Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor változik a szerelem szeretetté? Nem túl korai ez? Vagy ez teljesen normális? 21/L
4 éve vagyok együtt a párommal, én most egyetemista vagyok, ő otthon van. Iskolaidőben csak hétvégente találkozunk. Mindent megbeszélünk, nincsenek különösebb megoldhatatlan problémák a kapcsolatunkban, szeretjük egymást, de...
Mivel mindent megbeszélünk, ezért azt is tudjuk a másikról, hogy megfordult már mindkettőnk fejében az, hogy talán túl korán köteleztük el magunkat. Mindkettőnknek a másik az első, minden téren. Ő is megnézett már más lányokat, ahogy én is eljátszottam már a gondolattal, hogy esetleg megismerkednék más fiúkkal, de sohasem csalnám meg, és én ugy érzem ő sem engem. Szerintem ezt bizonyítja az is hogy őszintén tudtunk erről egymásnak beszélni. De vajon normális ez? Mindenkinek eljön ez az időszak? És nem jött ez túl korán? Mármint...még csak jegyesek sem vagyunk, vagy ilyesmi, nem hogy házasok...
Beletudnék őrülni a gondolatba, hogy elveszíthetem, nem akarom, de egyre jobban kezdek félni, ez most a vég kezdete, vagy csak valami új, amit még nem ismerünk, de semmi veszélyt nem tartogat, hogyha kitartunk egymás mellett?
Jajj, ez a szánalmas ragaszkodás...
Nem azért vagy vele, mert szereted, hanem azért, mert félsz egyedül lenni.
Ha annyira szeretnéd, akkor nem lenne "de". Fel se tetted volna a kérdést.
Köszönöm az eddigi válaszokat. De még ha csak szeretet is...kipróbáltuk külön, nem is olyan régen. Mármint egy vita komolyabbra sikeredett, mint mindketten akartuk volna, de teljesen más okból kifolyólag vitatkoztunk. Miután szakítottunk, két hétig voltunk külön. Ez idő alatt volt, aki udvarolt nekem, de még gondolni sem akartam arra, hogy vele legyek, pedig amugy ha máskor találkozunk, nem lett volna kifogásom ellene. Ugy értem lehet hogy tényleg csak ragaszkodás, de ő hozzá ragaszkodom, és nem a kapcsolathoz...
Leht egy kapcsolatot a szeretetre építeni tovább, vagy szerelem nélkül, házasságig eljutni nem is érdemes?
Szerintem mindenkiben benne van a kíváncsiság, s a szeretet, adott esetben a hűség, kitartás a másik mellett már nem érzés, hanem egy döntés.
Én 23 vagyok, eljegyezve, már babát tervezünk, mégis bennem van a kíváncsiság, mely kétkedéssel vegyül. Igyekszem ezeken felülkerekedni, jobb embert férjnek és apának el sem tudnék képzelni. S ez a lényeg, a pillanatnyi elbizonytalanodások az élet velejárói.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!