Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha a barátommal 2013 április...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a barátommal 2013 április 18án jöttünk össze és ma december 18 van akkor hány hónapja vagyunk együtt?

Figyelt kérdés
Tudok számolni meg minden csak a barátom bátya ki okosít hogy az nem annyi meg ilyenek! A válaszokat előre is köszi!

2013. dec. 19. 00:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

"Inkább nem is írok semmit, úgy se értenéd meg."

Ez meggyőző volt :) Mindannyian okosabbak lettünk :)

2013. dec. 19. 01:21
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy, ha azt vitatod, hogy mértékegység-e a hónap, akkor emlékezz vissza az általános iskolára:

"a mértékegység és a mérőszám között fordított arányosság van"

pl: 2 hónap.

Ezt hogyan váltod át napokra? Az arányosság alapján a mérőszámot fel kellene szoroznod a hónapok napjainak számával, a mértékegységet pedig leosztani. De ilyet nem tudsz tenni, mert a hónapok hossza nem egységes.

A hónap nem mértékegység, hanem naptári időegység, amire nem teljesülnek a mértékegységekkel szemben támasztott kívánalmak. Csak speciális módon lehet velük számolni, például ahogy én javasoltam. Ha abban van hiba, akkor esetleg kifejthetnéd, hogy mi...

2013. dec. 19. 01:33
 13/24 tevetke ***** válasza:
100%

Ne legyél már ilyen beszűkült! A hónapot igen is lehet "mértékegységként" használni ilyen esetben. Nem egy tervrajz mérnöki precizitású kivitelezéséről van szó...

Ha azt mondom, hogy 4 hónapja járok valakivel, akkor az emberek általában arra gondolnak, hogy 4x 30 nap, ami +/- 1-2 nap közel jár az igazsághoz. Ez kielégítő a kérdést feltevő számára, hiszen miért érdekelne napra/ órára/ percre pontosan, hogy mióta van valaki együtt a párjával?!?!?! Kit érdekel, hogy az a 4 hónap 122 nap vagy esetleg 123?

Arról meg ne is beszéljünk, hogy a gyerekek korát is így határozzák meg a szülők, amíg be nem tölti az 1-2 évet. Szerinted ők is hónapfordulósok??? :D Persze ki lehetne fejezni hetekben is, de minek?!

Tök felesleges ilyesmiben okoskodni, hogy húúú ez mennyire nem "tudományos" vagy akármi... -.-

Hogy a feltett kérdésre is válaszoljak, mint már mások is írták, ez 8 hónap.

2013. dec. 19. 12:21
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az általános iskolás tananyagot enyhe túlzás tudományoskodásnak, beszűkültségnek titulálni.

Nem, nem lehet mértékegységként használni a hónapot. A hónapforduló fogalma, amit én írtam, pontosan annak a gondolatmenetnek felel meg, ami alapján te arra jutottál, hogy 8 hónap.

Nem kell órára percre pontosan tudni, engem még hónapra pontosan se érdekel! De azért a 48 órás tévedéseket én ne nevezném "percre pontosságnak".

"Arról meg ne is beszéljünk, hogy a gyerekek korát is így határozzák meg a szülők, amíg be nem tölti az 1-2 évet. Szerinted ők is hónapfordulósok??? :D"

Igen, máshogy nincs értelme. Ha azt mondod, három hónapos a gyerek, csak a 3. hónapfordulóra gondolhatsz, másra nem, mert _nincs értelme_ mértékegységként használni a hónapot.

Képesnek lenni kiszámolni ekkora számkörben dolgokat nem tudományosság. Ez elvárható minden általános iskolát végzettől, de érettségivel rendelkezőtől meg különösen!

2013. dec. 19. 12:34
 15/24 anonim ***** válasza:
45%
És ha nem tűnt volna fel: már az első válaszomban is pontosan arra utaltam, hogy fölösleges ezt így számolni, a hónapfordulók bemondásával letudható a dolog.
2013. dec. 19. 12:35
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

ez a hónapfordulós hülyeséged baromság, kedves utolsó... igenis, lehet hónapokban számolni, tudod, nálunk embereknél ez bevett szokás. Ennyire ne akarj tudományos lenni mert pont ezzel röhögteted ki Magad.

Kérdező: igen, 8 hónapja vagytok együtt...

2013. dec. 19. 13:17
 17/24 Girgoy ***** válasza:
100%
Őőőőő... ez most valami Monty Python-os téma?
2013. dec. 19. 13:40
 18/24 anonim ***** válasza:
45%

"ez a hónapfordulós hülyeséged baromság, kedves utolsó... igenis, lehet hónapokban számolni, tudod, nálunk embereknél ez bevett szokás."

Igen. Hónapfordulókkal!

Ha valami február 28 történt, akkor március 28-án mondjuk azt, hogy 1 hónapja volt, nem pedig március 30-án, vagy szökőévekben 29-én! Tehát igen, hónapfordulókkal számolunk.

30 nappal nincs értelme számolni, hiszen a hónap (legalábbis az általunk használt naptárban) NEM MÉRTÉKEGYSÉG.

2013. dec. 19. 14:11
 19/24 tevetke ***** válasza:
100%
Ezt kifordított gondolkodást követve, akkor az év sem mértékegység...
2013. dec. 19. 14:42
 20/24 anonim ***** válasza:
45%

"Ezt kifordított gondolkodást követve, akkor az év sem mértékegység..."

Ez nem kifordított gondolkodás, ezt tanítják az iskolában. És persze, hogy nem mértékegység! Hiszen nem minden év egyforma hosszú. Ez a mértékegységek egyik alapkövetelménye. Minden kilométer egyforma hosszú, stb. (Persze pontosan számolni sok esetben lehetetlen)

Ellenben létezik a csillagászati év, aminek a hossza behatárolható. SI-re visszavezetve: 365,256363051 SI nap a hossza. Igen, az SI nap sem ugyanaz mint amit napnak hívunk egyébként. Hétköznapi értelemben nap alatt a csillagászati egység hosszát értjük, vagyis pl. a két dél között eltelő időszak egy nap hétköznapi értelemben. De kapaszkodj meg, ezek hossza folyamatosan változik, tehát ez mértékegységnek nem alkalmas.

Ezért az SI mértékegység rendszerben az alábbi meghatározást használják:

"az alapállapotú cézium-133 atom két hiperfinom energiaszintje közötti átmenetnek megfelelő sugárzás 794 243 384 928 000 periódusának időtartama"

Ezzel kaptunk egy olyan nap-fogalmat, ami mértékegység. Viszont az, hogy 1 földi nap hány SI nap, az folyamatosan változik.

2013. dec. 19. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!