Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan mondjam el a baratomnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjam el a baratomnak hogy nagyon szoros vagyok?

Figyelt kérdés
Nem sokara sor kerul az elso egyuttletre es nekem az egesz testem szoros nagyon:( a seggem( a vegbelnyilasnal es a kulso feluleten is/hatam/mellem/melleim kozt/a hasam/ a karomm/ felek h undorodni fog tolem :( hogy mondjam el neki?

2013. jan. 4. 15:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
16 vagyok!
2013. jan. 4. 19:02
 22/26 anonim ***** válasza:

nem, nem zavarna ha a nőm fenek szőrös ugyanis mindenki feneke az valamennyire az enyém is és nem nyúlok hozzá mert olyannak kell lennie.

És kit izgat ha 16 vagy? Kinyalnálak hátulról szőrösen is ha szerelemből kívánlak, ha ettől húzóckodik a párod akkor meg debil kis pöts, menjen vissza játszani a haverjaival...

2013. jan. 5. 08:59
 23/26 anonim ***** válasza:
8%

Am meg ha kivizsgáltatod magad és kiderül h ez a szindrómád van akkor se tudsz vele mit kezdeni, ahogy olvastam nincs rá kezelés, max oldd meg a súlyod meg a szőrzeted ahogy tudod azt kész.

Na most annyival lennél előrébb h közlik hogy a hormonháztartásod jobban hasonlít egy veled egykorú fiuéra mint lányéra, élj ezzel a tudattal, nem tudunk vele mit kezdeni.

Jobb lenne ez?

Am a súlyfelesleg többeket zavarna mint a szőr itt-ott, ez biztos.

2013. jan. 5. 09:04
 24/26 anonim ***** válasza:

23-as te nagyon buta vagy!

Lehet kezelni ezt a betegséget,mert nem szabad csak úgy semmibe venni a dolgot.

Milyen kezelési lehetőségek vannak jelenleg?

A PCO szindrómát ma még sajnos gyógyítani nem lehet, de megfelelő készítményekkel minden tünete megszüntethető, csökkenthető. A gyógyszeres kezelés célja egyrészt az inzulin rezisztencia kezelése, másrészt a férfihormonok hatásának kompenzálása, illetve a peteérés, tüszőrepedés elősegítése.

Ön tudta?

A PCO-szindrómás nők hajlamosabbak a magasvérnyomásra és egyéb szív- és érrendszeri megbetegedésekre is.

Az inzulinrezisztencia kezelésére elsődlegesen a cukorbetegek terápiájában is használt metformin hatóanyagú készítményeket ajánlják. Ez a gyógyszer általában pár hónap vagy fél év után kezdi kifejteni hatását. Jelentkezik az első spontán vérzés, szépül a bőr és megindul a fogyás.

Vannak azonban olyanok, akiknél a metformin szedése nem hozza meg a várt hatást, azaz nincsen ciklusuk fél év után sem, nem jön létre a terhesség. Esetükben további módszerek jönnek szóba. Ők kipróbálhatnak újabb generációs inzulinrezisztencia elleni gyógyszereket, pl. a glitazonokat is.

Azok a hölgyek, akik nem kívánnak teherbe esni, csökkenthetik tüneteiket bizonyos szájon át szedhető fogamzásgátlókkal is. A fogamzásgátló egyrészt csökkenti a méhnyálkahártya-ráknak (endometrium karcinóma) a magas ösztrogénszint miatti fokozott kockázatát, másrészt segít a férfihormonok szintjének csökkentésében is. A ciklus mesterségesen előidézhető ún. progeszteron származékokkal is, melyek szedése mellett rendszeres megvonásos vérzés jelentkezik.

Akik viszont teherbe kívánnak esni, azoknak a klomifen hatóanyagú készítményt javasolja az orvos. Ez nem hormon, hanem az agyalapi mirigy serkentésével aktivizálja a petefészket. Hátránya, hogy szedése alatt fokozott a veszélye egy nagyobb ciszta kialakulásának, szedését ezért ultrahangos megfigyeléssel kell követni. Ha a klomifen nem hatékony, egyéb olyan készítmények is kipróbálhatók, amelyek közvetlenül vagy közvetve a petefészket stimulálják.

A gyógyszeres terápia mellett egyre nagyobb teret kap az életmód változtatás is, mellyel a cél az, hogy a beteg megszabaduljon súlyfeleslegétől. Számos vizsgálat szerint ugyanis a PCO-szindrómában szenvedő nők egyharmadában a fogyás önmagában is képes a hormon egyensúly visszaállítására, így a peteérés, tüszőrepedés normalizálására, és segíthet az inzulinrezisztencia felszámolásában is.

2013. jan. 5. 10:19
 25/26 A kérdező kommentje:
az nagy baj ha csak szeptemberben tudfok elmeni orvoshoz? me beszeltem a baratommal es azt mondta o eljonee cvelem mar el mult 18 lehe vlmi bajm ha csak ak megyek orvoshoz? am koszonm a valaszokat!
2013. jan. 5. 18:27
 26/26 anonim ***** válasza:
nem kell 18+-os kísérő.. de egyébként meg ha elmondod anyukádnak, hogy olvastál erről a szindrómáról és eszedbe jutott, hogy talán neked is az van, biztos elkísér
2013. jan. 7. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!