Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más pároknak honnan van pénzük esküvőre?
Egyrészt félre kell tenni, másrészt többnyire a szülők, rokonok fizetik. Mellesleg a nászajánékba kapott pénz és a menyasszonytánc általában visszahozza. Amúgy a milliós tétel felállást én azért nem érzem teljesen jogosnak. Ez az esküvő biznisz a legnagyobb melegágya a felesleges rongyrázásnak. Mindenki meg van győződve, hogy egymillió alatt nem lehet megúszni, de szerintem ez csak azért van, mert egy csomó felesleges dolgot kötelezőnek érez mindenki.
- volt, aki panaszkodott arról, hogy sok pénz bérelni a menyasszonyi kocsit. De miért kell külön menyasszonyi kocsit bérelni? Ha nem valami oldtimerben, vagy éppen zsír új S merciben ül a menyasszony, akkor már nem is jó?
- menyasszonyi autó feldíszítése kb 30 ezer forintról indul alaphangon. Szép, meg minden, de biztosan szükséges?
- sokszor hallgattam, hogy a menyasszonyi ruha bérlése százezer forinttól indul. Ehhez képest néhány ismerősöm 40-ért vásárolt(!) teljesen szépet. Egy csaj haverom éppen varratni készül úgy 50-ért! Szét kell nézni.
- a meghívók darabára indul kb 500 forintról. Ennyiért már megcsinálom én is, de szerintem szinte minden lagzin le lehet akasztani valakit, akinek van némi képzőművészeti affinitása.
- röviditalokra nyilván szükség van, de biztosan fontos vagy tízféle italt bevásárolni? Szerez az ember ismerősöktől jobbféle házi pálinkát, amit ha szerencsés olcsón, vagy ajándékba is kaphat, de legrosszabb esetben is felére jön ki, mint a nagyüzemi szesz. Elolvas egy rakás receptet, és beágyaz egy pár különlegességet. Így össze lehet hozni, hogy az édesszájú hölgyeknek is legyen kontyalávaló, de egy kis utánaolvasással és néhány fajta gyógynövénnyel még a keserű likőrök kedvelői is ki lehetnek elégítve. Persze, ez nem teljesen szabályos megoldás, de mégis melyik lagzin nincs ilyen?
- kell bor is nyilván. Ha buta vagy, akkor elmégy a boltba, és bevásárolsz egy csomó palackot, vagy kannát. Ha okos vagy, beülsz egy autóba, és elmégy Egerbe, Tokajba, Villányba, vagy akárhová, ahol neked szimpatikus bort termelnek. Megkeresed a pincészetet és megveszed a termelőtől. Azt a hárslevelűt, amit kb 1000 forintért adnak palackonként a tescoban, a pince 45-ért adja decinként. És azért szerintem a tokaji még jócskán drágább kategória lehet, mintha az ember elugrik mondjuk Szekszárdra.
- a sört is meg lehet venni hordóra, vagy palackra, de el lehet látogatni kis sörfőzdékbe, megkóstolni mit mérnek. Garantáltan olcsóbbra ki lehet hozni, és ha jól választ az ember, nem is lesz rosszabb a minőség (sőt).
- a zenekar egy nagyon fontos dolog, de ha nincs pénz, akkor szerintem ez is elhagyható, mert adott esetben az egyik legdrágább tétel is lehet. Fontos szem előtt tartani, hogy a lakodalom egy buli, amire nem érdemes a jövőnkbe fektethető pénzt ölni túlságosan. Ha az ember mérlegel, hamar rájön, hogy ha az így megmaradó pénzből mondjuk, be tudja rendezni a gyerekszobát, egyből nem is annyira borzasztó, ha youtube-ról szól a zene :D.
- egyik legjobb cimborám jövőre nősül. A menyasszonya dobta fel, hogy - mivel nagyon szűkös a keretük - mennyire éreznénk magunkat kellemetlenül, ha a felszolgálást egy részét a közeli barátok segítségével tudnák le. Mindannyian azt mondtuk, hogy simán menjen, mert nekünk kicsi munka, nekik baromi sok spórolás.
- a süteményeket lehet cukrászdából rendelni, vagy összefogni a család közeli apraja-nagyját, és a rutinos nagyik segítségével és néhány nap intenzív munkával házilag megcsinálni.
Összességében csak pár dolog, ami eszembe jutott, és sok kicsi sokra megy alapon százezrekkel lehet lefaragni a költségeket. Mindenképp tartsuk szem előtt, hogy bármilyen szép dolog is, az esküvő mégiscsak egy egynapos buli, amire nem érdemes olyan összegeket áldozni, ami a közös jövőt hátráltatja. A lényeg úgyis az, hogy megünnepeljük az ifjú párt, és erre az eseményre összegyűlik a rokonság. Innentől már másodlagos kellene legyen, hogy hányféle és milyen sütemény és ital van, nem kell csillogó hely, patinás zenekar, és giccses díszítés sem, de végképp szükségtelenek az olyan giccsek, mint a csokiszökőkút és a tűzijáték. Mindenki a maga pénztárcájához mérje a kiadásait, ne a trendi elvárásokhoz, ennek megfelelően egy magyar átlag csóró ne akarjon több millió forintért bulizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!