Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más szülök miért engedik meg?
Nem azért de már több mint 1 éve együtt vagyok a barátommal és most itthon leszünk 3 napot, mert nem kell suliba mennem, neki meg dolgoznia majd csak szombaton- Mondta, ogy akkor aludjak nála, erre anyáék rögtön azt mondták, hogy nem, suli idő alatt, ha itthon is vagyok akkor sem engedik meg, hogy hétköznap nála aludjak, de még szünetben sem.
Több osztálytársam most jött össze a barátjával aztán már sokszor úgy jönnek suliba, hogy nála aludtak. Nekem miért nem engedik meg? Mégcsak suli sincs.
17/L 20/F
Fú #4-es, te nem lehetsz valami nagy lángész ha ezt nem érted.
1. Tudták hogy kamuzol, ezért nem engedtek.
2. Általános iskolás --> kiskamasz, szinte még gyerek --> naiv, könnyen rossz társaságba kerülhet, arról nem is beszélve hogy egy felelőtlen kaland után mehettél volna 14 évesen abortuszra, vagy szégyenkezhettél volna lányanyaként akár..
3. 16 évesen már több eszed van (még ha így se túl sok), lassan felnősz és már nem a szülő felelőssége lesz hogy mit csinálsz
4. ráadásul már igazat mondtál, és az őszinteség ugyebár a bizalom jele, amit a szülő is bizalommal viszonoz
A kérdezőnek meg azt a tippet tudnám adni, hogy talán a szüleid lehet, hogy féltik a "jó hírnevedet". Pláne ha kisebb településen laktok, vagy sok az öreg szomszéd aki kíváncsian leskelődik hogy ki mikor hova jön-megy. Nem tudhatod ők miket hallottak mások gyerekeiről, akiknek a szülei mindent megengednek. A másik amire gondolok, szintén hasonló téma, nem szeretnék ha mindenki elkönyvelne titeket egy párnak azaz úgy fogadjanak az ismerősök, hogy "nem házasodtok még?". Ha nagy városban laktok, akkor is előfordulhat hasonló ok, konzervatívabb emberek mindenhol vannak. Esetleg megkérdezheted őket, ha nem sikerül magadtól rájönni, de ha azt akarod hogy komolyan vegyenek, akkor ne sipítva hanem szépen nyugodtan :)
kedves 6-os.
1. Sosem hazudtam az anyukámnak, ha kérdezett mindig nyiltan és őszíntén válaszoltam neki.
2. Álltalános iskolában igen, kiskamasz voltam, és még a világ sem volt ennyire elcs*szett, mint most, csak barátnőim voltak, akikkel valami akkori béna tini mesét, vagy sorozatot néztünk volna meg este, és csajos ottalvós bulit szerettünk volna csak csinálni. Naiv sosem voltam, elég volt belegondolnom mit érzett az anyukám amikor apám otthagyta egyedül két kicsi gyerekkel. Sőt, még szűz voltam, és egyáltalán nem akartam még kapcsolatot, hanem csak egy kicsit szabadabb gyerek akartam lenni.
3. 16 évesen még mindig a szülő felelőssége, hogy mit csinálok, mert még nem vagyok nagykorú. Viszont mondom, hogy egyedüli szülő nevelt, úgyhogy eléggé talpraesett, és komoly voltam már akkor.
4. Mindigis őszinte voltam vele, a bizalmát sem akartam eljátszani soha, ezért nemigazán gondolkodtam oylan dolgokon, amivel megbánthattam volna. (egyedül a vitáinkkal bántottam, amikor egyáltalán semmi teret nem adott nekem.)
Azóta sincsenek barátaim, barátnőim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!