Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm kicsit meghízott az elmúlt pár évben. Hogyan vegyem rá hogy lefogyjon kicsit?
Volt egy elég súlyos sérülése és azóta teljesen leállt a mozgással. Fáj a lába ez oké, de sokat eszik keveset mozog, ami bizony most már eléggé meglátszik rajta.
Nagyon szeretem, de egyre kevésbé látom vonzónak és ma már képtelen vagyok felemelni ami miatt az ágyban is eléggé csökkent a repertoár.
Nem akarom bántani és szeretném ha kicsit összeszedné magát. Tudom hogy ő sem elégedett mert mondja sokszor, hogy tudja kövérnek tartja magát. A közérzete is sokat van a padlón (régen rengeteget mozgott)
Felajánlottam, hogy diétázok vele együtt vagy eljárok bármilyen mozgásra, de aztán vacsorára megint egy nagy tál sültkrumplival érkezik, illetve egész nap csak heverészni akar, hiába hívom nem megyünk sehová (mondjuk munka után már nekem sincs nagy kedvem menni és tudom hogy ő is sokat dolgozik de ülőmunkája van szóval attól se lesz fittebb).
Kíváncsi lennék van e olyan aki hasonló helyzetben talált megoldást.
Talán próbáld meg rávenni az egészséges életmódra. Hogy gyorsabban gyógyul és fittebb lesz tőle. Aztán csináld vele! Nehéz diétázni, ha a párunk az orrunk előtt tömi magába a pizzát, a sütit, meg a hamburgert! Te is csak nyerhetsz vele, az egészséges étrend mindenkinek használ, akár kövér, akár nem.
Gondolom, a sérülése miatt intenzívebb sport nem jöhet szóba, de ne is kezdjen bele meggondolatlanul semmibe, orvostól, vagy gyógytornásztól kérjetek tanácsot, hogy milyen mozgás lenne való neki.
Igyekszem egészséges étrendre bírni. KB 10-15kgal lehet nehezebb mint az még egészséges neki, ennyit kellene ledolgoznia, szerintem.
Sokat poénkodik magával a súlya miatt és látom, hogy ezek ilyen keserű megjegyzések inkább. Ilyenkor hozom fel neki mindig a diétát és a könnyed mozgást, utána meg látom, hogy hamburger/virsli/pizza/kóla az amit eszik-iszik. Előtte sok fantát/kólát ittam én is most már csak teázok. Mikor mondom neki csak annyit mond hogy egyszer-egyszer megengedheti magának (én viszont látom hogy ez kicsit több annál).
Ha én viccelődök vele ezen látom rajta, hogy megsértődik. Nem akarok ilyen hülyeségen összeveszni vele vagy hogy a kapcsolatunk arra terelődjön hogy én le akarom fogyasztani, csak bosszant hogy nem veszi komolyan.
Igazából tanácstalan vagyok a hogyannal.
Segítsd az életmód változtatásban, úgy hogy te is tedd ugyanazt amit tőle elvársz.
Ami szerintem hatásos lenne és reálisan kivitelezhető, du.-onként 2 km futás + 30 km bringázás, ez úgy 1 óra 40 perc mozgás, hetente 4-5 alkalommal, vacsorát ne egyetek, nasik ne legyenek otthon, sok folyadék fogyasztás, ajánlom csodaszerként a Schlank-Wasser-t (csapvíz, citrom, uborka, borsmenta, gyömbér, lásd: [link]
Szerintem elő kéne végre venni a női hiúságát. Vizuálisan kell ingerelni.
Vegyél egy jó fényképezőgépet és mostantól legyen az a hobbid, hogy művészi képeket csinálsz róla. Most még ügyesen kell megvilágítani, nagyon odafigyelni, melyik szögből látszik még szexinek, és az arcra tenni a hangsúlyt. Photoshop tilos!!! Ha látja, hogy élvezettel és szeretettel, akár rajongással fotózod, ha kell minden este, aztán látja a képeket, bizony meglesz a motiváció gyorsan. Vigyél bele minden fantáziát a fotózásba! Variáljátok a helyszíneket, a fényeket, a ruhákat, érezze, hogy ő a modelled, később akár a topmodelled. Jó szórakozás, és segít meglátnia a valóságot, ami alapvető ahhoz, hogy változtatni akarjon, és mégis egy szeretetteljes tükröt kap, nem egy nyomasztó elvárást.
így nyáron egyszerűbb dolgod van, mert ebben a nagy melegben az emberek inkább a könnyebb kajákat részesítik előnyben.
ha te várod ebéddel/vacsorával a barátnődet, mindig csak olyan készíts, ami egészséges és nem hizlaló. szerencsére a szezonban elég nagy a gyümölcs és/vagy zöldségválaszték, itt a saláták ideje is :)
a mozgásformák közül az úszást javasold neki, az tehermentesítő közeg, így elkerülhető a túlterhelés. mivel nem tudom, milyen sérülése volt, ezért konkrétan semmit nem tudok mondani, h mit válasszon,de a statikus edzés is jó lehet, ezek súlyzós vagy szalagos edzés formájában a leghatékonyabbak.
esetleg ha előkerül róla egy régi kép, amin még vékony volt, kerek-perec mondd meg neki, h gyönyörű azon a fotón :) (persze óvatosan, nehogy úgy értelmezze, h a mostani állapotához képest)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!