Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólsz az alábbi cikkhez?
És pont erról kellett fogalmazást írnom a teganpi nyelvvizsgámon :D
Szerintem kétoldalú a dolog. A házasságot fontos, és én is szeretnék majd megházasodni; nem akarok egyedül élni, és szeretnék gyerekeket, amikhez mind lelki, mind pedig anyagi biztonságot nyújt egy férfi. Ez nagyon fontos! Viszont a házasságot sem szabadna valami istentől származó, szent dolognak. Ok, hogy régen több volt a házasság, de a nőknek is csak ez volt a lehetőségük az élethez, mert nem nagyon volt tipikus a karrierista élet körükben. Nem beszélve arról, hogy manapság sok házasság nem működik jól, pl. megcsalások, veszekesédek stb. És sok a rossz példa előttünk...ezért félünk felelősséget vállani.
Én a fogalmazásomba azt is beleírtam, lehet, a mai modern, önző, felszínes világ a hibás, ami azt sugallja nekünk: ,,Törődj magaddal! Légy boldog! Vegyél! A külső a legfontosabb! Dolgozz a még több pénzért!" Ilyenkor gyakran elfelejtkezünk a belső értékekről és az egymásnak való tűrésről. Hiszen sokkal könnebb megszakítani egy élettársi viszonyt, mint elválni a házastárstól vagy netalán megoldani a problémákat.
18/L
Már miért kéne a házasságot propagálni? Miért ne nőhetne fel egy gyerek teljes, harmonikus családban házasságon kívül? Semmi köze egyiknek a másikhoz.
A házasság eredetileg nővétel, és a két család gazdasági együttműködését erősítette meg...
Aztán rátelepült a politika (pl. Augustus császár, Egyház) és elítélendő volt a házasságon kívüli párkapcsolat - ilyen körülmények között persze, hogy kell házasodni, és hogy nincs anélkül normális család.
Ma a házasság egy jogintézmény, se több, se kevesebb, arra való, hogy az állam lássa, képes legyen regisztrálni, befogni, kezelni a párkapcsolatokat.
Az, hogy az ilyen döntéshez kitartásnak meg családcentrikusságnak stb. bármi köze van, nettó hülyeség.
Azért mert sokan azt hiszik hogy ez csak egy papír. Ki a sz@rt érdekel a papír, ez nem erről szól, hanem a szeretetről, tiszteletről hűségről.
Én szívesen elvennék valakit, ha találnék olyat kit érdemes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!