Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon most miért "kerül"?

Figyelt kérdés

Röviden: a legjobb barátommal, úgy érzem, mindketten többet érzünk egymás iránt (egy időben ő kezdeményezett, de elbátortalanodott, pedig nem voltam elutasító). Azóta is nagyon közel állunk egymáshoz, és én már nagyon szeretném, ha több is lehetne köztünk. Próbáltam neki finoman jelezni, hogy vannak irányában érzéseim, de azóta mintha kevesebbet keresne. Nem volt elutasító, azt mondja, nem szándékosan "kerül", csak sok dolga van mostanában (máskor viszont a sok dolga mellett is jut rám ideje). Elbizonytalanodtam, hogy merjek-e ezek után még nyíltan beszélni az érzéseimről, vagy vegyem elutasításnak?!

(Azt tudni kell, hogy ő nagyon félénk, önbizalomhiányos, nagyon hosszú idő után nyílt meg nekem.)

30N

2014. jan. 13. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy veheted "elutasításnak" lehet csak nem meri nyíltan kitárni az érzéseit irántad.
2014. jan. 13. 14:14
 2/12 A kérdező kommentje:
De így én sem merem :(
2014. jan. 13. 14:15
 3/12 anonim ***** válasza:

Hát figyelj, ha te sem mered és ő sem meri, akkor szerinted ebből mi fog kisülni ? Nyilván semmi.

Valamelyikőtöknek lépnie kell a másik irányába, végső megoldásként " vegyetek fel " egy harmadikat, aki intézkedjen a köztetek levő viszonyra nézve, de ez már elég gyerekes megoldás lenne.

2014. jan. 13. 14:29
 4/12 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy valakinek lépnie kell, én meg is tettem az első lépéseket, de most nagyon elbizonytalanodtam. Ha egy finom utalástól ennyire "megriad", mi lenne, ha nyíltan eléállnék?

(Igazából már ezt is megtettem, akkor valami olyasmi volt a válasz, hogy mostanában ő nem alkalmas semmilyen kapcsolatra.)

2014. jan. 13. 14:35
 5/12 anonim ***** válasza:

„Ha egy finom utalástól ennyire "megriad", mi lenne, ha nyíltan eléállnék?

(Igazából már ezt is megtettem, akkor valami olyasmi volt a válasz, hogy mostanában ő nem alkalmas semmilyen kapcsolatra.) ” - Kissé ellentmondásos ez: miért kérdezel rá olyasmire, amit már kipróbáltál és aminek a kimenetelét már tudod ? Na jó, nézzük a többit.

Ha azt mondta, hogy ő nem alkalmas semmilyen kapcsolatra, akkor valószínűleg személyes problémái vannak. Ebből az következik, hogy ennek nem feltétlenül van köze hozzád, hanem inkább ahhoz, hogy neki vannak valamilyen gondjai, amelyek miatt nincs felkészülve egy új párkapcsolatra. Ha ez így van, akkor barátként megoszthatná veled ezeket a dolgokat, illetve te is barátként megkérheted rá, hogy beszéljen neked erről. Ez nem számonkérés , de szerintem egy baráti viszonyban elvárható az, hogy az egyik fél magyarázatot kapjon a másik féltől amennyiben az igényt tart rá és főleg, hogy az érzelmeiről van szó.

2014. jan. 13. 14:47
 6/12 A kérdező kommentje:

Jól látod a helyzetet, valóban személyes problémái vannak (voltak), amik miatt fél egy újabb kapcsolattól. Az okokat ismerem... de változtatni nem tudok rajtuk, nem tudom átírni a múltját... Vagyis tudnám, ha hagyná.

Tehát tisztában vagyok vele, hogy az "elutasítás" nem nekem szól... csak azt nem látom be, hogy mitől lenne másabb mondjuk x hónap múlva a helyzet, mikor a múltja akkor is kísérteni fog. Mostanában mintha olyasmire utalgatna, hogy idővel kész lesz... (nem, nem kéri, hogy "várjak rá", egyszerűen nem olyan). De tényleg nem érzem, hogy később jobb lenne a helyzet.

2014. jan. 13. 14:53
 7/12 fahéjas Alien ***** válasza:
Szerintem ő vár valamire, arra, hogy valami olyan történjen vele, amire képtelen lesz nemet mondani a múltja ellenére is akár.
2014. jan. 13. 14:59
 8/12 A kérdező kommentje:
# 7: Például?
2014. jan. 13. 15:05
 9/12 A kérdező kommentje:
Úgy érted, olyan nőre vár? Saját bevallása szerint én vagyok számára a "tökéletes". Emiatt pedig még jobban fél, mert túl sok a veszítenivalója....
2014. jan. 13. 15:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Az a probléma típusától is függ. Ha nagyon komoly belső sérülésről van szó, akkor azt nyilván több időbe telik feldolgozni, mint egy enyhe kis csalódást.

Mondjuk a férfiak két esetben szoktak ennyire maguk alatt lenni érzelmi szempontból:

1. Ha iszonyatosan nagy csalódás érte őket.

2. Ha rendkívül érzékenyek.

Egyik eset sem könnyű :).

Barátként néha az volt az érzésem nekem is, hogy közelebb tudok kerülni az adott férfihez ( még ha nem is voltak hasonló szándékaim, mint neked ) , mert ugyebár mégiscsak barátok vagyunk és az ő problémája az én problémám is, meg stb. stb., de sokszor azt tapasztaltam, hogy ez valójában sose ilyen egyszerű és van egy szint, amelyen túl KIZÁRÓLAG a másiktól függ az, hogy összeszedi-e magát vagy sem.

Egy barát ajánlhat egy segítő kezet , viszont nem tudja kihúzni a másikat a gödörből akkor , ha az a másik nem akar kimászni.

Ez van, ez a maximum amit tehetsz bárkiért is , bármilyen gondja is legyen, mert végtére is nem tudsz belemenni az agyába és megmatatni azokat a „ kábeleket ”, hogy észhez térítsd a másikat és megértesd vele azt , ami számodra egyértelmű. Van, hogy valakinek leesik a lényeg és van olyan is, hogy nem . Ezt az utóbbi esetet nagyon nehéz elfogadni, főleg ha még barátról is van szó, akiről ahogyan már említettem, azt gondolná az ember, hogy szinte egy test és egy lélek, de nem: soha nincs garancia arra, hogy adott témára nézve közös nevezőre tudsz jutni a másikkal. Egyszerűen a dolgok néha nem jönnek össze. S ezt tudni kell kezelni.

2014. jan. 13. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!