Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Miért nem akar beszélgetni velem a párom a gondjainkról?
Nagyon hiányzik az, hogy beszélgessünk egymással! Nem szeretném erőszakkal rávenni, de most már odajutottam, hogy legszívesebben megmondanám, most igenis leülünk és beszélgetünk, mert ez így nem mehet tovább. Ő azt mondja, hogy mindig minden csak rólam szól, ő "egyszerűen nem beszédes típus", szerinte egy beszélgetéssel nem oldódik meg semmi. Mindketten nagyon szeretjük egymást, és mindent szeretnék megpróbálni, hogy megmentsük a kapcsolatunkat, mert TÉNYLEG ez az egy dolog ami hiányzik nekem nagyon-nagyon. Egyébként a nonverbális kommunikáció nagyon jól működik köztünk:), de számomra ez már nem elég. Utóbbi időben nagyon gyakran veszekszünk, annak ellenére, hogy érezzük, hogy ez rombolja a kapcsolatot. Megbeszélni viszont nem hajlandó a dolgokat (egyelőre) én pedig egyre reménytelenebb leszek. 4 éve vagyunk együtt. Azért intéztem a férfiakhoz a kérdést, mert valószínűleg jobban átlátják, hogy mi járhat egy férfi fejében!
23/l
Hm talán legbelül fél,hogy komolyabbra akarod fordítani a kapcsolatot.Eljegyzés házasság....
De ezt így hát :/ nehéz eldönteni.Mond el neki így az egészet.
Ezzen mindig mosolygok mikor írják, hogy "mindketten szeretjük egymást". Honnan tudod??? Mikor már menteni kell a kapcsolatot, meg sok veszekedés van akkor már nagyobb baj van minthogy nembeszéli meg a problémát.
Am sok pasi ilyen. Én se szeretek problémákról beszélgetni. Ha meg mondom h mi a baj akkor mintha a másik fél meg se hallaná. Még fiatal vagy. Állitsd tények elé, hogy ha nem beszéltek egyszer meg a dolgokat és továbbra is megmarad a veszekedés akkor lelépsz.
Vannak ilyen zárkózott emberek, nem szabad erőltetni a beszédet, ha nem akarja.
Ugyanakkor el kell gondolkodnod Neked, hogy valóban ezt akarod-e. Ha szereted, fogadd el ilyennek, ha nem tudsz megbékélni vele, akkor pedig szakítsatok. 23 vagy, zsenge korban vagy, felesleges lenne lekötni magad csak amiatt, hogy legyen valakid. Ezt sosem értettem.
Szóval ez a leülni és beszélni kicsit gyerekes. Természetes módon érd el, hogy vegye erre a fáradtságot.
Pl este vacsoránál finoman felhozni egy témát.
A baj, hogy minél erősebbnek szorítod a halat, annál hamarabb csúszik ki a kezeid közül.
Ne haragudj, hogy nőként beleszólok, tudom, hogy férfiak véleményét kérdezted. Nekem is 4 éves kapcsolatom van, amely egyáltalán azért juthatott el idáig, mert mindig mindent megbeszéltünk. Igazából még olyanokat is, amit sokak szerint nem kéne. Eleinte nekem is úgy kellett kihúznom vagy kipiszkálnom a barátomból a dolgokat, de aztán rájött, hogy ez a megbeszélős dolog jó, és működik. Időnként olvasgattam párkapcsolati terapeuták oldalait a múltban, ők is kulcsfontosságúnak tartják a kommunikációt. Mert ha nincs megbeszélés, a dolgok nem fognak megoldódni, csak még jobban elmérgesedhetnek.
Azt mondod, a párod szeret. Ha a beszélgetéstől ódzkodik, mit hajlandó megtenni érted és a kapcsolatotokért? És te? Ha például felmerülne a párterápia, arra hajlandó lenne?
Még egy tippem: ha megbeszélni nem hajlandó dolgokat, talán hajlandó elolvasni. Nálam ez is működött. Írd le, add oda neki, vagy küldd el mailben, nem tudom. És a felhozottak alapján, próbáld nem hibáztatni (maximum azért, hogy nem beszéli meg a dolgokat). Esetleg leírhatnád, hogy magadat miben érzed hibásnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!