Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Jónak tartanátok, ha a feleségetek (vagy jövőbeni feleségetek) nagyrészt csak magával és a gyerekkel töltené idejét, miközben a házimunkát takarítónő, te és a nagyszülők végeznétek el?
Ő pedig néha-néha főzne, de amúgy csak a pici gyerekkel járna programokra, tanfolyamokra és ezen felül rendszeresen eljárna sportolni is.
Mi a véleményetek erről?
Kérdésihlető kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
"Takarítónő jár hozzájuk, vasalni nem szokott, a férjétől, a nagyszülőktől nagyon sok segítséget kapnak. Az anyuka sportolni jár, tanfolyamra meg programokra a pici gyerekkel, néha főz, de egyáltalán nem tartja fontosnak a háztartás vezetését.
Mit szóltok ehhez?"
12#-es! Elolvastad?
Azt is észrevetted, hogy a Lusta-anya-kategóriában mi módon módosította a kérdését a kérdező? Valahol 27. válasznál benyomta, hogy "idő, kaja vagy bevásárlás". Idő?? Miért kell neki idő, mire? Pont az derült ki, hogy nagyon sok ideje van. Kaja? Tényleg ennyire ügyetlen, hogy 3-4 személyre nem tud főzni? Még csak nem is olyan sok idő, nem kell minden nap a legbonyolultabb, leghosszadalmasabb étkeket készíteni. Bevásárlás? Ha jön haza a babamama körből, beugorhat minden hazaúton a közértbe, és már a legszükségesebbek meg is vannak, egy szatyor kaját meg csak elbír már a vállán, azért nem minden nap kell nagybevásárlást tartani... De ha a sportolásból jön haza, akkor még a gyerek sincs nála, főleg van alkalma több dolgot hazacipelni. Vagy szegény ne cipekedjen, mert megerőltetni magát? Jajj tényleg, de akkor sportolni se járjon már, mert ott is sérülhet szegényke...
SzaLonta!
Többnyire igazad van, mégha durván is fogalmazol. A privát leveledet nem vettem magamra, így nem reagálnék rá, én nem vagyok ilyen.
A kérdést azért tettem fel, mert rajtam kívül mindenki teljesen természetesnek találta a másik kategóriában, hogy egy nő ennyire ki legyen szolgálva.
Abban a kategóriában (család) leginkább lusta, elkényeztetett (vagy elkényeztetésre vágyó, de azt meg nem kapó) frusztrált anyukák szoktak válaszolgatni, panaszkodni és téves meggyőződésükre megerősítést kérni. Legtöbbjük elvált, mert nem tud kompromisszumokat kötve együtt élni egy férfival, vagy pedig eleve csak gyerekcsinálót keresett és nem társat/apát. Viszont ezerrel teper, hogy pótapukát találjon, aki egy tökéletes herceg és majd tenyerén hordozza a nő gyerekeivel együtt, persze hercegecske elfogadja, hogy mindig csak második lehet a nőnél, mert első a gyerek(ek)...
A másik kérdés válaszai közt rajtam kívül egy nő sem találta túlzásnak, hogy egy nő ne csináljon otthon semmi munkát, hanem minden idejét ilyen-olyan programokra töltse, és magára ha sportolni megy. Otthon meg várja a kész.
Őszintén szólva meglepődtem a válaszokon. Most azért jöttek olyan válaszok a többi nőtől, mert annyira fontos nekik a válaszuk pontozása, és tudták, hogy a kérdező+többi nő akkor pontozza fel őket, ha megerősítik a kérdésben leírtakat? Vagy azért mert tényleg így gondolják? Ennyire lusta lenne ma az átlagnő, hogy ilyen kiszolgálást természetesnek vesznek? És ezt a férjük is természetesnek tartja?
Család kategóriában ritkán látni férfiak válaszát, azok is inkább férfiaknak álcázott nők, ezért írtam párkapcsolati témába.
Mit mondjak, a válaszok sokat elárulnak. Itt eddig csak egy tartotta helyesnek a nő kiszolgált életmódját, és lám-lám maga is nő.
Következtetés:
Nem csoda, hogy sok a válás és a csonka család. Legtöbb nő nem akar dolgozni, csak magával foglalkozni és babázni, ezt általában úgy, hogy nincs hozzá pénze és egy férfitól várja, hogy mindent álljon neki. A szerelemről és családról általában fogalma sincs. Ciki.
Kíváncsi lennék mikor teszik fel a kérdést, hogy ezt a kiszolgált nőt elhagyta a férfi, jaj mit tegyen most...?
(Nyilván más eset, ha a nő komoly munkával elő tudta teremteni saját erejéből a kiszolgálást, vagy nyertek a lottón. Itt viszont felvetődik a kérdés, hogy akkor miért nem hármasban szerveznek programot, mért marad ki mindenből a férj? Legalább a sportot nem űzhetné hétvégén a nő, közösen a férfival és lehetőleg a gyerekkel is együtt???)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!