesek, alig várják az esküvőnket. Nem a gyűrű meg egy papír fog téged a család részévé tenni.

2014. máj. 16. 10:29
 16/21 anonim ***** válasza:

hmmm....hm......

nem az van a háttérben hogy őt egy év után eljegyezték, téged meg még 4 után sem...?

2014. máj. 16. 14:29
 17/21 anonim ***** válasza:
Dobd ki! Nem kell neked, vegyél egy kutyát.
2014. máj. 16. 16:34
 18/21 A kérdező kommentje:

16/17 igazad van, ez is nagyon bánt.

Lehet, hogy én vagyok szörnyű, de én így döntöttem.

Köszönöm a válaszokat!

Van kutyám.

2014. máj. 16. 21:07
 19/21 anonim ***** válasza:
Én jobbat mondok! Egy haverommal mentem kísérőnek egy lagziba, tehát nemcsak a haveromhoz nincs közöm, a családjához végképp nem... nem tudom, érted-e?
2014. máj. 17. 10:17
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem értem egészen. Most hívtak, vagy nem hívtak? Ha a fiú mondta, hogy menjél el te is, akkor menjél el, ha nem mondta, csak anyukád mondta, hogy neked is ott lenne a helyed, akkor ne menjél el.De ha a barátod hívott, akkor menjél el, és majd ott megismered a többieket, ott majd bemutatnak a családnak.
2014. máj. 17. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!