Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok erről? Mert sokan ugy gondolják ez az elfogadott
Nem azért tanulok évekig, hogy aztán otthon üljek, és elvárjam, hogy eltartsanak, hogy aztán egy esetleges vita közben az arcomba vágják az egészet.
Persze ez elfogadott, de csak olyanoknál akiknél a pasi szuperjól keres. És ma magyarországon ez elég ritka.
A másik meg, biztos, hogy nem engedném, hogy úgy érezze, hogy ő az úr a háznál. Szerintem egy családnak arról kell szólnia, hogy meg vannak beszélve a gondok, dolgok, és közösen vannak hozva döntések is.
Az a rész, hogy a pasi az úr a háznál.... Na már ha a nő főz, mos, takarít, akkor ez miért is van így? Egyáltalán minek kell uralkodnia bárkinek is?
Én úgy vagyok vele, hogy nincs baj azzal, ha a nő háztartásbeli, hogyha a férfi fizetése elég, de legyen meg köztük a harmonikus kapcsolat is, senki ne uralkodjon!
Faluhelyen nagy divat még most is. Részben azért, mert elég kevés a munkalehetőség a nők részére, ami van, az is inkább fizikai munka. Ha a férfinak jó keresete van, akkor megengedhetik maguknak.
Más kérdés, hogy emiatt nyilván vannak íratlan szabályok. Fontos kérdésekben a férfi dönt, ő kezeli a kasszát és ha valami nagyobb kiadás szükséges, akkor tőle kell kérni engedélyt és pénzt.
Ez egy nőnek egyszerre lehet kellemetlen, de ugyanakkor biztonságot is nyújt, hiszen nem az ő feje fáj, hogy mi kerül az asztalra. Persze, így a házimunka, gyerekek nevelése, stb. rá marad, de sok dolgozó nő ugyanúgy elvégzi ezeket a teendőket is, de emellett még a munkahelyén is helyt kell állnia!
Mint minden éremnek, ennek is két oldala van.
Én nő létemre úgy gondolom, hogy mivel elég sok évet töltöttem az "iskolapadban", szeretném a tehetségemet a munka mezején is kamatoztatni, ne merüljön ki az életpályám a házimunkában és a gyereknevelésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!