Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés előtt miket tanácsolnátok, mire figyeljünk?
A barátommal 2 hónap múlva összeköltözünk, s bár nagyon várom ezt, kicsit aggódom, mert a környezetemben mostanában 2 stabilnak tűnő kapcsolat is tönkre ment néhány hónappal az összeköltözés után. Ezért szeretném kérdezni, hogy esetleg tudnátok-e valamit tanácsolni, amire figyeljünk majd, esetleg mik azok a dolgok, amiket előre meg kellene beszélnünk?
A helyzetünk: 23 és 24 éves egyetemisták vagyunk. Bár suli mellett dolgozunk is, ebből nem tudunk megélni, ezért szüleink is támogatnak még minket, plusz az ösztöndíj is segít. Egy egyszobás, galériás lakást fogunk bérelni. Mindkettőnknek ez az első igazán komoly kapcsolata, több mint 3 éve vagyunk együtt. A kapcsolat kezdete óta átlagban kb heti 2-szer tudtunk együtt aludni, de sokszor volt, hogy kevesebbszer, néha többször.Kettesben nagyon ritkán tudunk lenni, mert ő kollégiumban lakik, én pedig még a családomnál. Eddig 5 nap volt a legtöbb idő, amit végig egymással töltöttünk.
Egyikünk se túl rendszerető, de nekem fontos azért, hogy tisztaság legyen a lakásban, és ne disznóólként nézzen ki. A barátom szerint természetes, hogy ő is segít majd a házimunkában, de ettől tartok egy kicsit. Ha nálunk van, akkor figyel arra, hogy ne hagyja szét a cuccait, kiviszi a szemetet, stb., de a koliban és az ő családjánál néha borzasztó állapotban van a szobája, és pl. mosogatni soha nem hajlandó. Mi lenne a teendő? Beszéljük meg nyíltan előre, hogy kinek mi a feladata, mit pakoljon/takarítson, vagy bízzak benne, hogy tényleg rendszeresen segít majd?
Azért a kapcsolatok nem csak a házimunkán állnak, vagy buknak...
Te írtad, hogy több stabil kapcsolat ment tönkre összeköltözés után. Ennek több oka is van. Egyrészt közhely, de ugye lakva ismerni meg egymást... Az összeköltözés után olyan hibák jöhetnek elő az emberből, amiket addig nem vettünk észre, vagy jótékonyan szemet hunytunk felette... A másik pedig az elkényelmesedés... ilyenkor a felek hajlamosak "hátradőlni", nem dolgozni a kapcsolatért. Elmaradoznak a közös programok (hiszen úgyis folyton együtt vagyunk), marad a tévé meg a monitor bámulása és kiüresedik a kapcsolat. A házimunkánál pl. sokkal (százezerszer) fontosabb az, hogy gondosan őrizzétek a tüzet, a közösen töltött értékes időt a jövőben is!
Ha pedig nem tudtok összecsiszolódni, akkor jobb is, ha kiderül! Ugye nem akarod olyan emberrel leélni az életed, akivel nem illetek össze? Persze bizonyos szintig az ember hoz áldozatot, köt kompromisszumokat - de csak egy bizonyos szintig! Indulj ki abból, hogy most majd kiderül, hogy mennyire tudtok együtt élni, és ha minden ok, akkor lehet közös jövőt tervezni.
Hogy megy? :)
Nincs amúgy aranyérvényű szabály. Az én barátom hol rendetlen, hol rendes, de én simán szóvá teszem, ha zavar valami, de ő meg cserébe nem sértődik meg. Amúgy nem olyan kupis, pl. a szennyesbe teszi a ruháit, nem csinál kuplerájt, és bár nem mosogat, de vizet ereszt az edényekre :D
Nálunk amúgy elég klasszikus a helyzet, ami manapság ritka, de én nem várom el, hogy helyettem takarítson, vagy éppen mosson. Ő megkér, én megcsinálom, nem igazán van ilyen jellegű munkamegosztás. Mondjuk én itthonról dolgozom, és nem kell megszakadnom, gyors vagyok és hatékony :) Plusz a takarításból sem csinálok nagy faksznit, 1 óra alatt kényelmesen megvagyok mindennel. A főzés már más tészta, arra sok idő elmegy, de általában egy nap alatt főzök 3-4 kaját, az meg kitart majdnem egy hétig.
Előre szerintem semmit se beszéljetek, majd hozza az élet! A pasik amúgy se szeretik, ha egyből kioktatják őket, hogy mit várnak el tőlük, ez kicsit házisárkánykos szerintem.
Biztos ő is ki akar tenni magáért, ha már összeköltöztök :) Majd néhány hónap és meglátjátok, hogy minden megy, vagy semmi sem. A lényeg, hogy mondd el, ha valami zavar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!