Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz, hogy az álom az egy beteljesületlen vágy?
Szerintem az a témától függ, hogy az álom vágy-e vagy sem.
Mert ha egy fiúról/lányról álmodsz, akit szeretnél ölelni és magad mellett tudni, akkor egy vágy. De pl. én a minap a harmadik világháborúról álmodtam... xD Nah arra senki sem vágyik! :)
15/F
Igen, Freud alapján állítható, hogy az álom az alvás során jelentkező olyan mentális tevékenység, ami tudatalattiban gyökerezik, és ezért a vágyak és ösztönök energiáiból táplálkozik.
De a freudi álomfejtés arra is rámutat, hogy az álmok a legtöbbször nem azt jelentik, amit gondolnánk, egy legkisebb részlet lehet a legfigyelemreméltóbb elem, és így tovább.
Tehát ez nem olyan egyszerű, hogy "amit álmodtál, arra vágyakozol", de köze van olyan vágykonstrukciókhoz, amiket magunknak sem vallanánk be szívesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!