Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség a szerelem és a szeretet között?
Én még egyiket sem éreztem ezért kérdezlek titeket. Mivel még nem volt hosszútávú kapcsolatom, nincs saját tapasztalatom. Valaki azt mondja, hogy a szeretet erősebb és jobb érzés, mint a szerelem és az egyikből átalakul a másikká az idő során. Mások azt mondják, hogy a szerelem elmúlásával szakítani kell, mert már nem szeretik a párjukat.
Kifejtené nekem ezt valaki? Kicsit kínai számomra.
Ez most olyan, mintha a vaknak azt mondanád, arra a kérdésre, hogy milyen szín a fehér, hogy nem érteni kell, hanem látni...
"ha sok év után át is alakul az érzés szeretetté, az akkor sem olyan szeretet, amit a barátaim iránt érzek, hanem egy sokkal mélyebb érzés."
Milyen sokkal mélyebb érzés? Most nem úgy van, hogy vagy szeretek valakit, vagy nem? Nehogy már fokozatai is legyenek ennek az érzésnek, mert eldobom az agyam.
"Most nem úgy van, hogy vagy szeretek valakit, vagy nem?"
akkor dobhatod is az agyad, mert képzeld, a világ nem fekete és fehér. pont ettől olyan nehéz. nem véletlen, hogy az ókor óta ennyi dráma, színdarab, vers, regény stb szól a szerelemről. pl. ha szeretek valakit és meghal, akkor már nem szeretem? vagy örökre szeretem, és sose lesz senkim?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!