Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha ez már nekem kellemetlen?
nah szóval van egy barátnőm.. akivel nagyon jól megvagyunk .. lényeg a lényeg mindig mikor jön hozzám hozz kajákat, meg csokikat meg minden.. egyszóval nagyon nagyon sok mindent és engem ez kezd zavarni.. mert én szegény vagyok és nem tudom viszonozni.. egyedül lakom.. 18/l
és a kérdésem az lenne , hogy mitévő legyek hagyjam hogy így vásároljon nekem vagy szóljak neki úgy érzem magam hogy én nem tudok neki adni semmit :S
mit csináljak ?
Bízz benne. A barátnőd. :) És légy őszinte vele, hogy de te nem tudod viszonozni.
Valószínűleg ez egyáltalán nem zavarja, csak téged. Az ő részéről pedig kézenfekvő. Nekem a legjobb barátom amikor elromlott a számítógépen, mondta hogy jó, akkor most kicsit átszervezi a gépeid, menjek és vigyem el az egyiket. Másnap már el is hoztam. Én máshogy segítek neki, nem anyagi dolgokkal, hanem az időmmel, tanácsokkal, szakmai segítséggel stb.
Két barát ki tudja találni ezt az egyensúlyt, nem feltétlenül kell bonbonért bonbont adni. Lehet hogy a barátságod és a bizalmad is elég neki.
Áh, nem tudom miért gépelek most ennyit félre...
- elromlott a számítógépeM
- átszervezi a gépeiT
Találj ki olcsó megoldásokat. Nálam a bónusz a tea: érdemes bevásárolni jó minőségű teákból. Ezekből ugyan egy doboz elég sokba kerül, de csak egy-két filter kell, szóval egyszer megvendégelni őt max. egy százas.
Vagy keress olcsó recepteket, és süss valamit, pl. ez: [link] akár fél adagot is megcsinálhatsz, olyan 150-200 Ft körül van az ára. Így te is megvendégelheted őt.
Illetve a másik megoldás, ha igyekszel másban segíteni neki. Nekem is van ilyen barátnőm, most épp külföldön él, de régebben hetente többször meglátogatott és mindig hozott valamit. Igazából neki apróság volt, nekem viszont nagyon sokat segített, pl. ruhákat kaptam tőle (állítólag vagy a nagynénje küldte neki, de nem jó rá, vagy "hihetetlenül olcsón" találta turiban), valami kaját is mindig hozott, én meg nem nagyon tudtam így viszonozni.
Amikor szóvá tettem, akkor modnta, hogy ne butáskodjak, egy csomó másban meg én segítek neki. És végül is igaza van, egyrészt azért valamit mindig kerítettem neki, ha jött, ha más nem, főztem egy kávét, de ha kellett, tényleg mentem segíteni pl. költözésnél vagy tanultam vele, ilyesmik. És abban is igaza van, hogy egy barátság nem feltétlen olyan adok-kapok játék, ahol mindent forintosítani lehet. Amikor kidobta a barátja és nem volt hirtelen hol laknia és nálam ellehetett egy darabig, az egészen forintosíthatatlan dolog, és hasonlókat te is megtehetsz a barátnődért.
Persze az is egy megoldás, ha abban maradtok, hogy nem ad ő se semmit és te sem, de mindketten jobban jártok, ha ott segítetek inkább a másiknak, ahol tudtok. Ha nem is pont ugyanabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!