Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Infantilizmus VS párkapcsolat? 23N
13 éves koromtól elég zűrös az életem,elváltak akkor a szüleim,és súlyos anorexiás lettem,ezzel együtt depressziós,21 évesen lett végleg vége a kezeléseimnek,és nyilvánítottak gyógyulttá. Gyakorlatilag az egész tinikorom kimaradt,mert hamarabb kellett felnőnöm. 21 évesen volt az első komolyabb kapcsolatom,másfél évig tartott. Majd fél év egyedüllét után összejöttem a mostani párommal,akivel 3hét ismeretség után összeköltöztünk,nagyon szeretjük egymást,szerelmes vagyok belé. Viszont úgy érzem,most kezd feltörni a gyermek énem bennem,mintha pótolni akarnám a kimaradt időszakot. Folyton rossz vagyok,de olyan igazi csíntalan gyerek,fecnikre tépkedek mindent,szaladgálok a lakásban,stb. Nem is a gyakorlati része a vészesebb,hanem az,hogy mostanában nem akaródzik felelősséget vállalnom. Nagyon sokszor úgy érzem,még túl fiatal vagyok bizonyos dolgokhoz,nem akarok belegondolni a következményekbe. Tudom,hogy ez nem lehetséges,de olyan erős a gyerekkor iránti vágyam,hogy az kezdi tönkretenni a kapcsolatomat. Mintha dackorszakom lenne,én sem értem magam,a kért dolgok ellenkezőjét teszem folyamatosan,stb. Közben a felnőttebb énemmel nagyon szégyellem magam,de nem tehetek róla,annyira szeretném visszakapni az elvesztegetett éveket!
Mit tehetnék? Beszéljek egy terapeutával?Vagy várjam,hogy elmúljon?
Első válaszoló: Ha valakinek ilyen problémái vannak, azt nem lenézni és leszólni kell! Nem mindenre az a megoldás, hogy "viselkedj úgy, mintha nem lennél baj, mert akkor egyszer csak nem is lesz baj!".
Kérdező: Hány éves a párod? Milyen a viszonyotok, az életetek? Barátaid vannak, vagy csak ő? Szüleiddel milyen kapcsolatod most?
Az alapján, amit eddig írtál, csak annyit tudok mondani, hogy meg kell találnod az egyensúlyt. Kell, hogy legyen olyan x perced, pillanatod a barátaiddal, a pároddal, a szüleiddel, amikor tudsz gyerek lenni, gyenge lenni, amikor kielégítik az olyan vágyaidat, amik keletkeztek benned a korábbi sérüléseid miatt.
Viszont a másik oldalon alapszabályokat be kell tartani. Ha összeköltöztél valakivel, ha magadért vállalod a felelősséget az életben (van párod vagy sem, mindig meg kell állnod a magad lábán), akkor tudnod kell uralkodni magadon.
Ha nem megy ez egyedül, segítséget kérni hasznos lehet. Magától nem fog elmúlni.
sok férfi aranyosnak tartaná :D semmi baj
f19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!