Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párotokkal/házastársatokkal hogyan oldjátok meg a kötségeiteket?
Úgy értem, hogy mi pl. együtt élünk és a rezsit felezzük, a kaját ha rendelünk magunknak fizetjük, étteremben mki fizeti a sajátját, ha szórakozni megyünk akkor is a sajátunkat fizetjük és annyit teszünk félre, amennyi megmarad külön-külön.
Ti is így csináljátok? Illetve házasság után is így marad/maradt?
Én nem tervezek változtatni házasság után sem.
Hónap elején az összes pénzünket levesszük, és egy helyre tesszük (függetlenül attól, hogy melyikünk épp mennyit keres vagy nem keres, volt már minden félre helyzet). Ebből először kifizetjük a számlákat, félretesszük a pénzt az előre tudott, fix. kiadásokra, illetve a magán nyugdíjunkat és a biztosításunkat is befizetjük. Mivel az étrendünk elég régóta kiegyensúlyozott (soha nem rendelünk, én imádok főzni), hó elején elég pontosan félre tudjuk tenni a kosztpénzt, illetve a háztartásra (tisztálkodószerek, tisztítószerek) szánt pénzt. Ezen felül van egy kirándulásra/szórakozásra szánt keret, ezt is félretesszük. Ha nincs extra kiadás a hónapban, akkor a maradékot félretesszük (takarékszámla).
Ez már régóta így van nálunk, házasságkötésünk előtt is közös kasszán voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!