Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van még esély rá, hogy jó legyen ez a kapcsolat?
Figyelt kérdés
19 éves vagyok, egy éve és három hónapja vagyunk együtt a párommal, (ő két évvel fiatalabb nálam) és már megéltünk együtt rengeteg mindent. Eleinte csodálatos volt minden, soha életemben nem éreztem még ennyire gyönyörű érzést, mint ez, pedig nem ez volt az első szerelem az életemben. Rengeteg időt töltöttünk együtt, aztán néhány hónap után, már félig-meddig a szülei házában laktam, minden éjszakát ott töltöttem, szinte csak napközben mentem haza. Aztán telt múlt az idő és jöttek a gondok. Nála az, hogy nagyon könnyen felidegesítette magát apróságokon és ilyenkor dühöngött és csapkodott, én meg ilyenkor komolyan megijedtem tőle és nem tudtam lereagálni. Próbáltam megnyugtatni, de nem szerette ilyenkor a közelségemet, ezért inkább ráhagytam, de továbbra is zavar (a mai napig). Nálam pedig az volt a legnagyobb probléma (?), hogy annyira szerettem, hogy az életemet is adtam volna érte. És ez kihozta belőlem a legnagyobb érzékenységet. Esküszöm, nem vagyok hisztis. De ebben a kapcsolatban … hát túlságosan is azzá váltam. Ha picit csúnyábban nézett, már folytak a könnyeim. Nem hiszti volt, csak annyira ragaszkodtam, annyira szerettem, hogy ezt hozta ki belőlem. Egy ideig azt mondta, maradjak mindig ilyen, mert ilyennek szeret. Aztán már mégiscsak zavarni kezdte, amit őszintén szólva egyáltalán nem csodálok. Aztán ez múlni kezdett, megedződtem közben. Aztán zavarni kezdett, hogy sokat számítógépezik, és nem velem van, meg hogy nagyon rendetlen, meg az is, hogy nem lehettem többet otthon, mert sokat akart velem lenni, ami még önmagában nem is baj, de én szeretek itthon lenni, igényeltem volna az itthoni környezetet, de szinte teljesen elszakadtam a családomtól, akiket szeretek. Kettős dolog volt ez, és nem csak az ő hibája, mert bár imádom a családom, itt is vannak gondok, sokszor elég nagyok, és emiatt menekültem is innen, de azért vissza is vágytam volna. Viszont azt tudni kell, hogy nem mondtam el neki, hogy zavarna bármi is. (ma már tudom, nagy hiba volt!) Aztán egyszer csak meguntam a problémákat (ekkor voltunk nyolc hónaposak) és otthon akartam aludni. Mivel ekkor már minden nap nála aludtam, rögtön tudta, hogy baj van. Már a szakításon gondolkoztam, de megbeszéltük a dolgokat, és minden rendbejött. Kevesebbet számítógépezett, rendesebb lett. Egy ideig rendben mentek a dolgok. Voltak kisebb vitáink, annyira semmi komoly, éltük az életünket. Azt tudni kell, hogy nagyon féltékeny típus voltam. Sok volt régebben a lány ismerőse, barátja, és elég sok csaja is volt előttem, és ez engem valahogy rosszul érintett. Pedig nem is tartják a kapcsolatot, csak msn-en. De a lényeg, hogy ezek a csajok küldözgettek neki régebben egy csomó meztelen, meg félmeztelen képet, és ezek mind mind benne voltak a gépében, amit még úgy találtam meg, hogy ő hagyta nyitva a mappát, és gyakorlatilag látta, hogy odaülök a gép elé, és látom. És „természetesen” egy zokszó se hagyta el a számat, csak belülről őrlődtem .. Ő meg szerintem azt hitte, hogy engem ez nem zavar. Ez után persze már maradt bennem egy adag féltékenység és ez vitt rá, hogy belenézzek a gépébe. És találtam egy msn-ezést, amiben egy csajt fűzött, hogy webcamozannak, és dicsérte, hogy milyen szép meg minden. És félreérthetetlen msn-ezés volt. Kimásoltam és másnak is megmutattam. Mindenki szerint félreérthetetlen volt. Reggel volt, amikor megtaláltam ezt az msn-ezést, ő még aludt. Elköszöntem, és simán hazamentem. Nem tudtam, mit csináljak. Aztán átjött a barátnőm és összeszedtük a cuccait, és elindultunk hozzá. Ő már közben felhívta anyukámat, hogy mi a baj, mert kikapcsoltam a telefonomat, és nem tudott elérni, és nagyon aggódott értem. Átmentem, és rákérdeztem. Elmondta, hogy csak egy csajt akart megszívatni ezzel. Nem részletezem, hihető volt sztori, ilyet nem lehet azonnal kitalálni. Béke volt, de sajnos a sebek azért megmaradnak az emberben. Ez után egy-két hónnappal beütött a krach. Villámcsapásszerűen belém vágott az érzés: már nem szeretem. Nem hittem el magamnak sem. Rám jött a szédülés, hányingerem lett, és azt hittem, ez valami rossz álom, és biztos van magyarázat erre, mert ez egyszerűen lehetetlen, hogy ilyen van! Elmondtam neki, mert látta, hogy kikészültem valamitől. Elég rendesen kiakadt. Én szintén. Aztán ezen is túl lettünk. Nem engedte, hogy szakítsak vele. Én őrlődtem, menni akartam, ő nem engedett. Szenvedtünk mind a ketten. Néhány napot külön voltunk és ez feltöltött. Végül újra beleszerettem. Aztán megint volt egy ugyanilyen, akkor már biztosan bennem volt, hogy én ezt most befejezem. Nem lett vége akkor sem. Szintén néhány nap szünet, de már nem folytattam olyan biztosan, ahogy előzőleg. A szenvedély lángja kezdett múlni, és amikor átöleltem inkább biztonságban éreztem magam mellette, és megnyugodtam tőle, mintsem szenvedély lett volna. Azóta folyamatosan együtt vagyunk, néhányszor megesett még, hogy úgy éreztem nem szeretem, de már nem volt belőle ekkora cirkusz. Mindig visszatért az érzés, néhány nap szenvedés után. Én viszont elkövettem közben két nagy hibát is. Az egyik: elvesztettem önmagam. Ő nem szeret inni csak néha és nagyon keveset, nem cigizik, csak egy évben két szálat, és ez furcsa volt nekem. Igazodtam hozzá ebben. Ivásban azért, mert hogy néz ki, hogy ő a srác, és mégis én iszom többet, a cigit meg azért tettem le, mert őt zavarta, én pedig nem tudtam ezzel a tudattal együtt élni. Pedig sosem vesztünk össze emiatt. A lényeg, hogy végül már mindig hozzá igazodtam, és sosem csináltam azt, amit én szerettem volna csinálni. És észre se vettem, hogy szinte feladtam önmagam. Ez folyamatosan frusztrált voltam, ezért volt, hogy szinte a semmin vesztünk össze, mert folyamatosan ideges voltam. Miután rájöttem, azóta tudatosan odafigyelek erre, és jobban érzem magam. A másik nagy hiba az volt, hogy beteges féltékenykedővé váltam. És többször is lebuktam hogy kutatok. Negyedszerre szakított velem. Én pedig visszakönyörögtem magam az azt követő egy órában. Belement. Nem tudom, hiba volt-e, mert azért akart szakítani, mert úgy érezte, már nem bízik bennem, és mégis folytattuk. Talán idővel ez elmúlik, de lehet, hogy nem, és valószínűleg sosem lesz már olyan, mint amilyen volt. Ja és még az zavar benne, hogy fiatal még (17 éves) és alig mozdulunk ki. A nyarat gyakorlatilag otthon töltöttük. Balcsin voltunk és ennyi. Nem tudom, van-e értelme a kapcsolatunknak, és lehetne-e valamit kezdeni vele, hogy jobb legyen, mint most, és el tudjuk-e felejteni egymásnak a sérelmeket, amiket okoztunk. Szeretem őt, és kötődöm hozzá, és a szakítás gondolatára összeomlok egyszerűen. Szeretném megmenteni ezt a kapcsolatot! Segítsetek kérlek!!
2009. szept. 3. 13:06
1/6 anonim válasza:
Szia
Nem akarlak elkeseríteni, de az a kapcsolat bizony halálra van ítélve. Olyan nincs, hogy egyszer szereted, egyszer meg nem. Továbbá, ahogy a közmondás tartja: "Felmelegítve csak a töltött káposzta jó." Mind a ketten nagyon fiatalok vagytok még, pláne ő. Ha most együtt maradtok, akkor biztosan időpocsékolás. És mint az utolsó mondatodban írtad: "szeretem és kötődök hozzá". Namármost... A szeretet és a szerelem nem ugyanaz. Elmúlt a mindent elsöprő szenvedély kettőtök között, ami nem furcsa. Egy idő után mindenhol elmúlik. Csak nem mindegy, hogy tizenévesen, vagy már 80 évesen a hintaszékben palintázva. És a kulcsszó is ott van nálad: "kötődsz". Megszokás miatt vagy vele, túlságosan hozzád nőtt a gondolat, hogy vele vagy, és nem tudod nélküle elképzelni az életed. Megpróbáltátok többször, nem ment. Nagyon sajnálom, tényleg, de szerintem mindkettőtöknek jobb lesz, ha külön váltok. (Persze csak idővel)
2009. szept. 3. 13:38
2/6 anonim válasza:
Az, hogy a cigiről és a piáról leszoktál csak jó! Maradjon így! Nagyon fiatalok vagytok mindketten, de az a tény, hogy Te 2 évvel idősebb vagy sajna ebben a korban még nagyon is számít. Egyikőtök egyénisége sem kiforrott még, és abból amit leírtál nekem az jött le, hogy visszahúzzátok egymást elég rendesen, nem tudtok egymás mellett kibontakozni. Én azt mondom neked, hogy tanulj ebből a kapcsolatból, értékeld át, és lépj tovább. És ezt addig csináld, míg a tapasztalataid alapján igazi nővé válsz és megtalálod azt a FÉRFIT, aki mellett önmagad lehetsz. Hosszú lesz az utad! Ezt a kapcsolatot olyan kár lenne tovább húzni, mert szerintem nem szeretitek már egymást, csak a mindenkiben ott rejlő önzésből fakadóan nem vagytok képesek elengedni egymást. Az fáj, hogy "mi lesz veled utána, hogy élhetsz tovább nélküle" stb. Fiatal vagy, nyiss ki új ablakokat, ÉLJ! Ne keseregj azon, ami megváltoztathatatlan! Sok sikert kívánok neked az életben!
2009. szept. 3. 13:48
3/6 anonim válasza:
szia! Én is voltam már hasonló helyzetbe.2és fél évig voltam együtt a volt barátommal,akivel sülve-főve együtt voltunk,együtt aludtunk,mindennap suli után egyszerre taliztunk az egész nyári szünetet együtt töltöttük ami eleinte jó volt,de ezmiatt egyre többet vitatkoztunk,neki is sok lány barátja,ismerőse volt ami engem persze idegesített,de nem voltam egy féltékeny típus,ugyhogy nem foglalkoztam vele különösebben addig amíg nem találtam "érdekes" beszélgetéseket a gépén,de persze kimagyarázta magát és kibékültünk.Én hittem neki mert szerettem,de mindig is bántott a dolog és már nem tudtam benn úgy bízni ahogy eleinte.Fétékeny lettem...A végén a szerelem amit éreztünk egymás iránt az ő részéről átalakult szeretetté,de én ezt nem akartam belátni,én még szerelmes voltam belé,nagyon kötődtem hozzá,de neki elege lett abból,hogy féltékenykedem és,hogy sokat vitatkozunk és szakított velem:(...Nagyon összetörtem testileg-lelkileg,de így utólag beláttam,hogy jobb volt így mindkettőnknek.Most volt 2éve,hogy szakítottunk,de van még,hogy máig hiányzik,és vhol a szívem mélyén még mindig szeretem,és hiába volt azóta már 1újabb kapcsolatom,őt sose fogom tudni elfelejteni. Azt tanácsolom neked is,hogy próbáld meg elengedni,mert szerintem már nem sok esély van arra,hogy jobb legyen a kapcsolatotok,elég fiatal hozzád az a fiú,bár a kor nem számít,de szerintem neked egy nálad idősebb,komolyabb fiú kellene aki úgy tudna szeretni,ahogy azt te megérdemelnéd. Kitartás!!!!L20
2009. szept. 3. 14:24
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem tudom, mi lesz idővel, de egyelőre még nem vagyok kész a szakításra. Amint már azt mondtam, a gondolat is kiborít. Lehet, hogy tényleg nem vagyok szerelmes, de ha ez így van, akkor miért fáj ennyire? És esélytelen, hogy újból kialakuljon ez a szerelem? Nem lehet tenni érte? Én már tényleg bármire hajlandó lennék, csak ne kelljen őt elveszítenem!
2009. szept. 3. 17:12
5/6 anonim válasza:
Szerintem annyira nagy köztetek már a megszokás és a kötődés,hogy azért félsz lépni...Nem tudom,hogy tudnál e javítani ezen a kapcsolaton:S Szerintem már sajna nem,de ha te úgy látod,hogy igen akkor próbáld meg,veszíteni nem veszítesz vele,csak ha nem megy akkor ne erőltessétek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!