Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy oldjátok meg az anyagi dolgokat, ha együtt éltek?
az szép, hogy rögtön a költözés jut eszedbe.
esetleg beszéltél már vele erről? vagy inkább lakótársnak, semmint társnak tekinted?
akkor rezsit felezzétek, esetleg az alapkaját, a többit meg mindenki úgy, ahogy tudja.
ő pedig eldönti, hogy amikor elmenne utazni, és Te szólsz neki, hogy nem tudod fizetni, akkor beszáll-e, vagy nem.
persze ha sokszor nem, és mégis elmegy nélküled, akkor nem lesz hosszú távú a kapcsolat.
bár nekem alapból furcsa továbbra is, hogy egyből a költözés jutott eszedbe..
Fizetéstől függetlenül én nem terveznék közös jövőt olyannal, aki ennyire máshogy áll a pénzhez, mint én...
A pazarlás, esztelen költekezés nem az én műfajom, és az sem szimpatikus, hogy a te véleményeddel nem törődik, ahogy az anyagi helyzeteddel sem.
Mi a fizetésünk bizonyos %-át adjuk a közösbe, mert nem egyformán keresünk, a párom 1,4* annyit keres, mint én. Így ő többet ad bele, de több is marad neki. Közösből megy a lakbér, rezsi, kaja, drogériás dolgok (a smink nem, azt magamnak veszem természetesen) szórakozás, saját pénzből a mobilszámla, ruhák meg amit még szeretnénk. A % amit beadunk változó, attól függ mire kell számítani a hónapban. Az az igazság, hogy ha feleznénk mindent, nekem nem hogy nem maradna pénzem de ki sem jönnénk annyiból. Neki is ez a megoldás volt a legszimpatikusabb, mert nem szeretné ő sem, ha nekem semmi nem maradna.
Beszéld meg vele, és ha nem érti meg, hogy neked ez így nem megy, akkor szerintem nem vagy elég fontos neki.
Ne haragudj, de itt azon kellene elgondolkodni, hogy akarsz-e olyan pasival együtt élni, és közös jövőt, a későbbiekben pedig családot tervezni, aki ennyire nem törődik a Te jóléteddel?
Függetlenül attól, ki a férfi, vagy a nő, szerintem alap, hogy a többet kereső fél akarjon gondoskodni a társáról, anyagilag is.
Vagy legyetek abszolút, mindenben teljesen közös kasszán,
vagy, legyen ez az alap elv:
- összeadjátok a havi összes alap kiadást (lakbér, rezsi, közös költség, havi kaja, pia.) Aztán ami a kettőtök fizetéséből együttesen! megmarad, az felezzétek el. Így ugyanannyi pénz marad meg, függetlenül attól, ki, mennyit keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!