Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Alkohol vs én mi lesz igy?
már többször figyelmeztettem a barátomat hogy ne igyon mert én nem viselem el a részeg pasikat!
párszor ott is hagytam,minmdig igérgetetett...
honapig,hétig ment is néha
aztán egy hete nagyon berágtam mert egy 7en 4x rugott be,aztán otthagytam,és a kérlelésére visszamentem hozzá na meg mert szeretem...hogy jobban ráijjesszek összepakoltam a cuccomat és nem aludtam nála pár napig,aztán annyira szomoru volt hogy ottaludtam...ma megint részeg volt és még rám is ijjesztett hogy bevesz 20szem gyogyszert meg valami levelet is hagyott....:S
lehet egy kapcsolat igy??mit tegyek?
Menekülj, d komolyan, mindenképpen hagyd ott, kutyából nem lesz szalonna!
Nem hiszem, hogy te ilyen életre vágynál. Még az hiányzik h megüssön vagy ilyesmi...
Ne hidd h öngyilkos lesz, úgysem meri megtenni.
Tényleg lépned kell!
erre csak azt mondom aki hülye haljon meg!!!
a barátod alkoholista...
ha szereted elküldöd elvonóra
ha nem megy el otthagyod és ne érezz bűntudatot magának csinálja a bajt...
és én tudom miről beszélek apám 40 évesen halt meg szerintem te nem ilyen ember mellett akarsz megöregedni lépj tovább...vagy elvonó
Szia!
Egy ilyen ember nem képes normális kapcsolatot kialakítani. Ez biztos. Gondolom ha nem változik meg, nem maradsz mellette évekig...Szóval választhatsz: Vagy mellette maradsz és segítesz (persze, csak ha Ő is akarja) neki kijönni ebből az állapotból, ami nem lesz egyszerű. Terápiára kell így járnia, nem piára. De a terápia mellett olyan ember támogatására is szükség lenne, aki közel áll hozzá. Neked kell eldöntened, hogy ez Te leszel-e. Tény, hogy általában nem működnek azok a kapcsolatok, ahol nem kölcsönös a segítségnyújtás, hanem a kapcsolat két résztvevője egy áldozat, és egy megmentő. Ha sikerül is kihúzni belőle, és normálisabb életet tud élni, akkor pedig sokszor az történik, hogy akit kihúztak a bajból, nem tudja elviselni a tényt, hogy ebben a kapcsolatban őt kellett megmenteni és otthagyja az illetőt. (Ez persze nem törvényszerű, de....) Ez általában azért van, mert egy stabil kapcsolatban az adok-kapok "játék" egyensúlyban van. Ha nem így van, kibillen az egyensúlyból, az egyik fél a másik fél alá rendelődik és ha nem egyenlíti ki, akkor vagy az egyik, vagy az egyiknek, vagy a másiknak terhére lesz a kapcsolat. Természetesen nem kis kibillenésekről van szó. Ezt ilyen szinten nem is lehet követni.
Köztes verzió: Megmondod neki, hogy ha összeszedi magát, visszamész hozzá. Kis segítség ér. Elindulni a legnehezebb. Telefonszámokat kikeresni, elmenni vele...stb. De ennyi.
B választás: Otthagyod, mert mindenkinek vállalnia kell a döntése(i) következményét.
Sok sikert!
de ö azt mondja magárol hogy ö nem alkoholista!
de mikor egyszer-kétszer elmegy dolgozni sose volt olyan hogy legalább 1x ne rugott volna be....:S
Szia!
Nagy bajban vagy...úgy sem tud megváltozni én menekülnék minél előbb annál jobb az ijen kapcsolatokból lesz az hogy megszületik a baba és szegény nem hozáméltó körülmények között nő fel:( Remélem okos leszel:)
egy alkoholista sosem ismeri be magáról, hogy az.
Én is csak azt tudom javasolni, hogy hagyd ott, nagyon nehéz egy ilyen embert rávezetni a jó útra, és zsarolással nem lehet (az, hogy párnapra elmentél annak minősül). Neki segítségre van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!