Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak kezdek megszeretni egy HIV+ pasit? Van értelme egy ilyen kapcsolatnak?
Van egy HIV+ biszex fiú ismerősöm. Eszméletlen stílussal egyéniséggel, úgy érzem nagyon kezdem megszeretni és vonzódni iránta, csak tudom róla hogy HIV+ sajnos :(
Még semmi nem látszik rajta, teljesen egészséges.
Működhet egy ilyen kapcsolat? Szex, hogy lenne vele? Ha mindig vigyáznánk és gumival védekeznénk szigorúan, akkor azért biztonságba lennék?
Nem feltétlen HIV-vel fertőzött a gyerek, HIV + anyának is született már nem fertőzött gyermeke, a méhlepény megvédi sok esetben. Ettől függetlenül elég egy gumiszakadás, egy apró sérülés, bármilyen baleset, és megfertőzhet.
Nem mindenkinél egyformák a tünetei, az AIDS kialakulásának az ideje sem azonos. Van, aki 40 évig él HIV +-an és nem lesz AIDS-el, van, akin egy év múltán már a Kaposi-szarkóma is megjelenik.
Ekkora kockázatot szerintem egy szerelem sem ér meg, nemcsak a szex az, amiben nagyon figyelni kell, elvágod a kezed és segíteni akar, te megrémülsz és eltaszítod, de akkor meg minek vagy vele, rengeteg morális probléma van egy ilyen kapcsolattal, egy időzített bomba lenne minden téren.
Elég kockázatos amiatt, amit már fentebb kifejtettek. Ugyanakkor a helyedben, (és a többiek helyében is) utánaolvasnék, hol tart per pillanat a betegség kezelése.
Legjobb tudomásom szerint az esetek nagy hányadában már tünetmentessé tehető a fertőzött, a betegség stabilizálható, az állapot nem romlik. Teljes gyógyulás is előfordult egy-két esetben, de ez csodaszámba megy. Továbbá, ha jól tudom, már vannak elég ígéretes, kísérleti stádiumban lévő módszerek, amivel a továbbfertőzés is megakadályozható, és ahogy fentebb írták, adott esetben a HIV fertőzött anya is szülhet egészséges gyereket.
De azt kalkuláld bele, hogy ezek a kezelések valószínűleg nem olcsók, és nem is lesznek azok, ahhoz, hogy teljes életet tudjon élni, ne adj isten meggyógyulni, valószínűleg még kell pár év, és jó anyagi helyzet.
Neked kell eldöntened, hogy mered-e vállalni a kockázatot. Nekem fontosabb az egészségem, mint egy kiszámíthatatlan kapcsolat, ami ki tudja... lehet, hogy csak pár hetes lesz.
Meg aztán a gumi is bármikor kiszakadhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!