Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy képesek egyesek leélni az életüket valakivel, ha nem is szerelmesek belé?
Sokan, rengetegen írják - főként nők - , hogy ők le tudnák az életüket élni egy emberrel anélkül, hogy szerelmesek lennének belé, nekik elég, ha szeretik.
Ez nem durva egy kicsit? Ennyire kicsik az igényeik ilyen téren? Vagy ennyire nagy úr a társfüggőség? Nem értem ezeket a nőket. Persze aztán 30-40 évesen meg félrelépnek, mert elcsábítja őket a kalandvágy.
Ti mit gondoltok erről? Ti is le tudnátok élni az életeteket egy olyannal, akibe nem vagytok szerelmesek?
Nem tudom. Kizárt dolog, hogy én ilyet tegyek. Teljes ember vagyok egyedül is, és ezerszer jobb az egyedüllét, mint egy hideg, szerelemmentes kapcsolat.
Viszont nem kell választanom szerencsére. :)
Itt van, erre gondolok például:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..
Én olyannal tudom leélni az életem, akit szeretek, tisztelek, becsülök, közös az érdeklődésünk, vonzónak találom mint férfit, számíthatok rá, jó vele a szex, jó apa, stb... És persze minden oda-vissza mindkét fél részéről. Meg tudnád fogalmazni kérlek, hogy pontosan mi is a szerelem? Arra gondolsz amikor egyfolytában dugna két ember mint a nyuszik és le nem szakadnának egymásról egy pillanatra sem? Számomra ez az állapot a nagyon erős kémiai vonzalom, ami max a kapcsolat első pár évében van meg (nálam), ugyanakkor nem feltétlenül párosul a fentebb felsorolt elvárásokkal, illetve kitételekkel. Nos akkor kicsik lennének az igényeim ilyen téren? Mert a tapasztalataim alapján nagyon nehéz a fentieknek megfelelő párt találni. Számomra az a szerelem. Nem ringatom magam olyan illúziókban, hogy életem végéig rózsaszín ködben úszva fogok élni, mert ez szinte kizárt, vagy ha létezik is nagyon ritka. Félrelépést sem tervezek, és nem is vagyok elcsábítható. Miért? Mert sokkal többre értékelem a z imént felsoroltakat mint holmi testi szerelmet. Nekem az a bizonyos kémia csak olyanokkal eszeveszettül erős, akik amúgy semmilyen téren nem passzolnak hozzám. És számomra fontosabb egy igazi társ mint holmi hormonoktól túlfűtött kaland. Társfüggőnek a legnagyobb rosszindulattal sem nevezném magam, mert egyedül is kiválóan megvoltam, a rossz kapcsolataimból anélkül is ki tudtam lépni, hogy lett volna más a láthatáron. Akivel most vagyok együtt, nos belé is valaha szerelmes voltam, már nem vagyok. Szeretem. Olyan a személyisége akivel el tudom képzelni az életem, a családalapítást. Mit kéne még igényelnem? De most komolyan. Mi többet várjon egy felnőtt nő egy párkapcsolattól? Szőke herceget fehér lovon, akivel életünk végéig dúl a nagybetűs szerelem?
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!