Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te hogyan szeretnél szerelmes lenni?
Hát ez amiről írsz szerintem a kutyák az utca sarkon esete.
A szerelemnek mindehhez semmi köze sincs.
Tudod a szerelem az nem kangörcs, a szerelembe nem esik bele az ember, mint a ló az árokba vagy légy a levesbe: az nem szerelem, hanem kényszer neurózis.
A szerelem az az udvarlással és a felelősséggel kezdődik.
És nem kívánság műsor, hogy hogyan szeretnél, hanem éppen a szöges ellenkezője: hogy neked milyennek kell lenned ahhoz, hogy elnyerhessed!
Ha egy másik kényszerneurotikust keresel, akkor az csak szerencse kérdése, a n agy számok törvénye alapján előbb-utóbb a horgodra akad egy, ha tényleg keresed.
Hogy aztán egymás kicsit megismerve, és kijózanodva a vágyálom világból, előbb-utóbb összevesszetek és még depressziósabbak legyetek, mint előtte.
Ha viszont igazi szerelemre vágysz, akkor először neked kell azt a másiknak adnod.
A szerelem az szerelmet gyújt mások szívében, és ez alól senki sem kivétel.
A kérdés mindössze az, hogy te képes vagy-e mindenre.
Ha igen, akkor a szerelmed viszonzása garantáltan megfog érkezni akkor, amikor annak már itt lesz az ideje, amikor a munkád gyümölcse beérik.
És ez már olyan szerelem lesz, ha kergetnéd, akkor sem tudna téged elhagyni.
Kezdő alapozó mű: Erich Fromm: A szeretet művészete.
#6 vagyok
Szerintem az igaz szerelmet nem kell keresni. Csak nyitott szemmel kell járni.Viszont az igaz szerelemhez tényleg idő kell (ahogy a #1 írta), nem megy csak úgy "uk-muk-fuk". Valaki megtetszhet vagy vonzódhatsz iránta, de szerelmes lenni egy pillanat alatt? azt nem lehet.
Apránként megismerve a másikat, és a személyébe beleszeretni. Nem külsőre (valamennyire az is számít persze, hogy tudjak hozzá vonzódni!).
Én most kezdek elszerelmesedni - lassacskán ismertem meg a férfit, aztán elkezdett udvarolgatni (nekem ez is fontos, hogy érezzem részéről is az érdeklődést, anélkül nem lobban lángra bennem a szerelem). Minél jobban megismerem, annál inkább érzem, hogy őt kerestem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!