Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Durva általánosítás, de a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Durva általánosítás, de a nők miért mennek vissza ahhoz, aki bántalmazta őket?

Figyelt kérdés

Igen, ez általánosítás, de most a saját tapasztalatomból indultam ki! Nem egy nőt ismerek, akinek a barátja egy bunkó mocskos szemét állat, akinek levegőt nem adnék, azért, ahogy viselkedett a barátnőjével, szóbeli bántalmazás, semmibe vevés, sőt, még meg is ütötte ha nagyon dühbe gurult.

De, ezek közül sok nő vissza is ment hozzá. Amitől az állam leszakad. Olyan csúnya dolgokat művelt a lánnyal a hapek, hogy pl együtt laktak, és össze vesztek, és a pasi a lány összes cuccát kidobálta az utcára.

Akkor haza is költözött a csaj, de aztán 2 hét múlva megint együtt voltak.

Ezt nem értem. Ha valaki velem úgy beszél, viselkedik, attól az embertől el akarok messzire kerülni.

De akkor hogy van sok nő, hogy évekig csinálja ezt, hogy eltűri azt, hogy vele úgy bánjanak, mint sokan a kutyájukkal SEM és akkor vissza menjen még 1x?

Szerintem a szerelem kevés ehhez.

2013. aug. 27. 19:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy, 13?
2013. aug. 27. 20:17
 12/16 anonim ***** válasza:
#6: Azért ne kenjünk mindent kizárólag a férfiakra, nem mindig csak azért nehéz kilépni egy rossz kapcsolatból, mert a férfi visszatartja a nőt, sokszor maguk a nők sem akarnak szabadulni. És akkor bizony már rajtuk is múlik a dolog, mert esetleg kísérletet sem tesznek arra, hogy nekik jobb legyen (tisztelet a kivételnek). Egy kapcsolathoz még mindig két fél kell, és nem csak az elnyomó a hibás azért, ha elnyomhatja a másikat. Hogy gyerek van, akit fel kell nevelni... Érthető, de pl. dédnagyanyám a 20-as években három gyereket nevelt fel egyedül, és miután a férje meghalt, soha nem házasodott újra, pedig nem volt idős. Ez csak egy példa, de akkor is rávilágíthat arra, hogy a mai kor megalázott női is többségükben mástól várják a megváltást, holott korábban is volt olyan, hogy egyedül kellett felnevelnie valakinek a gyerekeket, nyomorogva stb. Plusz ahol tönkremegy a család, ott általában nem csak egy ember a hibás. Ha valahol mondjuk az apa alkoholista lett, és veri a családot, akkor nem árt megnézni, hogy miért lett alkoholista, a családja próbált-e neki segíteni stb. Mert előfordulhat, hogy a családtagjai sem figyeltek oda rá, pedig talán megelőzhető lett volna a nagyobb baj. De ez is csak egy példa volt. A lényeg az, hogy ha egy családban súlyos problémák vannak, akkor szerintem sosem csak egyetlen ember a hibás, hiszen egy család nem egy emberből áll.
2013. aug. 27. 20:20
 13/16 anonim ***** válasza:

Senki nem kent semmit kizárólag a férfiakra, de teljesen mindegy, hogy a nő vele marad-e vagy nem, de egy férfi NE bántalmazzon se lelkileg, se érzelmileg se fizikailag egy nőt. Mást se.

Szóval, de, a gyökere a dolognak igenis a férfi viselkedése, hogy a problémakezelés legunintelligensebb módját választja. És ilyenkor lehet egy nő éppen hülye, de az áldozat mindig ő lesz.

És mielőtt valaki leosztana, igen, tudom, van olyan kapcsolat is, ahol a nő bántalmazza és zsarolja a férfit. Tisztában vagyok vele.

2013. aug. 27. 20:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Oké, akkor legyen a férfi a hibás. Elmondok egy sztorit. Az egyik nő rokonunk férje ivott, mint az állat. Egy idő után eljutott oda, hogy gyakorlatilag a családtól lopta a pénzt. A nő mit csinált? Megbeszélték, hogy a férje elmegy elvonóra. Igen ám, de a jóember aznap reggel ismét csak a kocsmába ment a cimbikkel, a nő meg annyiban hagyta a dolgot. Nyilván hibás volt a férfi is, de kérdem én: mindent megtett-e a nő, hogy jobb legyen a helyzet? Egyébként ha valaki iszik, akkor szerintem egy szerető, odafigyelő társ mellett több esélye van annak, hogy megjavuljon. Szóval ha valaki nem tesz meg mindent azért, hogy megpróbálja megelőzni a nagyobb bajt (mert a jelek igenis láthatóak már korábban, csak éppen lustaságból, nemtörődömségből stb. a legtöbben hajlamosak fittyet hányni rájuk), akkor jogtalan, hogy CSAK áldozatnak tekintse magát, hiszen ugyanúgy "tettestárs" ő is. Sokszor az, hogy pl. egy apa lezüllik, és veri a családot, már csak a következmény következménye, és esetleg számtalan helyen be lehetett volna avatkozni korábban is, csak senki nem tette meg. Nyilván nem erkölcsös és dicséretes dolog, ha egy férfi bántalmaz valakit, de azt kellene észrevenni, hogy egy családban nem csak egyszemélyi felelősség van, és nagyobb odafigyeléssel, törődéssel sok minden megelőzhető lenne, vagy legalábbis könnyebb lenne kezelni a problémákat, mint később, amikor már elfajul a helyzet. Szerintem azért az is elég sokat elárul egy nőről, ha mellette pl. kemény alkoholista válik a fickóból, mert ez részben a nő hibája is.
2013. aug. 27. 21:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem meg igen sokat elmond rólad, hogy velem kötözködsz, míg az a válaszoló, aki ismeretlenül lehülyézte az egyik hozzászóló anyját, és korábban kifejtette, hogy minden nő hülye s.gg, nem zavar.

Továbbá az is, hogy jobban kiakaszt és felháborít egy nő, aki az elnyomó párjával marad, mint egy férfi, aki zsarolja, bántalmazza a nőjét.

Kiszálltam.

2013. aug. 27. 21:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ki kötözködik, csupán más oldalról is hozzászóltam a témához. Nem háborít fel jobban a nő viselkedése (nem írtam ilyet, nem tudom, honnan szedted), de aki nem elvakult, az belátja, hogy egy családban nem csak egy embertől függenek a dolgok, és sok mindent meg lehetne előzni. Aki meg más anyjáról mond véleményt, az önmagát minősíti. Egyébként meg nem szeretem azt, aki agresszívan rám támad, vádaskodik, ahelyett, hogy megpróbálna együtt gondolkodni velem, és a felvetésemre érdemileg reagálna.
2013. aug. 27. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!