Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
#7 itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmus.. válaszoltam az alábbit, de szerintem ide is illik:
"""
Aki valamilyen erkölcsi, vagy tudományos, környezetvédelmi megfontolásból vegetáriánus, vagy úgy gondolja, hogy ez az ízlés jobb, és ezt meg is tudja indokolni, az szerintem joggal tarthatja magát feljebbvalónak - legfeljebb téved. Ha az embernek elég jó az önkritikája, és nem hiszi el, amit lát, hall, hanem mindent letesztel, az joggal gondolhatja úgy, hogy az Ő véleménye kiforrottabb. Ebben a megközelítésben nem látok semmi kivetnivalót - mint mondtam, legfeljebb tévednek.
Vegyünk egy példát: a keresztények okosabbnak gondolják magukat az ateistáknál, és vice versa. Valamelyikük téved, vagy mindketten. A legvalószínűbb, hogy mindkét félnek vannak helyes megállapításai, és mindkét fél téved lényeges dolgokban is. Ez így működik. Ettől még joggal gondolhatják azt, hogy az Ő véleményük kiforrott, ha valóban energiát szántak arra, hogy utána járjanak, és megalapozzák azt. Épp ezért mondom én azt, hogy egy vegetáriánus, aki legalább hobbi szinten foglalkozik a táplálkozással, joggal gondolhatja magát okosabbnak, körültekintőbbnek, mint az, aki hüledezik, hogy "de hát a nagyi azt mondta, hús nélkül meghalunk".
Én nem látok semmi kivetnivalót abban, hogy valaki, aki energiát szán a véleménye megállapítására, az okosabbnak gondolja magát, mint az, aki úgy gondolja, hogy Ő körülötte forog a világ, és tévedhetetlen. Szerintem ez így működik. Mindenkinek más vált be, vagy mindenki másra hitte azt, hogy bevált.
"""
Nem zavarna, ha nem akarná rám erőltetni.
Szobatársnőm nemcsak, hogy vegetáriánus, de 100%-ig vegán, semmi olyasmit nem eszik, ami állati eredetű, még mézet sem. És közösen főzünk. Mégsem akad ki vagy kezd el nyafogni, ha néha sütök húst is, vagy mondjuk túrós pogácsát, amit nem ehet, hanem mindig mondogatja, hogy csak nyugodtan, miatta ne fogjam vissza magam. Ha a barátom ilyen szinten lenne vegetáriánus, hogy hoz egy döntést, amit aztán nem akar velem erőszakkal elfogadtatni és rám tukmálni, akkor teljesen semleges a dolog. Amíg én nyugodtan ehetem a zsíros csülköt meg rántott husit, addig ő azt kajál, amit csak akar :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!