Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett divat ennyire degradálni a Valentin-napot?
Értem én, hogy egy amerikából átvett "ünnep", azt viszont kevésbé tudom megérteni, hogy sokan miért ágálnak ennyire ellene.
Divat lett azt mondani, hogy az év 365 napján szeretem a páromat, nem csak azon az 1 napon.
De szerintem ez oltári nagy bugyutaság. Mi van akkor a nőnappal? Azt se tartjátok meg, mert "én az év 365 napján tisztelem a nőket"? Vagy az anyák napja? "Nem köszöntöm fel az édesanyámat, mert az év 365 napján szeretem őt"?
Ezek az ünnepek miben mások, mint a Valentin-nap? Miért "fáj" sokaknak ez az ünnep?
Én szerintem egy kedves gesztus megünnepelni a szerelmet, éppúgy, mint pl az évfordulókat is egy párkapcsolatban. Nem kell neki nagyobb jelentőséget tulajdonítani, mint ami, viszont semmibe venni és leszólni, mi több, lenézni szerintem elég unintelligens dolog.
És nem kellenek ajándékok, de 1 szál virág a férfi részéről, 1 bonbon vagy finom vacsora a nő részéről, valamint egy kis kettesben eltöltött idő, ami a mai rohanó világban amúgy is egyre kevesebb, szerintem szép dolog és nem kellene ennyire (divatból) utálni.
Egyet értek a kérdezővel.
Viszont azokat se kell szívre venni,akik nagyon ellene vannak, biztos 'nagy' szerelmi csalódás miatt,vagy mert nincs párjuk és elkezdik kritizálni az ünnepet, néhol már hülyézik is azt aki tartja.
Ennyi erővel Húsvétot és hasonlóakat sem kell ünnepelni,hisz egész évben tiszteljük, szeretjük Jézust.
És még sorolhatnám...
Egyetértek vele mindenben, amit a kérdésben leírtál.
Személy szerint engem nem érdekel, hogy ki tartja és ki nem és azt is megértem, hogy ha valaki azért nem szereti a Valentin napot, vagy a Halloween-t, mert nem hagyományos magyar ünnep és ő nem szereti az amerikai szokásokat.
Mondjuk a Bálint nap a magyar hagyományban is szerepel és igencsak kapcsolódik a szerelemhez, csak éppen annak nincs hagyománya, hogy a szerelmesek ezen a napon megajándékozzák egymást, szóval kicsit más jellegű.
Azt viszont én sem értem, hogy ilyenkor miért csapkod, köpköd maga körül egy csomó bepipult emberke. Mit zavarja őket, hogy mások megünneplik, vagy sem, meg hogy hogy ünneplik? Egyrészt ez nem mindenkinél a drága ajándékokról szól, másrészt meg valaki mégis ajándékot akar adni a párjának, adjon, mit pörögnek ezen idegbeteg vadidegenek? Az ő pénzüket költik? Nem.
A többit meg már leírtad a kérdésben, nem ismétlem.
Szerintem az amerikai ünnepek ellenzőin kívül főleg azok tiltakoznak ezellen, akik egyedülállóak és zavarja őket mások párkapcsolata, vagy azok, akik alapból utálnak minden ünnepet, ünnepek táján még az ablakot is becsukják, nehogy bejöjjön rajta egy kis ünnepi hangulat.
"Ennyi erővel Húsvétot és hasonlóakat sem kell ünnepelni,hisz egész évben tiszteljük, szeretjük Jézust."
Már aki! :D
Itt nem arról van szó, hogy ki tart meg milyen ünnepet és mit nem, vagy melyiket nem szereti. Én például sokáig borzalmasan rühelltem a húsvétot, nem is rejtettem véka alá, mégsem szidtam napestig azokat, akik esetleg szeretik.
Egyébként én sem vagyok nagy amerikai ünnep rajongó, de azért szidni azt, aki esetleg tartja a Valentint, mert akkor biztos nem szereti az év többi napján a párját, tényleg marhaság. :D
szerintem ez nem divat kérdése...én amikor először halottam erről 13 éves voltam a gimiben, már akkor is néztem, hogy ez meg mi???? (ez 14 éve volt)
Nem fáj amúgy...
, jó is lenne, ha arról szólna amiről kellene...
tehát egy alkalom a figyelmességre a másik felé, de nem, ez arról szól, hogy pénzt dobjunk ki általánosságban.
Nem leszólom, mert semmi bajom azzal, ha más ünnepli, mi nem. Bár idén először készültem volna valamivel, akkor sem jött össze...úgyhogy azt hiszem ez nem a mi ünnepünk:D csinálunk máskor alkalmat:)
Na én ilyen vagyok lányként, de lehet ez ahhoz köthető, hogy gyerekkoromtól kezdve (tehát abba nőttem fel) hogy van anyák-napja, van nőnap, stb. Viszont ilyen hogy Valentin-nap..háát valljuk be jóval később jött be, mióta is ünneplik Mo.-on a Valentin-napot?? Nem lehet az embereket csak úgy hozzászoktatni egy "ünnephez". Ugyanúgy a Helloween-t se tartom meg. És tényleg ez a csöpögés, ami árad a boltokból meg az emberekből ez a kiborító.
Ezek a fb-os posztolók meg inkább nevetségesek, a magán és intim pillanataimat nem fogom kirakni/kiírni.
Annyit még leírnék, hogy nálunk annyi a valentin nap, hogy veszünk közösen valami desszertet vagy sütit, amit együtt kiválasztunk és együtt megesszük 1 tányérból:D nem vicc...nekünk ennyi a valentin nap.
Amikor összejöttünk a férjemmel annak idején, akkor csak annyit kértem, hogy az első közös ilyen napra vegyünk egymásnak ajándékot....a többire meg desszert és kész.
Én a férjemnek egy kis piros ördög díszt vettem, ő pedig egy olyan tartót nekem, amiben szívecske formájú jég " kockát" lehet csinálni:)
És olyan jó ránézni arra a kis ördögre ami azóta a közös nappalink egyik könyvespolcán van:) , valamint mikor innivalót csinálok, látni a szív jegeket benne, ...mindig eszembe jut az első közös valentin nap...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!