Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Titeket zavar, ha a pasitok nem tud helyesen írni?
Az én barátom is szokott néha kisebb-nagyobb helyesírási hibákat véteni (pl. rossz helyre teszi a vesszőt), de ilyenkor inkább segíteni szoktam neki. Kijavítom, ha valamit elront, átnézem az esszéjét, amikor beadandót kell írnia, és megmutogatom neki, hogy mi volt a hibája. Az ember abból is tanul. :)
Én városban nőttem fel, a barátom pedig vidéken, néha beszéd közben is hallom, hogy kijön a falusi dialektusa. Például előfordul, hogy "nákol". Ilyesmire gondolok: Most úgy innák egy pohár vizet.
Ilyenkor is kijavítom, hogy azt helyesen úgy mondjuk, hogy "innék". Ezekre utána tényleg oda is figyel. Régebben többször előfordult ilyesmi, ma már alig-alig. :)
Ha nagyon durva helyesírási hibákat vétene, akkor lehet, hogy jobban zavarna, nem tudom. De ahogy előttem is írták, ha valaki nagyon rossz helyesíró, ott általában más probléma is akad, például lehet, hogy kevésbé művelt az illető, vagy ilyesmi. De ott más is előjön, ami gondot okoz a kapcsolatban, szóval elsősorban nem a helyesírása zavarna.
Ha nem olyan durva, ahogy ír, akkor szerintem inkább segíts neki, javítgasd ki és mutasd meg, hogy mit rontott el. Majd megtanulja, főleg ha látja, hogy neked ez fontos.
engem az zavar egy lányban ha nagyon durván nem tud írni.De az is maximum utólag mert ez nem szempont.
vesszőt ilyeneket most komolyan ki nem sza*rja le?-.- főleg sms,face,skype ott úgy ír mindenki ahogy gyors.
15:01 fúú de egy lehozós nő lehetsz :S kitartó barátod lehet...:D ..olvasni elég volt.
Nem értem, miért vagyok lehozós nő, de legyen! :D
Amúgy nem is tudod, milyen kitartó! 4 éve vagyunk együtt, és most márciusban kérte meg a kezemet, szóval nem tudom, de szerintem ha annyira lehozós lennék, nem akarna elvenni! :D
Amúgy meg van különbség aközött, hogy az ember igényes (és ebbe beletartozik az is, hogy odafigyel a helyesírására), meg aközött, hogy szarik az egészre. És igen, én a vesszőkre is figyelek, ha ettől lehozós vagyok, akkor sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!