Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben? A családom vagy a barátnőm?
2 éve vagyok együtt a barátnőmmel. Sajnos más városban lakunk, munkám miatt pedig 2 hetente tudunk együtt aludni(nálunk). Féléve tervezzük hogy elköltözök albérletbe ,ő pedig hozzám költözik mert innen is betud járni majd suliba de együtt is tudunk lenni. 1 éve van még hátra a suliból. Össze is gyűjtöttem a szükséges pénzt ,így úgy volt márciusban eltudok menni. A legnagyobb gond viszont : a szüleim. Főleg anyukám. Ő egy igazi anyós típus ,mindenbe beleszól, zsarnok és csak neki lehet igaza , és amit akar azt eléri. Régebben is mondtam neki a költözést de most hogy itt az alkalom nemsoká teljesen megváltozott. Veszekszik velem nem tetszik neki semmi, ha a barátnőm itt van vele is olyan. Így sajnos nem is szívesen jön ide. Apukám tavaly balesetet szenvedett azóta felépült úgy ahogy, de most műteni kell a lábát és azt találták ki anyámmal hogy ha én elmegyek nem csinálja meg a műtétet mert addig nem tud dolgozni meg utána sem nagyon. Anyámnak a pénz a mindene, és ha elmegyek kiesik az a havi plusz amit hazaadtam meg amit kéregettek tőlem még. Barátnőm szerint anyám direkt csinálja ezt hogy zsarol. Fogalmam sincs mit tegyek, két felé nem tudok szakadni, de félek hogy így a kapcsolatom fog tönkre menni. Nagyon szeretem a barátnőmet.
20F
Barátom. Mélyen együtt érzek veled, itt is hasonló szerepet játszik anyám... Ha valami nem úgy alakul, ahogyan azt ő eltervezte, akkor megy az ordibálás, dúzzogás, és miegymás.
Anyámnak is szinte csak a pénz létezik, eltervezi ezer évre előre, hogy miből is veszünk fát, meg számlák meg satöbbi.
Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy megmondtam neki a helyzetet, és ráhagytam. 2-3 napig ment az ordibálás, aztán lassan belenyugodott.
Mellesleg nálam egy motor volt a téma, de sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültél...
Döntsd el, hogy a párod e a barátnőd, akit el akarsz e venni feleségül!
Ha igen, akkor őt válaszd! A családodat idővel elhagyod asz asszonyodért, és ez igy van rendjén!
ebben az esetben költözz...
DE tudd, hogy nem választottál a családod, és a barátnőd között, hiszen, azért mert elköltözöl nem szűnnek meg a családod lenni
Igaza van a barátnődnek,érzelmileg zsarolnak, ne hagyd magad..
Le fognak nyugodni, próbálj értelmesen beszélni anyukáddal, hogy ez az élet rendje..
érdemes szembesíteni a zsarolással, mert sokszor nincsenek is tisztában azzal, hogy ezt teszik, mert csak a cél lebeg a szemük előtt, hogy bármi áron, de az legyen amit ők akarnak.
a szembesítéskor sokan meglepődnek, és rájönnek, hogy igaza van az embernek..
egy próbát megér
Jajaj... nehéz dolgok ezek... Nekem is haasonló anyukám van, máig nem boldogulok vele, pedig nem vagyok már fiatal...
Igen, zsarolnak érzelmileg az ilyen anyák, ember legyen a talpán, aki bűntudat nélkül állja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!