Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most ez miért probléma? Normális, ha ezen kiakad?
Fél éve nálunk lakik a barátnőm, anyám mindkettőnk rezsijét fizeti, ráadásul egyenlő részben veszünk kaját meg dolgokat. Én diákhiteles vagyok, ő árvaellátást kap.
Most kértem, hogy a családi pótlékot és kérje a bankszámlájára és költsük el együtt, erre az a válasz jött, hogy a családjának is szüksége van arra a pénzre.
Szerintem így, hogy nálunk lakik és anyám fizeti a rezsijét, ráadásul többet költök a közösbe nem adhatna ilyen választ, kötelessége lenne elintézni.
Én így havi 60at adok a közös budget-be, ő 35-öt.
És akkor jön azzal a dumával, hogy neki se tetszik, hogy ez van.
De a családi pótlékra már kiakad.
Szóval?...
elintézhető, hogy kártyára kérje. az anyjától sajnálja.
Ne is haragudj kérdező, de ezért én is elküldenélek a halálfa szára. Mégis ki a fene vagy te, hogy megmondd mit kezdjen a barátnőd a pénzével? Az fel se merült benned, hogy a családjának tényleg szüksége van a családi pótlékra és nem poénból adja haza?
Ha nem akarod hitelből eltartani a barátnőd vagy ha nem tetszik, hogy anyukád fizeti a rezsijét bele se kellett volna menni ebbe a konstrukcióba.
Viszont, ha valamiért nem megoldható már ez a felállás azt is el lehet intézni értelmes emberi módon. Attól, hogy hisztizel, hogy a családi pótlékot költse dobja be a közösbe egy parancsolgató pénzsóvár baromnak nézel ki (még akkor is, ha nem vagy az).
Szóval ilyenkor nem az a megoldás, hogy te, a Főnök, aki az Ész az egész házban megmondod, hogy a butuska barátnőd mit csináljon, hanem egyenlő félként kezelve megkéred, hogy járuljon hozzá több pénzzel az együttlakáshoz, mert te szeretnéd visszamondani a hiteledet, mert nem szeretnéd hatalmas adóssággal elkezdeni az életedet, ami megjegyzem, totál érthető. Így van a barátnődnek választási lehetősége (diákmunkát vállal, becéloz egy rendesebb ösztöndíjat, stb), nem erőlteted rá az akaratodat és nem fogja úgy érezni, hogy el akarod szedni a családja pénzét.
Bocsánatkéréssel talán még menthető a helyzet. Remélem érthető voltam és nem fogsz nekiesni szerencsétlen csajnak, hogy mindegy honnan szerez pénzt, de fizessen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!