Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyre több az ún. "tetű" típusú pasi, lusta, nagypofájú, bunkó. Ezek közül hogy lehet választani?
Kedves 16-os!
Ha most éppen nincs munkahelyed, akkor kérés nélkül illik tehermentesíteni párodat azzal, hogy a házimunka döntő részét önként kérés nélkül magadra vállalod.
Kérjen meg a párod mindenre külön? Légyszíves ma takaríts fel, mossál, vasaljál, vásárolj, készíts vacsorát... Esetleg még részletezze is hogy mit hogyan?
Ez házicselédség szerinted, de az meg természetes hogy azért a pénzért amiből Te is élsz egyedül ő gürcöl?
Természetesen a Te otthon végzett házimunkád is megbecsülést érdemel, ezért párodtól elvárható hogy munkád eredményét megköszönje (Finom vacsorát, kivasalt ingeket, tiszta lakást...). Viszont azért azt is illik reálisan belátni, hogy egy átlagos fiatal pár háztartásában nincs napi 1-2 óránál több házimunka, így jelen esetben így is párod tesz közös életetekért jóval többet.
36F
Ah, éreztem én, hogy ebbe nem szabad belemenni :D
Egy normális párkapcsolatban teljesen természetes, hogy aki ráér, az igyekszik tehermentesíteni a másikat. De a másik akkor se elvárja, hanem igenis köszönje meg, ha kiszolgálom. Nem olyan nagy fáradság kimondani, hogy "köszönöm", de sokat számít.
Természetesen a párom minden nap rend és meleg étel fogadja. Az alapdolgokra nem kér meg külön. De ha neki este egy sörre támad kedve, igenis megköszönheti, ha leugrom érte a boltba. Ahogy az se baj, ha észreveszi és megköszöni, ha itthon valamit megcsináltam.
Mellesleg egyébként szerintem igenis természetes, hogy abból a pénzből, amiből én is élek jelenleg, egyedül ő gürcöl. Ahogy az is természetes, hogy ha ő veszíti el a munkáját, akkor meg ő fog abból a pénzből élni, amiért egyedül én gürcölök. Végül is erről szól egy párkapcsolat.
Kedves #23-as, hozzászólásodhoz pár gondolat, amit vagy hasznosítasz vagy nem:
- Azt már korábban is írtam, hogy házimunkád eredményét illik megköszönni. Ételt, italt kötelezően mindig ha felszolgálod és nem közösen terítetek, rendezett lakást is illik legalább napi egy mondatban.
- Nálunk szinte mindig én vásárolok (mindig van garázsban sörből egy bontatlan karton), de a kialakult munkamegosztás alapján elvárom, hogy mindig írja fel nekem barátnőm, hogy mikor, mit kell vennem, és ne forduljon elő olyan, hogy nincsen otthon pl. tejszín. Sörrel kapcsolatban ha nálatok az a munkamegosztás alakult ki, hogy Neked kell gondoskodnod a sörről, akkor nem szívességet teszel vele, hanem mulasztást pótolsz, ha nincs otthon és este leugrasz érte boltba, udvariasságból természetesen ilyen esetben is megköszönném.
-Azt, hogy nincs munkád, és most csak ő gürcöl nem szabad természetes állapotként elfogadnod. Normális férfi persze ilyenkor különösen figyel a nő érzékenységére, de ha látja hogy a párja nem igazán töri magát, hogy munkát szerezzen, akkor pár hónap után azért már finoman szóvá teheti.
És igen, férfi értékét jogosan csökkenti nő előtt az, ha családos emberként több hónapig nem visz haza fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!