Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejöttem egy fiúval, csak annyi a probléma hogy én dohányzok, ő pedig nem. Mit lehet ilyenkor tenni?
Ő sose dohányzott, régebben próbálta 1-2-szer. Nem szól be, de nem tetszik neki hogy cigiszagú a szám, a hajam, meg a ruhám. Mielőtt még összejöttünk, elmondta hogy nem örül neki hogy cigizek. Nem szívok sokat 7-8 szálat naponta. Kedves, normális srác nem akarom elveszíteni. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Én 19, ő 22
Nos elmondom. A dohanyzas nem meno dolog, ra se kellett volna szokni.
Elmondom mi fog veled tortenni az eletben. A napi 8 szalrol egy doboz lesz. Ha meghazasodsz, lesz egy olyan parod aki beszol ezert de csak hogy vedje az eletedet a dohanyzas miatt. Te nem fogsz tudni leszokni, esigy amit mond semmibe veszed. Kb. 55 evesen agysorvadasod lesz es egyeb betegsegeid, ferfiaknal impotencia is. 60 evesen muered lesz valamelyik vegtagodban es orankenti 500 meteres sebessegeddel mindenkit lekorozol. Mindened fajni fog es sokat fogsz aludni. Na beleptunk az utolso eveidbe. Ekkora a borod is csunya lesz. Tudoszuresen kiderul hogy tudodaganatod van es csak kis idod van hatra. 1 honappal ezutan kitagul a szemed, nem tudod magad mar semmiben iranyitani, korhazba kerulsz. Ezutan az allapotod szarabb lesz es a kezedteleges kis daganatbol a fele tudodet elveszi. Nem birsz majd lelegezni es elkezdesszbucsuzni. Majd 63 evesen meghalsz nagy fajdalmakkal es szenvedessel.
Szokj le:
*több pénzed lesz
*nem leszel büdös
*nem pusztítod magad
*és nem lesz probléma, hogy cigizel
+nem mérgezed a körülötted levőket
Persze könnyű mondani, de letenni sem lehetetlen!
Ne akkor próbálj leszokni róla, amikor már szenvedsz tőle!
Sok sikert! kérd a társad támogatását.. tuti segít :)
De honnan tudod, hogy leszokni nem olyan egyszerű? Te már leszoktál?
Én is 14 évesen kezdtem, 14 évig dohányoztam, 28 évesen már napi 2 dobozzal.
tehát ha én azt mondom, hogy dohányzásról leszokni elképesztően egyszerű, akkor kérlek hidd el. Miután leszoktam, segítettem leszokni apámnak, aki 40 (!!!) évig dohányzott és ő is azt mondta, hogy nem hitt benne, de tényleg rohadt egyszerű a dolog. És nem kell a duma, hogy majd visszaszokunk, mert ez baromság. Én már 7 éve nem dohányzom, és apu is 3.5 éve abbahagyta.
Úgyhogy ne süketelj, tedd le a cigit (sokkal menőbb leszokni, azt mondani, hogy letetted, mint dohányozni), és élj boldog kapcsolatban. Ennyi. Ez kizárólag a te döntésed, semmi más nem kell hozzá (nem, nem kell kitartás ,lemondás meg a többi baromság. Csak egy döntés)
15-ös vagyok, és még annyit szeretnék elmondani, hogy a dohányosok büdösek. Nem kicsit. És egy büdös nő az bizony nem vonzó. És hiába parfüm meg a többi, attól nem lesz jobb.
Mesélhetnék azokról az élményekről, amik leszokás közben értek engem, de nem hinnéd el, mert az derülne ki belőle, hogy élveztem a leszokás folyamatát. Az meg jelenleg a te fejedbe valószínűleg nem fér bele.
Azért gondolom, hogy nehéz leszokni, mert sok embernek nem sikerül. Persze ha valóban elhatároztad, akkor lehet egyszerű, de ha stresszes életet élsz, akkor a cigimegvonás kegyetlen tud lenni.
De ha valóban le akarsz szokni (undorodsz a cigitől, utálod, és nem keresed a kifogásokat) akkor le fogsz szokni.
Mondom én ezt.
Ha pedig egy egykori dohányos mondja, hát higgy neki.
A ciginek semmi köze a stresszhez. Mondj egy dohányost aki TÉNYLEG megnyugszik a cigitől? nincs ilyen. Én sem nyugodtam meg és nem ismertem, nem ismerek ilyet. Ezt csak tanultuk és igaznak véljük.
Sok embernek nem sikerül, ebben igazad van. De az emberek többsége nem AKAR leszokni, csak valami kényszeredett próbát tesz. de nem AKARJA. Ezért nem sikerül, nem azért, mert nehéz. Nem akarom nagyon osztani az észt, de segítettem pár embernek leszokni és senkinek nem volt nehéz. Ezért merek ilyeneket írni.
Nem nyugszik meg, csak nem lesz elvonási tünete. Tehát arra gondolok, hogy ha valaki stresszes életet él, a cigi hiányát pluszba elviselni sokkal nejezebb.
És olyanokat leszoktatni, akik nem készülnek ki minden nap végére, biztos nem nehéz.
Csak sok ember (teljesen feleslegesen) stresszes életet él. Így is le lehet szokni, de akkor már tényleg kell kitartás.
A nikotin 48 óra alatt kiürül a szervezetből, utána nincsenek elvonási tünetek (nikotin elvonási tünet EGYÁLTALÁN nincs). És hidd el nem olyanokat szoktattam le akik otthon ülnek a seggükön. Fizikai munkások, vállalkozó is volt köztük (pl apám), de győzködheted az embereket, hogy nehéz, az biztos nagyon hasznos dolog.
Mondom mégegyszer:
Leszokni NEM nehéz. Egyáltalán. Semmilyen körülmények között sem nehéz. Én fizikai munkát végeztem, iskolába jártam mellette és leszokás után pár hónappal meghalt édesanyám és egyáltalán nem volt nehéz a cigiről leszokás.
CSAK egy döntés kérdése, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!