Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért gondolják azt egyes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják azt egyes férfiak, hogy ők az elnyomottak, ők ártatlanok mindig?

Figyelt kérdés

Két kérdés foglalkoztat mostanság, és szeretném, ha kifejtenétek a véleményeteket. Az egyik, hogy a férfiak többsége imád azon viccelődni, hogy ők házasság alatt meg fognak őszülni, meg hogy nem véletlen, hogy ők halnak meg előbb, mert hogy a nők, aztán nem stresszelnek fele annyit sem házasság alatt miattuk, és bla bla...szerintem ez nem igaz. Lehet, hogy jó viccnek gondolják, de egy idő után szerintem nem csak viccnek szánják.

A második: miért van az, hogy valaki hiába házasodik meg, akkor is más nőket méreget feltűnően, próbálkozik náluk? És közben még ő állítja be úgy magát, mintha ártatlan lenne, mintha ő aztán nem tenne semmi rosszat.

Ui: ez nem általánosítás, akinek nem inge, ne vegye magára! Nem azt mondom, hogy minden férfi ilyen, de sok ilyen ismerősöm van. Olyanok, mint a ma született bárány, mint a mintaférjek, közben pedig egyáltalán nem azok.

2013. ápr. 19. 13:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Elég rossz ismerősi köröd van...

Ha megnézel egy ÁTLAGOS házasságot.Akkor azt látod,hogy a férfi nagy részben a fő kereső.Sokat dolgozik érte,főleg ha fizikai munka.Vagy olyan állása van ahol sok stessz éri.Ezt érthető is.

A másik meg,hogy nézegetnek más nőket az oké.De ne próbálkozzon be.Azok gerinctelenek.

Azért tudod eléggé fárasztó már az,hogy ezt hallgatom a nő ismerősöktől barátnőmtől.Pedig még csak fiatal férfi vagyok.Bevallom unalmas,és olyan jó lenne néha a nők nélkül élni.

2013. ápr. 19. 13:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ha megnézel egy ÁTLAGOS házasságot.Akkor azt látod,hogy a férfi nagy részben a fő kereső.Sokat dolgozik érte,főleg ha fizikai munka.Vagy olyan állása van ahol sok stessz éri.Ezt érthető is."

Így van, az én környezetemben a férfi az, aki a főszerepet vállalja, ő megy ki külföldre dolgozni meg nem ő marad otthon.

Nézz meg a Családi kategóriát, nem egy nő írja, h "jaj hát már egy éve otthon ül, mert nem talál munkát úgy hogy a napjai munkakereséssel telnek meg hogy találkozik a barátnőivel meg végzi a házi teendőket"

Kíváncsi vagyok fordított helyzetben ez mennyire működne, h a férfi otthon szaroskodik meg a barátaival találkozik, mert van egy olyan érzésem, h egy hónap után már fel lennél háborodva.

Ugyan ez igaz a külföldi munkára.

Nincs olyan pár ismerősöm, ahol az asszony lenne kint, a férfi meg itthon.

Szinte mindenhol a férfi van kint, alszik konténerben, dolgozik reggeltől-estig.

Míg a nő otthon ül vagy max 8 órában dolgozik.

Meg a többi!

2013. ápr. 19. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:
47%

> miért van az, hogy valaki hiába házasodik meg,

> akkor is más nőket méreget feltűnően, próbálkozik náluk?

A férfiak ösztönösen reprodukálni akarják magukat annyi partnerrel, amennyivel lehetséges, a nők pedig minden eszközt megragadnak, hogy védelmezőként birtokolják a férfit. Evolúciós eredetű, genetikailag beprogramozott viselkedés. A kultúra némileg befolyásolhatja (legalábbis egy bizonyos intelligenciaszint felett), de attól még állatok vagyunk...

2013. ápr. 19. 13:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Rendben, de én el is ítélem azokat a nőket, akik csak otthon ülnek, és teljesen kizsigerelik a férjeket. Én nem ilyen helyzetre gondoltam, hanem olyanra, ahol a nő is rendesen dolgozik, plusz még házimunkát végez, a gyerekeket rendezi...én úgy gondolom, hogy egy nőnek is rengeteg feladata van, és az élet egyes területein övé a főszerep (sokaknál pl. a gyereknevelésben). A másik pedig...ha ő keres többet, az nem biztos hogy azért van, mert a nő nem dolgoz ugyan annyit, vagy néha többet is. Hiába mondják, hogy egyenjogúság van, köztudott, hogy a nők sokszor ugyanannyi munkáért kevesebb pénzt kapnak (bizonyos munkahelyeken, bizonyos munkakörökben, ezzel nem vitatkozni, veszekedni akarok!) És még egy gondolat: sok esetben szerintem a férfi el sem viselné, hogy a nő menjen ki külföldre. Két okból: 1: akkor ő maradna otthon a gyerekekkel? (ha vannak) 2: bármennyire is a 21. században élünk, van egyfajta családminta, és szerintem sok férfi büszkesége nem is engedné, hogy a nő keressen többet, mert valami miatt ez van általában beléjük programozva, hogy nekik kell lenniük a "fő fenntartónak". De ez az én véleményem.
2013. ápr. 19. 13:23
 5/10 A kérdező kommentje:
*dolgozik, nem dolgoz. elnézést :)
2013. ápr. 19. 13:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

> Hiába mondják, hogy egyenjogúság van, köztudott, hogy

> a nők sokszor ugyanannyi munkáért kevesebb pénzt kapnak

Cserébe kapnak pozitív diszkriminációt (szülési szabadság, stb., ezerféle dolog).

2013. ápr. 19. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:
48%

Én erre a gyerek témára azt szoktam mondani, ha nőnek ezt a feladatot könnyebb ellátnia mivel a teste, szervezete erre van kitalálva.

Mint a férfiaknál a fizikai munka.

Annyi, h te a gyereknevelést mondjuk kb 5 éves koráig nyomod húzósabban, mert erre is szeretnek hivatkozni a nők, úgy mintha ez egy örök feladat lenne.

Legalábbis nem értem, h akinek a gyereke 14 évesen elmegy koliba az mit veri magát, h mert a gyereknevelés.

Ezzel szemben egy férfi mondjuk, ha fizikai munkás akkor lehet, h 40 évig ezzel fog foglalkozni és lehet, h az ő szervezte is ellenállóbb, erősebb, azért nem annyira, h 40 évet lehúzzon egy bányában.

2013. ápr. 19. 13:32
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
fiatalként azt mondom h igazuk van.A nő hosszútávon ku.rva idegesítő lehet (tisztelem aki 1évnél tovább tart egyet),meg csak tönkreteszi a férfi embert :D sztem 2 év a max amit el lehet viselni egy átlagos nővel.
2013. ápr. 19. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:
egy fiatal nő akkor kap fa*szt amikor akar! egy fiatal fiú mást se akar csak pu*ncit, de az sokszor nem jön össze! ugyanakkor egy 30-35 éves férfi igazán FÉRFI, így sokkal több lányt megkaphat mint kis fiatal korában. ergó a nők tehetnek az egészről, mert ha a velük egyidős srácokkal is szóba állnának akkor később nem ütne vissza a dolog!
2013. ápr. 19. 14:18
 10/10 nagylzs ***** válasza:

> meg hogy nem véletlen, hogy ők halnak meg előbb, mert hogy a nők, aztán nem stresszelnek fele annyit sem házasság alatt miattuk, és bla bla...szerintem ez nem igaz.

Az egyik része igaz. A férfiak hamarabb halnak meg. Ennek oka, hogy nekik XY kromoszómájuk van, a nőknek viszont XX. Az XX kromoszómában minden genetikai anyagból két másolat van, ezért a sejteknek nagyobb esélyük van regenerálódni. A természet úgy tervezte meg a nőt, hogy tovább bírja. Ez nem véletlen!

Ami a streszt illeti: nos van olyan férfi aki többet stresszel mint a párja, és van olyan aki kevesebbet. Erre se azt nem lehet mondani hogy "igaz", se azt hogy "nem igaz". Mert férfija válogatja.

> A második: miért van az, hogy valaki hiába házasodik meg, akkor is más nőket méreget feltűnően, próbálkozik náluk? És közben még ő állítja be úgy magát, mintha ártatlan lenne, mintha ő aztán nem tenne semmi rosszat. Ui: ez nem általánosítás, akinek nem inge, ne vegye magára! Nem azt mondom, hogy minden férfi ilyen, de sok ilyen ismerősöm van. Olyanok, mint a ma született bárány, mint a mintaférjek, közben pedig egyáltalán nem azok.

Az általánosítással semmi baj nincs akkor, ha tisztában vagy vele hogy mik a korlátai, és miért teheted meg. Általában véve igazad van! Ennek evolúciós okai vannak. Az evolúció során egy faj úgy fejlődik, hogy az életképesebb egyedek maradnak fönn. Akik nem képesek alkalmazkodni a környezethez, azok elpusztulnak.

Namrámost ha egy nőnek gyermeke van, akkor az ő részéről egész biztos, hogy az az övé. Hiszen belőle jött ki! Mivel a nő (meg az egész párkapcsolat) értelme és lényege a fajfenntartás, ezért (általában véve, de nem mindenkinél) a nő számára a legfontosabb a jó gének megszerzése és átörökítése. Éppen ezért, ha egy nő megtalálja a számára vonzó férfit, akkor képes vele lenni még akkor is, ha az történetesen egy vizilabdás vagy egy testépítő, és előre lehet sejteni hogy bizony el fogja hagyni egy másik, fiatalabb nő kedvéért.

A férfiaknál ez teljesen máshogy van! Egy férfi sosem lehet biztos abban, hogy a gyerek tőle van-e. Ezért a férfiaknál sokkal fontosabb szempont a minél több nő megtermékenyítése. Mert a férfiak közül (evolúciós szempontból) az a sikeres, aki több gént örökít át.

Nos, nagyjából ez a magyarázat. Ezek legtöbbször ösztön szinten működnek, és nem tudatosan. Egy nő nem tudja hogy miért az izmos, és agresszív férfi tetszik neki, de az tetszik neki. A nők egymás között a legjobb hímért versenyeznek. A nők az átlag fölötti kinézetű férfiak nagy részét (mondjuk a férfiak 70-80 százalékát) átlagon alulinak ítélik meg. Annak ellenére, hogy természetesen a férfiaknak pontosan 50%-a átlag fölötti. (Hiszen az átlag ezt jelenti.) Ezért van az hogy a nők panaszkodnak hogy nem találnak jó pasit. Valójában arról van szó, hogy az összes nő ugyan azt a néhány pasit tartja jónak. Pasi van bőven... Másrészt a nők megtanulták, hogy legmondjanak az alfa hímről. A legtöbb nő kompromisszumos házasságban vagy kapcsolatban van. És természetesen panaszkodnak is miatta! Ezt most te is demonstráltad. De éremnek két oldala van. A férfiaknak is van elég bajuk, mert a férfiak 70-80 százaléka nem talál olyan nőt aki igazán szeretné és kívánná. Ugye ismerős: panaszkodnak a pasik is, hogy a nő nem kívánja, nem akara vele párosodni, felhagy az érdeklődése. Ez az egyész úgy lett megtervezve, hogy mindenki szenvedjen. :-)

2013. ápr. 19. 16:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!