Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért szűnt meg az érdekházass...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szűnt meg az érdekházasság? És mikor?

Figyelt kérdés

Van még valaki aki érdekházasságot köt?Pl.: Föld ,földhöz, pénz pénzhez, ipar iparhoz, mezőgazdaság mezőgazdasághoz, Főnökcsalád főnökcsaládhoz, stb...

Lehetne még ezt sorolni.

2013. jan. 22. 17:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Miért is lenne ez jó?

Amúgy biztos van még ilyen.

2013. jan. 22. 17:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát már hogyne lenne?
2013. jan. 22. 17:11
 3/9 A kérdező kommentje:

Ja oké.

És ti ellenzitek?

2013. jan. 22. 17:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Mert a házassághoz már nem fűződnek olyan vagyonjogi hatások, mint régen.
2013. jan. 22. 17:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Nálunk még mindig ,nagy pénzek mennek, így megvan nálunk.
2013. jan. 22. 17:15
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem jó ha kisgyerekként kijelölik, hogy neki ez lesz a férje/felesége és akkor nem lenne ennyi gond a társkereséssel, viszonzatlan szerelemmel, megtanulnák szeretni és értékelni azt ami van.

21/N

2013. jan. 22. 17:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Az érdekházasság első sorban a családnak jó és nem a benne élő feleknek.

Mostanság mindkét fél dolgozik, és általában függetlenek a családjaiktól anyagilag.

Ráadásul mostanság se a tulajdon, se a státusz nem olyan szilárd mint a feudalizmusban, a családok és az örökösödés pedig máshogy működnek.

Eltartottak, kitartottak persze vannak most is bőven, ezek szerintem ide tartoznak.

Érdemes mondjuk hasonló érdeklődésű körből, nagjából hasonló igényekhez és vagyoni helyzethez szokott párt keresni mert így kevesebb az összetűzés.

2013. jan. 22. 17:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Érdekházasságok a mai napig vannak és nem mindig vagyoni/státuszi alapon jönnek létre. Egyre több az olyan, aki képtelen társ nélkül élni és különösebb vonzalom nélkül megházasodik, mert fél, hogy egyedül marad és nem lesz kivel gyereket vállalni. Vagyis megalkuvás az alapja. Az ilyen házasságok inkább baráti szimpátián alapulnak. Mi a véleményem róla? Én sose lennék képes olyannal házasságot kötni, akibe sose voltam szerelmes és nem éreztem azt, hogy minden szempontból ő életem párja. Akkor inkább egyedül maradok, ezt eldöntöttem.
2013. jan. 22. 18:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőm a pénzért, dupla annyi idős pasihoz, nem szeretik egymást, ezt mondták is, de mivel nem találtak mást egymásnak össze is házasodtak. Bár szerintem ez szánalmas mind a 2 fél részéről. Adok nekik 2évet, aztán úgyis elválnak. :/
2013. febr. 3. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!