Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A nők miért nevezik a barátjuk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők miért nevezik a barátjukat páromnak? Egy férfitől se hallottam még ezt. Csak nőktől.

Figyelt kérdés

Ha valaki írja, hogy a "párommal voltam, mikor..." egyből tudom, hogy ezt egy nő írja, végig se kell olvasnom, hogy 19/L már vágom, hogy nő.

A férfiaktól sose hallottam ilyet.

Miért csak a nők használják ezt?

2013. szept. 26. 21:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
én mondjuk a nevét mondom, meg azt h a pasim. sztem ez nem komolytalan.
2013. szept. 26. 21:43
 12/23 anonim ***** válasza:
39%
Párja a zokninak van....
2013. szept. 26. 21:54
 13/23 anonim ***** válasza:
Mert a párjuk,nem feltétlenül pasi :D
2013. szept. 26. 22:39
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a problémám, mint #10-nek. A "barátom" nem feltétlenül egyértelmű és nem jellemzi jól a kapcsolatunkat, hiszen nem csak barátom, hanem szerelmem is. Ráadásul nekem a "pasim" kifejezéshez hasonlóan a "barátom" komolytalannak is hat.

Életben egyébként csak ritkán használom ezt a kifejezést, de itt a sok anonim emberke között, ha egy kérdésre válaszolok, valahogy éreztetni kell, hogy mennyire komoly/komolytalan/kezdeti stádiumban van a kapcsolatunk.

2013. szept. 26. 22:46
 15/23 anonim ***** válasza:

Az előzővel értek egyet. A pasim komolytalan. Van fiú barátom, aki nem a szerelmem így ez a kifejezés se jó, anonim oldal miatt pedig nem nevezhetem a nevén illetve egyébként se tudná senki kiről van szó ha nevén hívnám, mert nem ismerjük egymást.. :D

Szóval itt szoktam használni, a való életben sosem, mert szintén úgy tartom, hogy párja csak a zokninak van. (mondjuk egyik ismerősnek Zokni a beceneve, na náluk tényleg Párja van, emiatt simán tud az ilyesmire visszaválaszolni az adott pár vagy éppen Zokni :D)

Ilyen szempontból elcsépelt a magyar nyelv, mert van rengeteg szép kifejezésünk (kedvesem, szerelmem, életem értelme), csak ciki használni őket. Az angol egyszerűen megoldja. Vannak a friend-ek és a boy/girlfriend. Így egyáltalán nem félreérthető, hogy milyen státuszban van az illető :D

2013. szept. 27. 07:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jó szó a párom, mert az az összetartozást jelképezi. Ja és én pasi vagyok.
2013. szept. 27. 08:55
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Párja nem csak a zokninak van. Pl: a neten léteznek PÁRkereső oldalak. Azok akkor most a zoknijuk párját keresik?

Egyébként meg, aki ismeri az életem kuglófjának egyetlen mazsoláját azok előtt a nevén szólítom, nevével utalok rá. De ha valaki nem ismeri őt akkor hiába mondom hogy Zoli, nem fogja tudni kiről beszélek. De ha azt mondom hogy párom akkor tudja, hogy az az ember akivel papírral vagy papír nélkül együtt élünk és komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat.

2013. szept. 27. 09:52
 18/23 anonim ***** válasza:
Társkereső oldal a pontos megnevezés, de egyébként utolsó igazad van. Aki nem ismeri és jelezni szeretném felé, hogy milyen státuszban állunk annál nem a nevén nevezem, így belegondolva akkor azt mondom a barátom... :D Mondjuk lehet a korom miatt még sokan megértik, hogy kire gondolok, majd 10 év múlva váltok ha addig nem változunk házasra esetleg. :)
2013. szept. 27. 10:06
 19/23 anonim ***** válasza:
A 08:55-ös vagyok. Az hangzik hülyén, amikor egy lány a fiú barátját úgy emlegeti, hogy "barát, de nem úgy, hanem barát barát!"
2013. szept. 27. 10:12
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
férfiak is mondják!
2013. szept. 27. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!