Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Milyen fizetéssel vágnátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

BatorK kérdése:

Milyen fizetéssel vágnátok bele családalapításba?

Figyelt kérdés
Mennyi legyen a férfinak és mennyi a nőnek, és hány gyerekkel számoltok mindehez? A kérdés a válaszadók saját elgondolására vonatkozik és nem arra, hogy "egyik embernek ennyi az igénye, másiknak annyi". Ti magatok mit gondoltok, nektek mennyi jelentene elégséges biztonságot?

2014. febr. 23. 17:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

"#9 Igaz. De azért megbízható, ahogy Te írtad, társnak való férfiakban sem bővelkedünk manapság. :)"

Tényleg kevés van, de ti azokat sem veszitek emberszámba.

2014. febr. 23. 18:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Tényleg kevés van, de ti azokat sem veszitek emberszámba."

Ez általánosítás. Csak a média, környezet befolyása, ha egy nő (vagy férfi is akár) nem tudja, mit akar vagy ki is ő, akkor követi a mintát vagy azt, ami éppen menő. Tény, hogy ma minden ezt sugallja és akadnak hívei szép számmal, de mégsem lehet mindenki ilyen, mert akkor fogom magam és keresek egy másik planétát, ahol élhetek. :D

2014. febr. 23. 18:35
 13/17 anonim ***** válasza:
48%

400-400 szerintem reális.

persze gyereknevelés és nem pulyagyártás céljából. tehát szereted a gyereked és emg akarsz neki adni minden alapvető dolgot, nem kiflin meg vizen él, nem a tv neveli és nem x+1edik agyatlan műliba/nyálkandúr lesz, hanem nagybetűs EMBER, aztán férfi és nő, nem leendő ápoló meg beteljesítetlen álmok beváltója...

számoljunk azzal 1! ember mennyi fizetésből él meg normálisan:

legyen az albérlet egy kisebb lakás 50+30 rezsi. átlagos, biztos kisebből is lehet nyomorogni, de normális életet célzok be. étkezés 70. ez eddig 150, +10 legyen az utazás, +10 pl ruha +10 gyógyszer, mondjuk legyen hobbija is, +10. marad havi 10 félretehető 1 személyre.

a másik 200 elmegy a másik személyre (gyerek). egy gyerek lehet hogy nem eszik ennyit, viszont sokkal több kiadás van benne, pl tankönyvek, osztálykirándulás, ilyesmik.

szóval 2 személy 400ból normálisan meg tud élni, egy másik személy+1 gyerekkel jöhet. akkor ez egy 4 személyes család. mivel pár évig lesznek csak együtt és a fizetésük értéke folyamatosan romlani fog, nem tart sokáig az idill. 3-10 éven belül válás, tehát teljesen reális hogy 1 gyerek 1 szülőnél lakik. idővel fel is nőnek, fog annyit zabálni mint a szülő.

ha feltesszük hogy van pl normális étkeztetése, de se hobbija se tartaléka, se új ruha, akkor 170 fejenként, tehát 340es fizetés.

aztán lehet spórolni még a gyógyszeren vagy az evésen, pl 130 fejenként.

lehet spórolni a fűtésen, a vízen, a lakáson, akkor lehet 100 is.

de egy 20 nmes hideg lakásban, ahol csak langyos vízben lehet fürödni minden 2. nap, olcsó kenyeret esznek, hús is csak 1x van egy hónapban, gyógyszer, ruha nuku, se hobbi... ez nem élet se egy felnőttnek se egy gyereknek.

2014. febr. 23. 18:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#13 Kicsit morbid elképzeléseid vannak arról, mitől lesz valaki nagybetűs EMBER.

És a párkapcsolatokat is nagyon pesszimistán látod. Ez csak egy lehetséges elmélet, ami több helyen is hibás, de végül is magánvélemény. Mindenkinek van, más tapasztalatok, hatás, példák révén, gondolom.

2014. febr. 23. 19:08
 15/17 anonim ***** válasza:
72%

"Nem a fizetés kevés, a hitel sok." Nevetséges, minek vetted akkor fel?

Egy gyerek felnevelése nem csak abból áll, hogy adsz neki enni meg valamilyen ruhában jár, esetleg majd jár olyan iskolába, amit elvégezve ő is csak arra fog keresni, hogy egyen... A minőségi ruha, étel, oktatás, lakókörnyezet, szórakozás, mind-mind rengeteg pénzbe kerül.

A kérdést kicsit kiegészítve azt mondom, hogy nem csak a megfelelő fizetés a fontos, ami speciel számomra az élhető élet és nem "rongyrázás", mint írták itt. Nem akarok lejjebb adni, miért tenném? Megdolgozom érte. Tehát, a jó fizetések ( család bevétele 600 nettó fölött) fontosak, hanem a megfelelő tartalékok is.

Egyszer a hathavi megélhetésre, ha valami történne valakivel és egyszer egy folyamatosan gyarapodó számla a gyerek taníttatására egy olyan iskolában, ami nem két fillér.

Nekünk ez a minimum.

2014. febr. 25. 11:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Én ha akarnék,akkor minimum 1000.000 és 1.500.000 Ft között de ez a minimum mivel saját magam se kevés pénzbe vagyok pasiként.

Lehet megkövezni de lennék hajlandó se meghúzni a nadrágszíjat se lemondani a dőzsölésről.Nem ezért tanul emberfia.

2014. ápr. 17. 18:00
 17/17 anonim ***** válasza:
300 ezer megfelelő szerintem. Én keresnék 150-et, Párom keresne 150-et, ebből 40 rezsi, 50 kaja (én jelenleg 30-ból - vagy kevesebb mint 30-ból - épphogy el vagyok tartva kajaügyben. Ennek javítása folyamatban van, de ez most nem ide tartozik), hitel az nincs, gyógyszer helyett meg tea meg gyümölcs meg méz meg pihenés. Persze az oltások meglennének, de az is tb alapon megy. A maradékból meg meglátjuk, hogy havonta mi az amit elkölthetek és mennyi kell vésztartaléknak. A közlekedés nekem ingyenes Pesten, plusz a diákok/autisták amúgy is nagyobb kedvezményben részesülnek. De neurotipikusként is 300-ból simán meg tudhatnánk szerintem engedni magunknak a havi útiköltséget, a benzinpénzét ha lesz kocsija, vagy a bérletét, illetve a gyerek(ek) szükséges kiadásait. De az állapotomból kifolyólag anyagilag talán könnyebb lehet.
2017. nov. 9. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!