Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy a fiúmnak én legyek a legfontosabb?
Sziasztok, a problémám az, hogy a barátom mindig is sokat játszott a számítógépén játékokkal. Régebben folyton wowozott, mára ezt szerencsére abbahagyta, mert a szülei nem pénzelték tovább szerencsére. Egy ideig minden jó volt, elkezdtünk el-el járogatni otthonról. Most meg kezdi előre, nem a wowozást, hanem sok mást. Egész nyáron a haverjainál volt, mert összevitték valakihez a gépeket és hálóban lövöldözték egymást, egész nyáron alig találkoztam vele, mindig ott volt. Most azt hittem, hogy kezdődik a suli jobb lesz, merthogy majd már nem érnek rá, de elkezdett játszani PC-s játékokkal, meg egy netessel.
A netesre engem is meghívott, és játszom is vele, napi 5percig tart, ő meg folyton rajta van. Írkál benne újságcikkeket, meg pártgyűlés, cégek irányírása. A játék neve Erepublik.
Ha pedig nem ezzel játszik, akkor meg telepít egy új játékot fel a gépére és, akkor azzal el van egész nap is akár. Már gondoltam arra, hogy bejelentem a szoftverrendőrségen és akkor lefoglalják a gépét :) na de csak gondoltam rá persze.
Szerintetek mit tegyek? Amikor nem függik akkor olyan jó vele. Még csak 17éves, kinőheti? Vagy majd felnőtt korában is ilyen lesz?
Ennyiből nehéz megállapítani, de úgy hangzik, hogy játékfüggő. Ha ez tényleg így van, akkor szakember segítségére, és a család, barátok, és a barátnőjének a támogatására van szüksége.
Arról meggyőzni, hogy ezt abba kell hagynia, az nehezebb eset...
pff Még jó hogy a szülei nem pénzelik tovább a wowozását. Nekem is volt egy ilyen osztálytársam. Két karaktere is volt a wowban, és utána ’betegsége’ miatt elérte, hogy magántanuló legyen, jah persze csak, hogy wowozhasson, mert az fontosabb volt neki, mint a suli. Utána leérettségizett az egész osztály kivéve ő, már eltelt azóta 3év és még most sincs munkája, a szülei eltartsák őt és a hülye játékát is.
Az Erepublikot én is ismerem, és én is játszom vele, ez legalább egy ingyenes játék, de nem tart 5percnél tovább a játék, ha csak nem foglalja valaki valamilyet tevékenységgel magát. Pl. újságírás, politika, cégvezetés stb.
Egyik nagy előnye a játéknak, hogy nem fejlődnek semmivel sem gyorsabban a függők, mint azok akik napi szinten 5percet játszanak rajta.
Szerintem is nagyon jó játék, ha érdekli valaki próbáljátok k, nem vesztetek semmit vele (csak ne függjetek rajta órákat :)
Itt tudtok regisztrálni:
Nincs szád, hogy szólj neki? Egyébként meg mondd meg neki, hogy felis-leis... Nő vagy és azt akarod, hogy veled foglalkozzon. Te is mondhatsz neki programokat: Falmászás, Budai várnak a labirintusa, kosarazni, láthatatlan kiállítás, éjszakai vidámpark, bowling. Ezek mind olyanok amikkel egy fél napot el lehet lenni és nagyon szép emlékekkel mehettek haza. Próbáld ezeket előre megbeszélni vele és akkor nincs kibúvó. Sok sikert! ;)
P-87
Lehet, hogy le leszek pontozva, de én azt mondom, ne hagyd ott, hanem adj neki egy lehetőséget arra, hogy rájöjjön, fontosabb és izgalmasabb a valóság.
Én 13 éves koromtól egészen 17 éves koromig voltam szerepjátékfüggő. Ez igazából senkit nem zavart, nem került pénzbe, és nem volt kit elhanyagolnom. De érettségi előtt minden megváltozott, amikor újra találkoztam egy gyerekkori jóbarátommal, akinek sikerült kirángatnia a cyber világokból. Megmutatta nekem, hogy a valóságban sokkal jobb átélni az izgalmakat és személyesen sokkal jobb beszélgetni, bolondozni, mint a neten. Egyszerűen elkezdtem az ő társaságát választani a számítógép helyett és kb. egy hét alatt átbillent a mérleg az ő oldalára. Azóta ő a vőlegényem és egyáltalán nem vagyok már függő. Néha játszom még, de kb félévente egyszer :)
Mivel a párod még fiatal, így még valószínűleg ő sem ismeri a valódi világ szépségeit....annyi a dolgod, ogy megismertesd vele! Mutasd meg neki,hogy ugyanolyan izgalmas a valóság is, mint a játék. Szervezz programokat, járjatok el bulizni, stb...találj neki jobb hobbikat, amit ketten is tudtok csinálni... hidd el, ki fogja nőni és rá fog jönni,hogy te fontosabb vagy neki!
Ez a gond a Netes játékokkal, ha igazán jó akarsz lenni akkor rengeteg idöt kell rászánni.
[url] [link]
Lehet, hogy azért játszik annyit a játékokkal, nem pedig veled foglalkozik, mert szórakoztatóbbak, izgalmasabbak, és kevesebbet problémáznak, mint te. Legalábbis nálam ez így volt hasonló szituban. Ez egy kétélű dolog...
Sok mindent lehet ilyenkor csinálni. A legegyszerűbb otthagyni, de ha szereted, érdemes lenne megpróbálni küzdeni egy kicsit érte. És nem balhézással meg problémázgatással (az ilyenkor nagyon nem jön be), hanem úgy, hogy megmutatod neki, te is tudsz olyan szórakoztató, érdekes lenni, mint a játékok. Persze ha nem tudsz, akkor nincs miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!