Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg sok a korkülönbség?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg sok a korkülönbség?

Figyelt kérdés

20l, 27F

Eddig meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg túl fiatalka lennék a páromhoz, de itt nem egy ember kötött belém, hogy ilyen korkülönbség mellett a kapcsolat működésképtelen (na, nem mintha a gyakorisok véleményén múlna, mi működik és mi nem).

Az egyetlen, ami szúrja a szemem, hogy amikor meg olyanokat lát az ember, hogy "16l, 29F - működhet", akkor a többség bólogat, hogy persze, hogyne, a szerelem nem korfüggő.

Szerintem egy 20 éves lány már testileg és szellemileg is érett egy komoly kapcsolatra, és el tudja dönteni, kivel szeretne együtt lenni.

2013. dec. 25. 13:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ez csak rajtatok múlik. Ha neked és neki jó, akkor Jó.
2013. dec. 25. 13:59
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem sok.
2013. dec. 25. 13:59
 3/13 anonim ***** válasza:

Hasonló kérdést tettem fel nemrég: 21L - 26F

Nekem azt mondták rendben van, tehát sztem ez is ok

2013. dec. 25. 14:00
 4/13 anonim ***** válasza:

A legtöbb 20 éves lány nem érett (csak azt gondolja magáról, hogy érett). Hidd el, 10-20 év múlva te is másképp fogod látni! :)

20 éves koromban én is azt gondoltam magamról, hogy milyen érett vagyok, pedig.... hajjajjj! :D

(És ezt úgy írom, hogy 20 éves koromban komoly kapcsolatom volt, együtt is éltem az akkori párommal!)

2013. dec. 25. 14:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Mitől lesz érett vagy nem érett egy 20 éves lány, kedves utolsó?
2013. dec. 25. 14:02
 6/13 anonim ***** válasza:
Most tegnap egy hülye miatt te is ezen kezdted el gondolkodni? 20 éves vagy, felnőtt nő, a párod pedig 27. 1-2 év múlva gyakorlatilag ugyanazt az életstílust fogjátok folytatni (de lehet már most is), hogy lenne már ez sok?
2013. dec. 25. 14:02
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez még a tűrhető kategória, én is csak 21 voltam, mikor megismerkedtem a 26 éves párommal, és nagyon jó a kapcsolatunk már 4 éve.
2013. dec. 25. 14:03
 8/13 anonim ***** válasza:

# 5: Önmagában ellentmondásos, mert az "érettséget" az élettapasztalat hozza meg. Pl. sokéves párkapcsolati tapasztalat, konfliktuskezelés, az élet különböző területein való helytállás (pl. munkában, magánéletben egyaránt). Ha most visszanézek 20 éves kori önmagamra, akkor sok mindent, nagyon sok mindent másképp csinálnék. Visszanézve nagyon "gyerekesen" álltam a dolgokhoz, és ahogy elnézem ilyen korú ismerőseimet, pontosan ugyanebben a cipőben járnak: azt gondolják magukról, hogy milyen érettek, pedig valójában félig még gyerekek. :)

De ez az élet rendje! :) Az idő úgyis meghozza a tapasztalást, ha akarjuk, ha nem! :)

2013. dec. 25. 14:06
 9/13 anonim ***** válasza:

Azt még szeretném hangsúlyozni, hogy én az érettséget abban "mérném", hogy hogyan viselkedik valaki problémás helyzetben.

Pl. egy súlyos párkapcsolati válságot ki hogyan kezel. Vagy a munkahely elvesztését. Ilyen helyzetekben derül ki, hogy ki mennyire éretten áll a világhoz, mennyire szorul másokra, mennyire képes szembenézni a problémákkal, vagy menekül el előlük. Hozzáteszem, vannak, akik 50 évesen is éretlenek, és képtelenek önállóan kezelni az életben felmerülő kisebb-nagyobb problémákat.

2013. dec. 25. 14:09
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem fog működni, tapasztalatból. A lány kevés.
2013. dec. 25. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!