Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Depressziósan párkapcsolat?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Depressziósan párkapcsolat? Van hozzá jogom?

Figyelt kérdés
21 éves nő vagyok, eddig egy "kapcsolatom" volt, három hónap után én szakítottam. Elég problémás vagyok, már kicsi korom óta, most depresszióval és szociális fóbiával kezelnek. Ez utóbbi sokat javult, már ki merek menni, beszélgetni emberekkel, stb. Nagyon magányos vagyok, de nem tudom, van-e egyáltalán "jogom" úgy ismerkedni, hogy közben tudom, hogy a depresszióm miatt elég nehéz eset vagyok. Egyetlen kapcsolatom időtartama alatt is volt öngyilkossági kísérletem, ilyen terhet csak nem akaszthatok más nyakába. Viszont úgy érzem, sosem fogok kigyógyulni teljesen, még ha javult is valamelyest a helyzet. De annyira magányos vagyok. Mit tegyek?? Jobb ha örökre egyedül maradok, ugye? (A másik meg az, hogy egy ideig mehetne a "megjátszás" de azzal az esetleges másik felet meg átverném, és nem lenne szép zsákbamacskát árulni...)
2013. máj. 12. 17:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Szerintem addig ne kezdj semmiféle kapcsolatba, amig nem vagy rendben.
2013. máj. 12. 18:02
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
mellesleg javaslok egy autogene tréninget pszhihologus vezetésével. én 5évig nem mentem utcára. ez segitett át. mostmár 95%os életet tudok élni
2013. máj. 12. 18:02
 13/28 anonim ***** válasza:
Ez nem "sima" depresszió... ez inkább komolyabb személyiségzavarnak tűnik, ami viszont általában kötődési problémákkal is jár. Tehát ha lenne is valakid, akkor sem tudnál kötődni, a legapróbb konfliktustól is összeomlanál! Ez sajnos tapasztalat!
2013. máj. 12. 18:03
 14/28 A kérdező kommentje:

Ja, és egyik odlalról szeretnék kapcsolatot, másrészt viszont mégsem, mert félek, hogy nem vagyok kapcsolatra alkalmas, nagyon magamnak való vagyok és pl szexuális téren is elég elcseszett vagyok.

Amúgy az orvos mondta a depressziót, én nem is igazán értek vele egyet, szerintem csak torz személyiség... (Ugyanakkor ha összeszedem magam, és próbálok emberien viselkedni, akkor megy kis ideig, állítólag humoros, kedves, okos vagyok, de elég nehéz a színjátszás...)

2013. máj. 12. 18:04
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszi ismét a válaszokat mindenkinek. Barátaim sincsenek éppen emiatt, jóformán mindenkit eltaszítottam, aki közeledni próbált volna.

Vannak olyan dolgok, amik örömet okoznak, de igazából mégsem, valahogy közben is ott motoszkál, hogy semmi értelme annak a pár perc/óra "öröm"-nek.

A mozgás sem segít

2013. máj. 12. 18:06
 16/28 anonim ***** válasza:
Néha magunkra is kell gondolni,nem csak másokra,szóval szerintem igen.
2013. máj. 12. 18:07
 17/28 anonim ***** válasza:
Ha barátokat is eltaszítasz, akkor egy társat még inkább eltaszítanál sajnos. Mindenképpen keress megoldást, mert ez így nem állapot! (Borderline-ra vizsgáltak már valaha?)
2013. máj. 12. 18:08
 18/28 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, nem tudom, egy csomó tesztet kitöltettek velem... A végén depresszió és szociális fóbia lett a diagnózis, és kognitív terápiára járok. Bár úgy érzem, valahogy nem rám van szabva ez a terápia... Viszont megőrülnék ha még a dilidokival se beszélhetnék (Más kérdés, hogy kb. úgy kell belőlem kihúzni a "lényeges" dolgokat, mert nem akarom őt idegesíteni vele)
2013. máj. 12. 18:10
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Ezek csak kifogások.

A fő probléma az, hogy azért félsz az újtól, egy új kapcsolattól mert félsz hogy csalódnál, és ha valóban tönkremenne az a kapcsolat rosszul sülne el szakítanátok.

Akkor visszaesnél oda ahol kezdetben voltál! És még 1x nem tudnál ennyire sem kimászni abbol a gödörböl.

2013. máj. 12. 18:13
 20/28 anonim ***** válasza:
A kognitív terápia nem biztos, hogy a legalkalmasabb. Nézz utána a mentalizációs módszernek... ez egy viszonylag új, és állítólag nagyon hatékony terápia!
2013. máj. 12. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!