Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a párkapcsolat alapja?

Figyelt kérdés
Kérdésem vitaindítónak szánom. Arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek mi a valódi, tényleges, és nélkülözhetetlen alapja. Ami nélkül el sem indulhat/kezdődhet egy párkapcsolat. Azért egyes számban fogalmazok az alappal kapcsolatban, mert a lényegre, a kvintesszenciára vagyok kíváncsi. Van 1 elképzelésem, és érdekel, hogy jól látom-e. A válaszok után leírom, hogy mire jöttem rá ezzel kapcsolatban.
2014. febr. 20. 11:28
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Az igazi alapja a kölcsönös nemi vonzalom.

E nélkül nincs normális párkapcsolat.

2014. febr. 20. 12:09
 12/33 anonim ***** válasza:

Szerintem a bizalom! Ebben benne van az, hogy rámered bízni a magánügyeid,a problémáid,a mindennapi történéseket megoszthatod vele nyugodt szívvel, és testileg is át tudod magad adni neki.(ergo szex)

Akiben nem bízol,abban valami zavar.A különbözőségek,a személyiségjegyei v bármi külsőség is.

2014. febr. 20. 12:10
 13/33 anonim ***** válasza:
Természetesen a bizalomhoz hozzátartozik, hogy nem egyik napról a másikra alakul ki, de ha már elejétől fogva érzel valami szikrát,valami megmagyarázhatatlant, akkor tudatalatt rábíznád magad.Tehát bízol benne önkéntelenül is.
2014. febr. 20. 12:11
 14/33 Passiflora ***** válasza:
Ha kizárólag csak arra vonatkozik a kérdésed, hogy mi az, ami nélkül "el sem indulhat/kezdődhet" egy párkapcsolat, akkor nekem csak a kölcsönös vonzalom és szimpátia jut eszembe.
2014. febr. 20. 12:12
 15/33 anonim ***** válasza:
nagyon kíváncsi leszek,ogy a kérdezőnél mi az alap....
2014. febr. 20. 12:23
 16/33 A kérdező kommentje:

Igen!

A vonzalom. Semmi más.

A bizalom az egy dolog. Bízom a szomszédomban, hogy ha pl. nyaralni megyek, s megkérem, h időnként nyissa ki szellőztetés céljából a kecóm ablakait, s kulcsokat átadva megbízom benne, hogy nem kezd fosztogatásba a távollétem alatt, de ettől még nem akarok összejönni vele.

A tisztelet, megbecsülés sem jó alapnak,mert tisztelhetünk 1 kiemelkedő szakembert a teljesítménye alapján,de ettől még nem (akarunk) jövünk vele össze.

A szimpátia, a kölcsönös érdeklődés, a hasonló kor sem lehet az alap alapja, mert az legfeljebb 1 jó barátság alapja lehet, a párkapcs azonban több és más.

A belső tulajdonságok sem lehetnek alapjai, bárhogy hablatyolnak a nők, mert összejönnek egy állattal is ha vonzódnak hozzá, és leszarják a gyémánt belsővel rendelkező srácot, ha nem tetszik nekik (a fizimiskája)

ugyanakkor árulkódóak a "tanácsaik" a ronda és ezáltal elkeseredett srácoknak: jobb ruha, szoli, kondi, más séró stb... vagyis a külső!

de ez is árulkodó: "szerencsés lesz az a lány aki a feleséged lehet" - hogy hogynem az illető nem akar "szerencsés" lenni....

no mindegy.

2014. febr. 20. 12:34
 17/33 anonim ***** válasza:

Egyrészt kell a vonzalom. Valamilyen szinten mindenképp kell vonzódni hozzá. Nem azt mondom, hogy külsőre tetszenie kell. Tudom, hogy ez ellentmondásos, de a saját bőrömön tapasztaltam, hogy miután jobban megismertem egy olyan férfit, aki egyáltalán nem tetszett, teljesen az ujja köré csavart és már fizikailag, szexuálisan is vonzódtam hozzá.

De a vonzalom nem elég.

Ugyanezzel a férfival fergeteges szerelemnek indult a kapcsolat, összeköltöztünk és kiderült, hogy akármekkora is a szerelem, a vonzalom, annyira nem illünk össze, hogy képtelenek vagyunk együtt élni.

Tehát feltétlenül kell még egy kapcsolathoz két viszonylag összeillő ember. Nem feltétlenül egyforma, elképzelhető, hogy pont egymással ellentétes tulajdonságok egészítik ki egymást.

Kell, hogy hasonlóak legyenek az érzelmi igények, az értékrend (legalábbis a kapcsolatot illetően), hogy tudjunk közös jövőképet alkotni.

Ezek nélkül nincs jól működő hosszútávú kapcsolat.

2014. febr. 20. 13:41
 18/33 A kérdező kommentje:

előző!

"Ami nélkül el sem indulhat/kezdődhet egy párkapcsolat"

ez a lényeg, nem az ami utána jön, vagy elromlik....

a lényeg ez, ha tagadod, akkor is:

1 - az kell akihez vonzódsz, mégha tetű is

2 - nem kell akihez meg nem, mégha a világ "legjobb" embere is belsőleg

hol itt a bizalom, őszinteség, jó belső? sehol. nulla, semmi, zéró szerepet játszik.

mert bár szakítasz ha tényleg trágya az illető,de mégiscsak VELE jöttél össze.... (a korábban nem ismertem eléggé c. kifogás meg az emberismeret hiányáról tesz tanúbizonyságot) - ez nem rólad szól, általánosságban írtam.

2014. febr. 20. 13:54
 19/33 anonim ***** válasza:

Ha szőrszál hasogató akarok lenni akkor a kölcsönös vonzalom..

Igen ez kell hozzá,elengedhetetlen, de nekem csak a vonzalom nem elég, és szerintem rajtam kívül is vannak páran akik így gondolják.

2014. febr. 20. 13:58
 20/33 anonim ***** válasza:
17-es vagyok, még amit kihagytam, pedig olyan alap, ami szintén nélkülözhetetlen: hogy szeressük a másikat. Mert hiába vonzódok hozzá, hiába tudunk együttműködni, ha emberileg nem tudom megszeretni, akkor csak ideig-óráig működhet a kapcsolat, mert akkor nem tudunk igazán társakká válni.
2014. febr. 20. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!