Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sos A barátom és a szülei a családi utazásra magukkal akarnak vinni. Mit tegyek? :o
Kérdezd meg a szüleidet.Ha ők beleegyeznek, és te is szívesen mennél, akkor hajrá :)
Örülj ha hívnak magukkal, mert az, azt jelenti, hogy szeretnek téged.Ugye te is hallottál már a rettegett fiús anyákról? Van ahol anyósnak hívják őket.Ne akard megismerni :D
Én már kicsit idősebb vagyok nálad, de ha hasonlóan kételkedem a dolgokban, akkor mindig a szüleimhez fordulok tanácsért. Tudom, hogy ők csak is jót akarnak nekem és ezért adok is a véleményükre. Amikor a páromék mentek Görögországba felmerült a kérdés, hogy megyek-e velük. Az utamat nekem kellett állnom, de minden mást megkaptam másfél héten keresztül, amit a család is. Én ezt így elfogadtam és belementem. Nagyon jó kis nyaralás volt, úgyhogy nem bántam meg. A párom is jön velünk nyaralni mindig. :)
Kérd ki a szüleid véleményét, szerintük ez nem korai-e, ők mit szólnak ehhez. Ha rokonokhoz mennétek, akkor gondolom a szállást és kaját ők állják, a repülőjegy pedig a mai világban már Németországig nem egy olyan nagy tétel, amit ne fogadhatnál el!
"A szüleidet mindenképpen meg kell kérdezned, mert a beleegyezésük nélkül nem mehetsz sehová."
Ez egyáltalán nem igaz. Bátran elmehet a szülei beleegyezése nélkül is, meg van a joga hozzá.
Amúgy simán elfogadhatod, ha megbízol a párod családjában!
"Aha, bátran elmehet megkérdezés nélkül... a szülei meg akár a rendőrséggel is hazavitethetik, mivel megvan a joguk hozzá."
Azért nem egészen.
Drága 17-es! Ne akard már félrevezetni szegény kérdezőt!
18 éves koráig a szülőknek JOGUK VAN akár a rendőrséggel is hazavitetni a gyermeküket, ha az az engedélyük nélkül távozik valahová. Ennyi.
"Drága 17-es! Ne akard már félrevezetni szegény kérdezőt!
18 éves koráig a szülőknek JOGUK VAN akár a rendőrséggel is hazavitetni a gyermeküket, ha az az engedélyük nélkül távozik valahová. Ennyi.
"
Nem, ez nem egészen így van, mert a gyermek személyes szabadságát még a szülők sem, különösen mivel egy 16 éves gyermek már korlátozottan cselekvőképes. Akár külföldre is utazhat szülői engedély és kíséret nélkül is. Azt megnézem, hogy mondjuk Párizsból vagy Qatarból hazahozzák a rendőrök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!