Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki alacsony ( férfi ), arról miért van az a közhely, hogy kevésbé nyújt "védelmet" a párjának, mint aki magas?
Nem beszélve, hogy a magasabb ember rendszerint nehezebb is! Tehát már az ökle is nehezebb. Nagyobb izomerő = nagyobb sebesség. A Lendület pedig sebesség szorozva a tömeggel... A légellenállás ugyan nem elhanyagolható, viszont mivel a gravitációs erő is gyorsítja 9,81 m/sec^2 az öklét, nem csak az izomereje, így még extrém hegyomlás méret esetén sem gond a méretből adódó alacsony kezdősebesség. Tekintsünk el attól, hogy a nagy méret miatt a becsapódás miatt nagyobb felületen tud eloszlani az energia! A mozgási energiát az alacsonyabb fél ugyanúgy átveszi tehetetlenségéből adódóan, így a felület ezért elhanyagolható.
Az alacsonyabb férfi rendszerint könnyebb. Az ökle kisebb, könnyebb, jól gyorsul, hamar eléri a végsebességét. Kis tömege miatt viszont nem rendelkezik akkora lendülettel! Hiába kisebb a felülete, így kisebb felületen adva át a mozgási energiát, a magasabb fél tehetetlenségéből adódóan veszi át a teljes mozgási energiát, hasonlóan mint ahogy fentebb leírtam. Ráadásul a kisebb lendület miatt hiába kisebb a felülete az ökölnek, kvázi kisebb pusztítást képes okozni.
Totál nem magasságfüggő szerintem, hanem kiállás kérdése.
Ismerek olyan 180+-os srácot, aki mellett végig az az érzésem, hogy nekem kell majd megvédenem őt, bármi van.
A barátom alacsonyabb nálam 4-5 centivel, mégis biztonságban érzem magam mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!