Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normális ha a párod Valentin napon nem azt mondja a telefonba"Kicsim Boldog Valentin napot"?
Az én párom is kb ugyanígy reagálja le...
Nekünk ez nem ünnep, így fel sem veszem... nekem sokkal fontosabb ez a 20 év, amióta együtt vagyunk, mint ez a nap. Nekem a házassági évfordulónk sokkal fontosabb...
Ugyanúgy vagyok vele, mint a Halloweennel... csak kereskedők által kilobbizott ünnepnek tartom...
Illetve csak olyan ünnepet tartok, amit magaménak tudok érezni... Nem vagyok vallásos, így húsvétot sem tartok, álszentség lenne részemről. Karácsony is csak a gyerek miatt van, nekem nem jelent semmit...
Most kíváncsiságból rákerestem, mi is ez a Valentin nap (azon kívül, hogy a szerelmesek napja...)
Igaz, csak Wikipédia... tehát nem tudom, mennyire hiteles... aki biztosabbat tud, az nyugodtan írja le:
"A keresztény szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. "
Tehát: egy szerelmes srácot a hite miatt a névnapján kivégeztek. És mivel azon a napon írt egy szerelmes üzenetet, ezért ünnepli a fél világ...
Köszönöm szépen, ezek után EZT főleg nem szeretném ünnepelni. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!