Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a pécsi lakatfal legendája? A mítosz hozzá? Hogyan kell "használni"? El kell dobni utána a kulcsot? Miért teszik oda az emberek a lakataikat?
Szerintem legendája nincs. A "használat" igen egyszerű, a szerelmeddel megpecsételheted a kapcsolatotokat, ha felraktok együtt egy lakatot. Igényesebbek bele szokták gravírozni a nevüket. A kulcsot én úgy tudom általában eldobják, de van aki nem dobja el (olyat is ismerek, aki szakítás után levette a lakatot).
"állítólíg" örökké összeköti a párt.
De olyanról is tudok, akinek már vagy 6 lakatja fent van=)
A legendája az egésznek az, hogy állítólag valamikor Pécsen élt egy házaspár, a nőnek pedig volt egy szeretője, és úgy jelezte mindig a szeretőnek, hogy szabad az út, jöhet, hogy a kerítésre rakott egy lakatot. Aztán fene tudja, mi igaz ebből.
16/F
Kedves utolsó előtti, nagyon köszönöm, ez igazán érdekes történet.
Kedves utolsó! Igazán sajnállak, biztos nagyon megkeseredett vagy!
A néphagyomány úgy tartja, hogy a szerelmesek itt "lakatolják" össze magukat illetve a Pécsre látogatók hagynak itt egy-egy lakatot.
Ezzel szemben a szürke valóság az, hogy az első lakat sokkal prózaibb okból került ide. A közeli középiskola egyik végzős diákjának jutott eszébe - az utolsó nap hazafelé tartva - , hogy nála van a szekrénye lakatja. A közelben ideális hely volt a rács a lakat "elvesztésére", így oda került.
(forrás: [link] )
A lakatfalat valóban szerelmes párok és turisták "használják", gyarapítják. Az idegenvezetők gyakran fölkészítik a csoportjuk tagjait, akik odaérkezve boldogan lakatolnak.
A lakatfal valójában nem tud működni, mert annyi lakat gyűlik pár év alatt, hogy azt a jelenlegi megújított lakatfal sem képes "befogadni". Ezért a városüzemeltetés illetékesei eléggé el nem ítélhető módon időnként levágatják őket, és vashulladékként végzik egy telepen. Ahelyett, hogy a kerítéssel együtt áthelyeznék az egészet egy alkalmas helyre, a helyére pedig egy új, még üres kerítés kerülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!