Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Voltatok már párkapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Voltatok már párkapcsolatban szerb férfival? Ha igen, megosztanátok a tapasztalataitokat?

Figyelt kérdés
Elsősorban személyes élmények érdekelnek, nem sztereotípiák. Előre is nagyon szépen köszönöm, ha megosztod velem a tapasztalataidat!

2013. ápr. 5. 09:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
"Megszólalásig" olyan mint a magyar.
2013. ápr. 5. 09:45
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

Szerb határ közelében lakom, rokonaim a Vajdaságban, gyakran járok át, így ismerkedtem meg egyszer egy szerb sráccal. Két évig jártunk, nekem pozitív tapasztalataim vannak, nem volt más, mint egy magyar férfi. Sőt az eddigi 3 barátom közül ő volt az egyetlen, akivel nyugis megbeszélés után, békében váltunk el, és azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Egyetemet végzett, 3 nyelven nagyon jól beszélt, kedves volt, udvarias, nagyon jó humorral, a szexben nem volt tolakodó, és mindent meg tudtunk beszélni. A családja is nagyon kedvesen fogadott mindig. Annyi volt a probléma, hogy nagyon nem egyezett a jövőképünk, így hosszas gondolkodás után végül szétmentünk.

25/L

2013. ápr. 5. 09:52
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Srác vagyok, de sűrűn vagyok szerb környezetben.

Sokan mondják azt, hogy agresszív fajta egy nép, de szerintem nem azok. A kultúrájuk sokmindenben eltér a mienktől. Nincs névnapjuk, de van egy hasonló ünnep, amikor a család védőszentjének van az ünnepe. Nagyrészük szeret néptáncot táncolni. De ez csak két példa a sok közül :)

Ha szeretitek egymást, akkor nem lesz gond :)

2013. ápr. 5. 10:13
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.

Kedves utolsó, én azt tapasztaltam, hogy szerelem sajnos önmagában nem elég. Rövid távon talán igen, de volt már külföldi (nem szerb) partnerem, ahol 10 év és egy közös gyerek után váltak összeegyeztethetetlenné a kulturális különbségek.

A jelenlegi kapcsolatom lassan két éve tart, és sokszor nem tudom eldönteni, hogy mennyire a valós különbségek, mennyire a múltbéli tapasztalataim aggasztanak.

2013. ápr. 5. 10:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Szabad tudni, hogy milyen kultúrális különbségek vetettek véget a kapcsolatnak?

2013. ápr. 5. 12:51
 6/8 A kérdező kommentje:

Az okokat keresve több dolgot, vagy ezek kombinációját tartom elképzelhetőnek:

- Kezdetben egy harmadik országban éltünk Ázsiában, ahol mindketten idegenek voltunk, a hasonlóságok köztünk sokkal feltűnőbbek voltak, mint a különbségek, később azonban az ő országába illetve Magyarországra költöztünk, ahol a kulturális különbségek nagyon felerősödve váltak érezhetővé. Itt élve lassan, de biztosan meggyűlölt mindent, ami magyar, beleértve engem is. Az utolsó években már nem volt nap, hogy ne gúnyolódott vagy undorkodott volna egyes magyarok viselkedésén, vagy bármi, az országgal kapcsolatos dolgon, érthetetlennek, irracionálisnak és negatívnak és még sokkal rosszabbnak nevezve őket.

- A gyerek születése kapcsán felerősödtek az eltérő neveltetésünkből fakadó szocio-kulturális különbségek, a különböző elképzelések a családról stb. Ő felsőosztálybeli WASP, ennek megfelelő keresztény-konzervatív értékrenddel, én a végsőkig liberális szemléletű kozmopolita értelmiségi vagyok.

- A férjem, ígéretével ellentétben soha nem tanult meg magyarul, jelentős mértékben hátráltatva ezzel gyermekünk magyartanulását is, illetve számomra egyértelművé téve, hogy mennyire nem akar erőfeszítéseket tenni nyelvem és kultúrám megismerésére. (Én az övét tökéletesen ismertem már megismerkedésünk előtt.)

- Amik talán egyszerű kulturális különbségek voltak (érzelmek ki nem mutatása elsősorban), egyre inkább elutasításnak tűntek. A kapcsolatunk az évek során teljesen formálissá vált, egy-egy csésze tea felett megvitattuk az időjárást, de ha véletlenül egymáshoz értünk, ahogy elmentünk egymás mellett, elnézést kértünk.

Persze minden kapcsolat tönkremehet, nemzetiségtől függetlenül, és nem kizárható, hogy amúgy sem tartott volna örökké.

2013. ápr. 5. 18:21
 7/8 A kérdező kommentje:

Habár ezt nem kérdezted, hátha segít jobban megvilágítani a kérdésemet. A jelenlegi kapcsolatomban ezeket a problémákat látom potenciális konfliktusforrásnak:

- A tradicionálisan férfiközpontú szerbek számára én egyértelműen túl független és önálló vagyok. A partneremnél magasabban iskolázott vagyok, lényegesen jobb az anyagi helyzetem, körbeutaztam a világot, nem függök senkitől, és nem hagyatkozom valakire pusztán azért, mert férfi. Ő pedig nem hogy nincs ehhez hozzászokva, de nem is nagyon találkozott még ilyennel. Félek attól, hogy mindez megkérdőjelezi a férfiasságát mind a saját, mind a környezete szemében.

- A férfi és női szerepek a fenti, látványos dolgok mellett is problémásak: úgy véli, egy kapcsolatban a férfi dolga meghozni a döntéseket, az ő dolga "vezetni". Ez számomra teljességgel elfogadhatatlan. Természetesen ő is belátta ezt, de ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ez bántja, hiányzik neki és törekedne rá.

- A patriotizmus és a vallás szerepe az életünkben. Én 8 országban éltem 4 kontinensen, lényegében bárhol tudok élni különösebb nehézség nélkül, gyorsan adaptálódok, tanulok nyelveket, ő Németországnál messzebb még nem turistaként sem járt. A magyarságom, habár fontos, nem központi kérdés az életemben, multikulturális közegben, más nyelven beszélve is jól tudom érezni magam. Ateista vagyok, és habár tisztelem mások vallását, hit és meggyőződés nélkül eszembe sem jutna felvenni a szerb ortodox vallást.

Alapvetően ezek a dolgok aggasztanak leginkább.

2013. ápr. 5. 18:46
 8/8 anonim ***** válasza:

A szerbeknél a patriotizmus elég nagy, mert pl. a család védőszentje hagyomány is apáról fiúra szál, ha jól tudom (ha egy lány beházasodik a családba, akkor neki is a fiú családjának védőszentjét kell ünnepelni).

Az előző kapcsolatod ha jól veszem észre amúgy is tönkrement volna (bocsi).

A szerb egy teljesen családközpontú nép. Ne ijedj meg, de van egy olyan szokásuk is, hogy a család legjobb barátját behozzák a családba, amikor gyerek születik egy hasonló "ünnep" kapcsán, mint a magyaroknál a keresztelő.

Utolsó voltam

2013. ápr. 5. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!