Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Rettegek tőle, hogy a barátnőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rettegek tőle, hogy a barátnőm teherbe esik. Rosszul vagyok egy gyerek gondolatától is. Lehetek így boldog valakivel valaha?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel két éve vagyunk együtt, a húszas éveink elején vagyunk mindketten, és amíg ő szeretne gyereket a jövőben, addig én nemhogy nem szeretnék, de kimondottan rettegek tőle, hogy egyszer véletlenül teherbe esik. Aligha tudom elképzelni róla, hogy hajlandó lenne elvetetni, és attól félek, hogy előbb vagy utóbb egyikünk tönkreteszi a másik életét. Ha teherbe esne és miattam elvetetné, az egy dolog, hogy rámenne a kapcsolatunk, de ennél súlyosabb, hogy sosem tenné túl magát rajta. Ha nem vetetné el, képtelen lennék mellette maradni, és egy életen át bűntudatom lenne a tudat miatt, hogy van egy gyerekem valahol, és ráadásul valaki más neveli fel.

Tablettával védekezünk, szex közben még sosem féltem, de utána, vagy amikor gondolkozom ezen, mindig nagyon félek. Van esélyünk együtt?

És ha nincs, van esélyem boldognak lenni bárkivel? Mennyire jellemző, hogy olyan nővel hoz össze az élet, aki adott esetben hajlandó az abortuszra is?

2013. jún. 18. 23:53
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Egyikőtök hülyébb, mint a másik.
2013. jún. 19. 18:42
 22/27 anonim ***** válasza:

Így van, kérdező a #21-ben, mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

*

De erre a kérdésre mi az értelmes válasz?:

"van esélyem boldognak lenni bárkivel? Mennyire jellemző, hogy olyan nővel hoz össze az élet, aki adott esetben hajlandó az abortuszra is?"

Talán valóban az immorális hedonista válasza elfogadható, aki "szerelmének" a képébe vágja (még a lángoló szerelem legelején):

"ha teherbe mersz esni akkor tűnés van,"

"élni akarok hedonistaként"

*

A világon a legnagyszerűbb, legmélyebb, legmegrendítőbb érzés a SZERELEM. Ami úgy éri az embereket - ahogy azt a Shakespeare drámákban láthatjuk - mint a villámcsapás. Lesújt rájuk, benne vannak, a szerelem beborítja őket, érzik a szerelem nagyobb náluk, mert végtelen, határtalan.. "Szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem"- szól az ének.

Ez nem a boldogság.

Ez a boldogság magja, a boldogság abból eredHET akkor, ha csírájában nem tapossák el, a szerelem a boldogság forrása, a boldogság ebből fakadHAT, ha a tiszta forrást nem szennyezik be, önzéssel, hedonista élvhajhászással.

Ez keveseknek sikerül, a világ tele van boldogtalansággal, szenvedéssel.

2013. jún. 20. 08:57
 23/27 A kérdező kommentje:
Talán ha lenne annyi intelligenciád, hogy az idióta 10-es válaszoló komplett világnézetét nem tulajdonítod azonnal nekem, csak mert találtál egy közös pontot, akkor érdemesnek találnám, hogy reagáljak az üres kommentárjaidra, de így nem ér ez a kiváltság.
2013. jún. 20. 09:45
 24/27 anonim ***** válasza:

"talán ha lenne annyi intelligenciád, hogy az idióta 10-es válaszoló komplett világnézetét nem tulajdonítod azonnal nekem"

Nincs annyi. Nem tulajdonítottam neked semmit, a kérdéseden kívül. A kérdésedre a választ kerestük.

Örülök, hogy "üresnek" nevezed az írásomat. A "üresség" (ku,Śūnyatā) fontos dolog a keleti létszemléletben.

Itt pedig helyet készít a tudatodban, nem zúdul rád, mint egy "tedd ezt -azt" hogy megértsd és ezáltal átgondoljál dolgokat. Például a szerelemről és a boldogságról. Az életről. A másik emberről.

üresség (ku,Śūnyatā, )

[link]

2013. jún. 20. 10:09
 25/27 vivien94 válasza:
szia az én párom is rettegte ettől a gondolától és egyszer csak meg történt sokat gondolkodtunk rajta de én meg mondtam ha nem vállalja akkor vagy egyedül nevelem fel vagy örökbe adom az abortusz meg se fordult a fejemben mert nem a baba tehet róla ő nem kérte hogy foganjon megy. de mikor meg látta az uht akkor rögtön bele szerettet és meg mondta bármi legyen fel neveljük és teszem hozzá akkor még csak 13hónapja voltunk együtt és azóta van egy szép 18honapos fiunk akit nagyon szeretünk és egyáltalán nem bántuk meg pedig sok mindenről le kellet mondanunk de nem bántuk meg és védekezés mellett lett. próbáljatok több módszerél védekezni ha enyíre féltek már mi is több féle képen védekezünk nekem van spirálom szedek gyógyszert meg mellette gumit mi így védekezünk a kis tesó ellen
2013. jún. 22. 00:07
 26/27 anonim ***** válasza:

Miért nem próbálod meg az elkötést?

Nem tudom neked lehetne-e nekem sajnos nem engedték annó,így 100%-osra mentem volna,de sajnos nem lehetett.

2013. jún. 22. 00:33
 27/27 A kérdező kommentje:

25: Mivel védekeztetek, ami nem volt hatásos?

26: Az egyik válaszoló is említette, és gondolkozom rajta. Kicsit tartok tőle, hogy pszichésen befolyásolja utána az életemet a végleges megoldás tudata. De azt hiszem, jobb, mint rettegni. Még agyalok.

2013. jún. 22. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!