Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Barátom szünetet kért, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátom szünetet kért, de nem tűzött ki időpontot, és amikor ott akartam hagyni, utánam rohant és közölte van idő nem?

Figyelt kérdés

Azért akart szünetet tartani, mert megtudta hogy beteg vagyok és csak most közöltem vele...

Meg a gyerek is örökölné

2013. aug. 27. 18:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Beszéljek vele? Nem szeretem a dolgokat a lebegőbe hagyni...
2013. aug. 27. 19:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, beszélj vele.

Ami a szíveden az a szádon!

2013. aug. 27. 19:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Én is epilepsziás voltam... De én kinőttem kamaszkorban...

Tudod én minden párkapcsolatot úgy kezdek, hogy megvolt a csók, na akkor beszélgessünk egy kicsit. Elregélem, hogy beteg voltam, és ez örökölhető, de nem biztos. Eddig egy fiú sem hagyott el emiatt. Nem tudom miért. Talán mert nyílt lapokkal játszom. De ha ez a kapcsolat nem jön össze, a jövőben mindenképp játssz nyílt lapokkal, mert úgy fer. Hogy a fiúnak legyen döntési lehetőssége, hogy fel meri-e ezt vállalni vagy sem. Mert én sosem akartam úgy járni, mint most te jársz...

Amúgy meg a géneknek meg van az önjavító képességük, így kisebb az esély, hogy a gyerek beteg lesz. Egyáltalán nem biztos, hogy a gyereked epilepsziás lesz. Pont annyi esélye van, mint bármelyik babának. Akár még Kéz nélkül is születhet, vagy Autista is lehet, pont mint millió baba. Nem törvényszerű, hogy a gyereked beteg lesz! Ezt neki is mond el. Amúgy neki is van 50% esélye arra, hogy a gyereke epilepsziás lesz, vagy bármi már betegséggel születik, mert elég csak egy betegséget örökítő recesszív gén a felmenők között, és sosem lehet tudni, mikor kap maga mellé egy recesszív génpárt, hogy kijöjjön!!!

2013. aug. 27. 19:33
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, beszélek vele
2013. aug. 27. 19:43
 15/16 A kérdező kommentje:
Remélem még szóba áll velem
2013. aug. 27. 19:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Milyen nagy az epilepszia kockázata, ha az apa vagy az anya epilepsziás?

Ez nagyban függ az epilepszia típusától. Az ún. „idiopatiás generalizált epilepsziában” ( tehát ahol nincs agyi károsodás) az utódok kockázata mintegy 8%-os. A tüneti fokális epilepsziákban (ahol valamilyen kimutatható vagy valószínűsíthető helyi károsodás okozza az epilepsziát) az öröklődés kockázata lényegesen kisebb, legfeljebb pár százalék.

Általánosságban, ha az anyának van epilepsziája, a kockázat nagyobb, mintha az apa epilepsziás. Átlagosan az anya epilepsziája esetében a kockázat öt-tízszer nagyobb, mint a népességben egyébként (ami kb. 0,5-1%). Ez azt jelenti, hogy az epilepsziás anyák gyermekeinek 90%-a nem örökli a betegséget. Ha mindkét szülő epilepsziás, a kockázat kb. 15%-ra nő.

2013. aug. 27. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!