Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért idegesít annyira, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért idegesít annyira, hogy a barátom hány csajjal és hogyan szexelt előttem? Hogyan tudnám ezt a féltékenységet legyűrni?

Figyelt kérdés

talán ez azért van mert életemben először vagyok szerelmes és tapasztaltam meg milyen érzés szerelemmel szeretni egy férfit... nem tudom mindenestre borzasztó féltékenység önt el, valahányszor szóba kerülnek az exei, a velük való szex...

amennyire ráadásul mazochista vagyok, mindig én hozom fel őket, mindig faggatom hogy velük hogy volt stb. egyszerűen mindent tudni akarok és ő tudja jól mennyire megvisel és épp ezért sosem mesél róluk, de mindig annyire erősen faggatom hogy nagy nehezen kiböki a dolgokat. utána meg persze elönt egy erős féltékenység, ott kötök bele a dolgokba ahol tudok, sértegetem a volt nőit, vagy a kapcsolatait...

szóval amint nem tudok tullépni az a 8 éves kapcsolata, egyszerűen úgy érzem nem tudom felvenni a versenyt azzal a csajjal. mi 9 hónapja vagyunk együtt, és ő azt mondja én vagyok az igazi, el is jegyzett, azt a csajt a 8 év alatt sosem jegyezte el. nem tudom annak a csajnak miket mondhatott anno, velem tényleg úgy viselkedik, hogy azt bizonyítja, hogy tényleg velem akarja leélni az életét de túl rövid ideje tart még, és a másikkal is véget ért ugyebár.

szóval iszonyatos ez a féltékenység, ma pl. arról faggattam milyen extrém helyeken csinálták és mikor elmondta megsemmisülve éreztem magam. aztán a következő gondolatsor már az volt hogy szinte már én is érintkezek azzal a csajjal, annyit szexelt vele.

tudom ez így kicsit paranoiásnak hangzik, egyszerűen arról van szó, hogy úgy érzem azzal a csajjal kiteljesedett és annyi mindent átélt, életének 1/3át vele élte le, miközben én sehol se tartok még...

mit tudnék ez ellen tenni??

2014. máj. 4. 23:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig előbb-utóbb el kell majd fogadnod, hogy a tapasztalatait nem tudod megmásítani. Ezek a dolgok már megtörténtek, és általuk lett olyan a párod, amilyen épp most. Nem kérheted rajta számon, miket próbált már ki és milyen volt, kivel, hányszor, hogyan csinálta ezeket a dolgokat.

Gondolj csak bele, ha mégsem ő lesz az a férfi, akivel végül leéled az életed, és a te következő párod folyamatosan azon lovagolna, hogy már nem lehet a te első szerelmed. Az idegeidre menne, és végül keresnél valaki mást, aki nem b_szogat olyasmikért, amin nem lehet változtatni.

Értem én, hogy nagyfokú kontroll igényed van, és az lenne számodra az ideális, hogy amit neked most vele van alkalmad átélni - a szerelmet - az neki is ugyanolyan izgalmas újdonság legyen. De be kell látnod, hogy amit csinálsz, az hosszú távon csak mérgezi a kapcsolatotokat. Nem tehet róla, hogy 8 évig volt együtt más valakivel, és az emlékeit nem veheted el tőle.

Szeret téged, van jócskán viszonyítási alapja, és mégis melletted akar elköteleződni. Mi kell még?

Köszönd inkább meg az exeknek, hogy általuk szerzett olyan tapasztalatokat a párod, amikkel a tarsolyában a ti kapcsolatotokban a lehető legkevesebb hibát fogja elkövetni. Gyerekes dolog a múlt szellemeire féltékenykedni, miközben lehet, hogy a barátod teljesen máshogy viselkedne veled is a tapasztalatai nélkül.

Talán ha veled találkozik először, akkor már te lennél az exe, és nem a másik csaj.

Az már félsiker legalább, hogy rájöttél, hogy nem egészséges, amit csinálsz. Csak úgy tudsz erről leállni, ha tudatosan csinálod. Fogadd el a helyzetet, vagy keress olyan srácot, aki képtelen hosszú távú kapcsolatot fenntartani az ellenkező nemmel, és nem is szexel velük, ennek ellenére téged rögtön feleségül akar majd venni. Az első opció kicsit könnyebbnek tűnik.

Sok szerencsét és kitartást!

2014. máj. 5. 00:42
 12/16 anonim ***** válasza:
43%

Hasonló a bajom a feleségemmel, nem tudok túllépni a kérdésen, mert hazudik is, és lehet, hogy el is válunk.

Szedd össze a gondolataidat, és hamar faggasd ki mindenről. Ha elmond mindent, akkor majd túl tudsz lépni a dolgon, lehet, hogy fájni fog az igazság, de az idővel elmúlik, és beletörődsz a megváltoztathatatlanba. Jobb, ha most elmond mindent őszintén, minthogy a mi hibánkba essetek.

2014. máj. 5. 01:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek a 11. hozzászóló meglátásaival, szerintem érdemes lenne megfogadnod a tanácsait.

Én részben az érzelmi éretlenség jelének tartom, amikor valaki az előző párkapcsolatairől faggatja a párját, vagy a sajátjairól beszámol neki, részben pedig az alacsony önértékelés tünetének.

Én őszintén szólva nem tolerálnám, ha a párom ezt az érzelmi játszmát akarná működtetni velem, mint te a vőlegényeddel, és a volt szerelmeimet tekintené vetélytársnak.

Ha nem tudna leállni a faggatózással és kíváncsiskodással, akkor azt mondanám, engedjük el egymást, és így lehet esélye arra, hogy olyan párt talál, akinek ő lesz az első szexuális partnere, és nem kell ezt az önkínzást tovább folytatnia.

(Az, ami ennek a problémának a valódi gyökere, az szerintem ettől persze nem fog megoldódni, de ezt neki kéne egyszer felismernie).

Szerintem érdemes lenne megvizsgálnod, hogy a saját önértékelésed tekintetében van-e valami tennivalód.

És ha tudsz magadhoz őszinte lenni ebben a kérdésben, akkor próbáld meg megtalálni arra a kérdésre a választ, hogy abból, amit csinálsz, milyen előnyöd származik.

Hátha így rájössz, hogy mi a valós, tudatalatti motivációd erre a viselkedésre.

2014. máj. 5. 02:10
 14/16 anonim ***** válasza:
12-es miben hazudik?
2014. máj. 5. 07:29
 15/16 kolosszus22 ***** válasza:
Saját magad alatt vágod a fát, ha ezt nem fejezed be. Előbb-utóbb meg fogja unni és megmérgezi a kapcsolatot ez az agymenésed. Sürgősen állj le vele!
2014. máj. 5. 09:36
 16/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat, mindenkinek küldtem egy kis kezecskét! :)

Nem mondanám, hogy ideges vagyok, azt igen hogy indulatos szokam lenni olykor, meg nagyon hirtelen haragú, de ezek nem napi szintű dolgok, mint hogy az sem hogy elöntenek ezek a féltékenységi hullámok. Ilyenkor nem úgy kell elképzelni hogy elkezdek vele ordítozni meg törni-zúzni, hanem olyan alig észrevehetően kötözködök vele, beszólogatok, aztán mint aki meg van sértődve nem nagyon szólok hozzá. Ez az a fázis amikor emésztem magamban a hallottakat és próbálom legyűrni magamban a tomboló oroszlánt, azaz a féltékenységet, hogy ne rendezzek cirkuszt. Mert én magam is tudom hogy ez ki fogja nyirni a kapcsolatomat, ezért is írtam ki a kérdést, mert ezt nem akarom tovább. Magam miatt is rossz, hogy ennyire mélyen élem át a múltbéli dolgokat. Pontosan úgy, mintha éppen most derült volna ki, hogy csalna engem, mármint belül ennyire megviselnek az exeivel való dolgai. És ez nem egészséges.

Tényleg vannak önértékelési gondjaim, ezt nem is kell tagadni ezek után. Egész életemben voltak, mindig küzdöttem ellene, nagyon sokat fejlődtem az évek alatt, de még mindig nagyon erősek a démomjaim. Ez a srác nagyon sokat segített ebben, főleg mivel tényleg érzem, mennyire szeret engem :)Van esetleg még valami ellenszeretek? Vagy ezt nem lehet egyedül legyőzni? Mármint az önértékelési gondokat?

Azt hiszem az lesz a legegyszerűbb tényleg ha nem faggatom erről többet. Érdekes, az exeimnél ez nem igazán zavart. Azt hiszem nála azért zavar ennyire, mert ahogy írtam, ő az első akibe szerelmes vagyok, a vőlegényem, és mert neki ott volt ez az igen hosszú kapcsolat. És az ember elgondolkodik, hogy mit tudhatott az a csaj... és mi mindent éltek át együtt ami örökké meghatározza az életét. És mert 8 év az tényleg életének 1/3-a...

2014. máj. 7. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!