Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet változtatni azon, hogy ne érezzem börtönben magam a kapcsolatomban?
Ő odaadó,kedves,hűságes,az ágyban is fantasztikus(Ő volt nekem az első,1évet várt türelmesen,hogy tényleg készen álljak a szexre és most lassan 3éve együtt vagyunk),viszont van egy árnyoldala is,tudom ez az az időszak amikor már elmulik a rozsaszinű köd nagyrésze és elkezdjük reálisan látni a másikat és észrevesszük a hibáit is.Neki van egy nagyon rossz tulajdonsága:Féltékeny.Mindenre és mindenkire,ha tehetné bezárna egy üres szobába és ki se engedne.Olyan ez mint egy otthonosan berendezett börtön és ha bulizni szeretnék menni vagy a barátnőmhöz menni,kiakad,hogy miért nem vele vagyok és h miért jobb nekem az mint vele lenni(abban a kényelmes kis börtönben).Olyan szinten félt és úgy aggódik mindig amikor nem vagyok otthon.Nemrég egy két tanfolyamra beiratkoztam,mert már lassan hobbim se volt.Tánctanfolyamra és szinésztanfolyamra járok,szeretek énekelni és amikor kiállok a szinpadra,kiengedem a gőzt és teljes mértékben magamat adom,de ő ezt nem nézi jó szemmel,azt mondja nyomulni fognak rám.A tánctanfolyamot be is fejeztem.Akkor utánna nézett egy számitógépes játéknak,hogy legyen egy közös elfoglaltságunk,ami jó,de közben a kommunikáció kevesebb lett,ezért minimálisra csökkentettük ezt a közös programot.
Nehéz ezt elmagyarázni,nagyon nagyon szeretem és tudom h ő is engem,de néha ugy be tud hisztizni és olyan erőszakosan mondja a magáét,nem is fogadja el azt,ha nemet mondanak neki :/ kezdem magam egy itthon ülő nyugdijasnak érezni,akinek nincs fiatalsága és akinek nem lehet szabadideje,csak akkor ha azt a párommal csinálom.A családi látogatásoknál is rákérdez h: ez most minek kell?Mi a véleményetek erről?
Beszélj erről vele komolyan.
Beszélj erről a szüleiddel a barátod jelenléte nélkül.
Beszélj erről a barátaiddal. Ha ez utóbbiak már nincsenek, akkor ezen gondolkozz el.
Kellemetlen szituáció lehet, nagyon sajnálom, hogy így van. Én is hasonló voltam a párodhoz, de sikerült változtatnom rajta!! Rengeteg beszélgetés, megértés kell hozzá.
Hogy kicsit tisztábban lássunk: hány évesek vagytok? Illetve a párodnak nincsenek elfoglaltságai? Ő nem egy kimozdulós típus?
Óó szegénykém, nagyon nagyon nehéz helyzet. Köszönjük, hogy ilyen részletesen leírtad a szituációt!
Mindenképpen becsülendő a párodban, hogy megszabadult a korábbi rossz tulajdonságától, az alkoholtól. Az is becsülendő benne, hogy várt rád 1 évet az elején, illetve, hogy szeret Téged! Nagyon jól teszed, hogy szervezel magad köré programokat, nem szabad egyetlen kapcsolat miatt sem feladnod a teljes szabadságodat! Úgy látom, konstruktívan állsz a dologhoz, és jó lépéseket teszel, de tudnod kell, hogy a változáshoz két fél kell! A párodnak kell AKARNI a változást, illetve ő neki is kellene találni valami elfoglaltságot. A sok szabadidőből fakadó otthonüléses gondolkodás nagyon rossz tanácsadó, csak felerősíti a féltékenység érzését, hidd el nekem, ugyan ebben a cipőben jártam.
Attól, hogy kimozdul, nem kell rossz társaságba keverednie, mindenkinek egyéni döntése, hogy mit vállal be. Ha érzem, hogy nekem valami már sok, vagy nem érzem jól magam benne, akkor egyszerűen nem csinálom. Biztosan ő is felismerné, ha olyan emberek közé keveredne, akik viszik be őt a rosszba, akkor szimplán otthagyja őket. Így e mögé a kifogás mögé ne bújjon a párod.
Amúgy a lélektanban ennek a jelenségnek, amit a párod produkál, van neve: "biztos kötődés" hiánya, ha van kedved nézz utána, nagyon igaz dolog!
Szóval: ne engedd, hogy a párod állandóan otthon üljön és gondolkodjon, mert az a féltékenység melegágya! Továbbra is járj programokra, próbálj a barátoddal közösen menni, ha teheted. Csináljatok sok közös programot, mindegy, csak mozduljatok ki otthonról. Az otthoni közös gépezés nem jó irány sajnos. Küldd el a párod edzeni, a testmozgás is sokat javít a szellemi állapoton is. Tudatosítsd a párodban, hogy neki kell akarnia a változást, mert a féltékenység meg fogja ölni a kapcsolatot! Azt is tudatosítsd a párodban, hogy mindennél jobban szereted, beszélj neki az érzéseidről és bátorítsd, hogy ő is mindig elmondhatja neked, ami bántja, ami rosszul esik neki.
Sok beszélgetés, kemény, kitartó munka, sok visszaesés, de meglehet a gyümölcse :)
Remélem nem veszed okoskodásnak amiket leírtam, de nekem így sikerült minimálisra csökkentenem a féltékenységemet.
Sok szerencsét és kitartást Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!