Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, ha semmi önbizalmam, és nagyon félek?
Igyekszem csak a lényeget leírni. 2 éve vagyunk együtt, én 18/L vagyok ő 17/F.
A kapcsoalt elején megvolt a rózsaszín köd, viszont nagyon keveset találkoztunk(kb. senki szerint sem volt normális, hogy csak annyit amennyit). Akárhányszor szóvátettem neki, sose változtatott, ráadásul mindig én voltam a hisztis, stb. Végül majdnem szakított velem(mint kiderült csak azért, mert úgy érezte mindig ő a hibás).
A gondolat, hogy válságban van a kapcsolatunk a HISZTIJEIM miatt, hatalmas félelmet keltett bennem. Megjelentek a pániktünetek(előtte se voltam lelkileg teljesen jól). 5 kilót lefogytam, és minden délután félelemmel jöttem haza. A barátommal nem tudtam természetesen viselkedni, nem mertem neki SEMMIT mondani, mert féltem, hogy elvesztem. Ő eközben más lett velem, egy csomószor megalázott, de engem nem érdekelt, próbáltam lenyelni, hogy nehogy elhagyjon. Nyáron odáig jutott a helyzet, hogy nem mertem napközben felmenni chatre, mert attól féltem, hogy megun. És sajnos tényleg válságban volt a kapcsolatunk. Utána mit ad Isten, sikerült megváltoznom, lazára vennem a figurát, és hirtelen a barátom is egyből kedves lett. Viszont sokszor visszatér a hisztis Barbi, ma is ez történt, pedig már fél éve normális vagyok....láttam, ahogy megnézi a lányokat, és én egy senkinek éreztem magamat. Úgy éreztem, nem vagyok fontos, és mondtam is neki, hogy féltékeny vagyok xy-ra. Erre közölte, hogy xy-nak más tetszik(nem azt, hogy nincs okom meg ilyenek). Erre olyan szinten ideges lettem, pedig tudom, hogy női hiszti. Bocsánatot kértem, de most megint sírnom kell, és nagyon rosszul érzem magam.
Én nem akarok függni egy fiútól sem. Mit csináljak???? túl nagy felelősségnek érzem, hogy ennyi minden rajtam múlik, ugyanakkor meg szükségem van rá.
Aranyosak vagytok, jól esett a válaszotok, köszönöm.:)
Az a furcsa, és ezt nem mentegetésből írom, hogy akárhányszor próbáltam elhagyni, úgy éreztem, nem bírom, és nekem annyi...és ha nem ilyen állapotban vagyok, akkor sokszor kifejezetten jó a viszonyunk, sőt, mostanában direkt változtatott...de mégis.
:) Nincs lúzer fiú, csak aki nem találta meg az igazit! :)
Figyelj!
Ez nem csak,sőt szerintem egyáltalán nem a Te hibád. Úgy mondanám, hogy annyiban vagy "hibás"hogy így engeded magad megaláztatni,és a saját egészséged teszed tönkre egy fiú miatt, aki meg sem becsül Téged!
Úgy gondolom, hogy miatta fajultak idáig a dolgok. Nem szabad ezt tovább hagyd így! Gondolj bele, vele maradsz továbbra is, mindig vigyázol, hogy egy rossz szót ki ne ejts, hogy ne veszítsd el, ebből következik, hogy a problémákat nem beszélitek meg, benned ez majd csak gyűl és gyűl és teljesen roncs leszel. Egy NORMÁLIS kapcsolat nem ilyen!
Fiatal vagy, ne tedd tönkre ezeket a szép éveidet vele! Később majd úgyis rájössz, hogy csak időpocsékolás volt. Biztosan találsz olyan fiút, aki nem néz le téged, hanem egyenlő felek lesztek a kapcsolatban. Azok alapján, amit leírtál, a barátod egy igazi bunkó!
Hogy is kezdjem.. Először is 18 éves vagy. Ebben a korban nagyon nagy tehernek érzi az ember ezeket a kis kezdetleges "kapcsolatokat", csalódásokat mivel egyrészt az első ilyen élményeit éli át, másrészt meg akar felelni folyamatosan egy képnek, mivel még alakulóban van a személyisége. Minden lány végig megy ezen a lépcsőn. A fiúk ebben a korban pedig végképp kiszámíthatatlanok. Nem rég fedezték fel, hogy hogy kell meghódítani a csajokat és jó pár évbe beletelik, mire kiélik magukat. Ezt el kell fogadnod. Hidd el nekem, nincs olyan 17 éves srác, aki nem inog meg a "kapcsolatában" és nem vágyik másra. A fiúk testi és lelki érése teljesen máshogy megy végbe, mint a lányoké. Ennek a fiúnak nyilvánvalóan nem kellesz eléggé, ez a tetteiből látszik és ezt is el kell tudnod fogadni. Egyáltalán nem vagy hibás abban, hogy a tudtára adod azt, hogy nem figyel rád. Viszont a saját önbecsülésedet is elveszted azzal, ha leadsz alapvető dolgokból és ezzel nem csak te érzed magad rosszabbul, de kevésbé leszel vonzó is. Ha most szakítotok még nem jelenti azt, hogy később nem eshet le neki, hogy téged akar és akkor majd teperni fog, viszont ezt a saját boldogságod/egészséged érdekében le kellene most zárni. Nagyon fontos, hogy ha a másik menni akar (amit nem feltétlenül mond ki neked egyenesen, olvasnod kell a tetteiből is), akkor engedd el, mert a saját idődet húzod. Én megmondom neked őszintén mindent a saját bőrömön tapasztaltam meg és jó lett volna, ha egy nagyobb testvér vagy a szüleim felvilágosítanak ilyen dolgokról jobban. Azt tanácsolom neked, hogy zárd le vele a kapcsolatot és ne is barátkozz vele. Így nem téped fel magadban a sebeket és tudsz figyelni magadra. a barátaidra, a jövődre vagy olyan fiúkra, akik valóban veled szeretnének lenni. De inkább első sorban a jövődre koncentrálj :) Nagyon fontos, hogy próbáld meg magadat előre tenni, ne legyél senkinek a szolgája, vagy lelki szemetes ládája. Úgy fogod magad a legjobban érezni a bőrödben és az önbizalom pedig vonzóvá fog tenni olyan emberek számára, akikről nem is hinnéd, hogy bejöhetsz nekik. Tudom, nehéz kiszeretni valakiből, aki felé most így érzel. Próbálj ki egy új hobbit, sportot, legyél nyitott és ragadni fognak rád az új emberek.
Ha adhatok egy tippet, akkor inkább 2-3 évvel idősebb pasikban gondolkodj, akik már nincsenek benne ebben a korban és még el tudtok beszélgetni egymással. De ne ess át a ló túl oldalára azért.
Nem utolsó sorban had ajánljak neked egy kis olvasnivalót, amit nem rég fedeztem fel én is magamnak és nagyon hasznos dolgok vannak benne a férfi női kapcsolatok megértéséről. Lehet még nem köt le téged, de pár év múlva jobban fogod látni a lényegét. F. Várkonyi Zsuzsától a Tanulom magam c. könyv (online elérhető). Én 25 éves vagyok és csak csodálkozom az olvasása közben, hogy ha ezeket hamarabb tudom, sok buta dologtól megvédhettem volna magam.
Ja és a pánik rohamok amiről beszéltél. Hasonló helyzetben nekem is voltak ilyenek és annyit tudok tanácsolni, hogy kerüld az olyan helyzeteket ahol ez előjön, ugyanis az idegrendszer nehezen visszaépíthető, ha egyszer megindulsz a lejtőn. Vigyázz nagyon magadra, senki nem éri meg, hogy szorongj miatta, ha hiszed ha nem, a magad egészsége a legfontossabb.
Na ilyen kimerítő választ még egy kérdésre se adtam, de úgy éreztem, ha nekem nem mondta el ezt ilyen korban senki, legalább én adjam tovább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!